Зрял човек затворен не стои. Каква е истината за Свищов?

Двете жени вероятно са намерили упора една в друга
18 яну 2018 10:45,
49

Няма как един зрял човек да бъде държан вкъщи против волята му, без да може да вика за помощ или да предизвика вниманието на съседите. Двете сестри от Свищов най-вероятно са преживели нещо извън зоната им на комфорт. Такова бе мнението на психолога Ина Антонова, която коментира случая "Къщата на ужасите" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя подчерта, че информацията е много спорна и няма как да бъде категорична в анализа си.

Според данните, които предоставят медиите, психологът е на мнение, че двете сестри доброволно са останали в дома си, дори е възможно самите те да са пожелали това.

"Двете жени са намерили опора една в друга и са се затворили в много малка зона на комфорт. Изолацията е нормално следствие при човек, преживял нещо неприятно", обясни Антонова.

По думите ѝ това е депресивно състояние, които може да премине в клинично. Все пак психологът не смята, че загубата на работа може да бъде причината човек да се заключи в дома си за период от 5-6 години.

"Икономическият фактор не е бил най-важен за семейството от Свищов. Все пак загубата на работа може да се случи по много начини, включително и чрез насилие", предположи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Затварянето в черупка" за толкова години може да доведе до трайни увреждания като загуба на ментални способности, подчерта психологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
Грамотен преди 6 години
Упора ли са намерили или опора?
22
2
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
"Упора"? Да застрелеш някого от упор - ок. Но да намериш Упора у някого - не е ок. Кофти е, когато автоматичната проверка не го хваща, но редно беше да го знаете...
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито дума не се разбира като текст,нито пък какво с е е случило не с езнае знае ли с еи това е новина.
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз обичам да си стоя в къщи. Не обичам да се размотавам безцелно по улиците. Елате да направите материал и за мен ! И понеже се нанесохме в ново жилище преди месец а старите мебели изхвърлихме сега имаме само едно ново легло и два стола а телевизора стои на земята а от предишните собственици ни остана кухненското обзавеждане. Не обичам да си купувам дрехи докато не се скъсат старите и моята къща ли ще я наречете къщата на ужасите? И някой насила ли ме държи вътре заключена?
19
2
 
14
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Обществото лесно може да съди, защото колективната отсъждане автоматично води до не поемане на индивидуална отгворност. На всеки, който всичко му е наред, защото е бил подсигурен от самото началото лесно може да каже, че всичко е лесно постижимо.
18
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зловещ е езика на журналистите,които в борба за сензация пишат копирайки езика на американските журналисти -"къщата на ужасите" като го прочете рова човек си вади че в тая къща Са намерени жестоко убити хора. А истината както става ясно е съвсем друга
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зловещ е писхологът и вашият ненасите апетит да се ровите в човещкото страдание. Като някакви вампири.И буквално се храните с това, защото ви плащата за тая работа. Така че не е зловещо в къщата, а тук.
16
0
 
0
 
! Отговори
Йовооо, Йово преди 6 години
До ЙовоИ ти байно, Уповавай се
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...тия са третия пол..
14
2
 
18
 
! Отговори
Къде преди 6 години
да намеря и аз Упора? Ако са свършили Упорите, може ли поне една Опура?
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАз съм такъв човек. Ако нямам някаква работа за вършене изобщо не мърдам от нас :) обичам си комфорта на домашния уют
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Каква е истината за Свищов?" - Това заглавие за пореден път е покъртително.
11
0
 
19
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Оповавайте се на букваря:-)
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен е подигравка към вашите читатели да ни заливате с неграмотност!
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така е като е пълно с виШисти !
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чукча-писателУпора)))
7
3
 
14
 
! Отговори
Боци Павлова преди 6 години
До ВескоЕдно време постоянно бягах от час по български затова така.
6
7
 
25
 
! Отговори
пп преди 6 години
Точно икономическият фактор е най-важният. Кметът, който ги е видял на място, каза че живеят в потресаваща бедност, нямат дори дрехи. Голи ли да излизат, за да ги видят съседите им и обществото да е спокойно. Пак да гласуваме за сикаджийската мутра и шайката му.
5
0
 
28
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Ей, туй нещо българския език, трудна работа :(
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знаем в какво клюкарско общество живеем,няма начин историята да истина! Най-вероятно сестрите от няколко месеци да са в доброволна изолация! А през годините кой знае къде са били и с какво са се занимавали!? Майката може да не е лъгала съседите,че дъщерите й са в София!

Спонсорирани публикации