"Кубрат" ще работи за две "В" – възход и величие на България

Божидар Димитров учредява новото си движение в неделя
112
"Кубрат" ще работи за две "В" – възход и величие на България
Снимка: архив, БулФото

Ново движение "Кан Кубрат" или само "Кубрат" ще учреди историкът Божидар Димитров в неделя.

"То ще работи не за спасение и оцеляване на България, а за двете "В" - възход и величие на България. Това може да стане само при президентска република. Не можем да продължаваме да влачим тази атрофирала парламентарна република", уточни той.

Според Божидар Димитров ще е нужно да се свика референдум по този въпрос, което ще отнеме около година-две.

На въпрос на bTV колко души са събрани за новото движение, историкът отговори: "Много".

Той посочи, че в него ще има предимно професори, но не като титла, а в професиите си.

Учредяването ще се състои в Народния театър по обяд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
агент Кардам ще оправи България.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето още един велик аналнозатор от фараоновата епоха.
70
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
С Канку Брат Пулев продължаваме напред!
69
1
 
13
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
6 Субсидиите на партиите 5лв на глас7 Нормален закон за ползването и притежанието на огнестрелно оръжие за самозащита 8 50 000 държавна администрация, а не както сега повече от 200 0009 Придобиване на 10 000 радари и разполагането им по всички основни пътни артерии10 Всички естествени монополи да са с 51% държавно участие11 Ръководителите на службите и висшия команден състав на армията да се назначават от президента.12 Военният и външният министър да се отчитат и пред президента
68
1
 
10
 
! Отговори
прх преди 6 години
Тинтири-минтири, поредната формацийка за баласт и разсейване на електората, създадена от някой АЗ в услуга на самия НЕГО СИ!
67
1
 
12
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Президентска едва ли само САЩ са президентска. Русия, Франция, Финландия, Австрия се водят официално полупрезидентска форма на управление. Трябва да се приемат само няколко промени в Конституцията:1 Президентското вето да се преодолява с 2/32 НС да се намалят на 160депутата,а не 240 тъй като сме 6млн вече,а не 9.3да се остави 1 орган за борба с корупцията не 5те в момента4Пряк избор на главният и областните прокурори5 Дело да не може да се влачи и обжалва повече от 3г през всички инстанции
66
4
 
19
 
! Отговори
Kubrat преди 6 години
Хан Кубрат кой знае как се върти в гроба че му петните името с разни измислени партии.В България може да има възход само ако на престола седнат хора като Кубрат и Аспарух/Атилкесе/ тюрски канове от род Дуло/от Алтън оба,Ак оба и Кара оба/.
65
9
 
14
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Президентската република била панацея...То ако беше така путинова Рассия да е номер едно в света...а тя е заприличала на Бангладеш...
64
1
 
10
 
! Отговори
преди 6 години
знаете ли че 11 лв на глас си е доста съблазнително?
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Б. Димитров е атрофирал.
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния червен провал се нарича Кубрат.Никаква президентска република не може да има тук.
61
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм За. Аз съм За президентската република. Доказано най-неработещата институция у нас е Парламента - БСП, Герб, Дпс, "Патриоти", всички отиват по дяволите. По-добре 1 да носи отговорност, отколкото 240 мафиота, които само си прехвърлят топката. И най-важното нещо за новия президент в президентската република - да не е бил член на нито една от гореизброените партии!!!
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитров открадна идеята на Вучков.Възрастни професори, не ще бъдат полезни като министри, могат да са консултанти, или пионки, по -вероятно.Не президентска република! Димитров си представя боко за президент, когато ще подреди всички мафиоти и тарикати в държавата СИ.Не всички българи са разюздани авантюристи, инфантилни и наивни.Без доверие към спекулативно-псевдоинтелектуално, -патриотична, -всякаква банда от архаични консервативни правилни дядки за пари.Той скучае, ние нямаме нужда.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-чистият въздух са дишали!
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по-ясно от това защо се създава тази партия, има ли? През 2022-ра година спират еврофондовете и тогава партията ГЕРБ ще се обезмисли. Те и сега нямат никаква идеология и са партийци единствено от материален интерес. Без европарите, Бойко е обречен. Затова като му свърши мандата след три години ще се цани за президент и Божидар ще го издигне. Елементарни сметки от елементарни гербери.
57
3
 
25
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Аз предлагам да станем "Вождова Република". Да си изберем Вожд, Жрец и Съвет на старейшините. Вечер около огъня да се молим на Великия дух! И без това индианци много, на армията само колове и брадви й останаха и живеем в Родови общини!
56
1
 
2
 
! Отговори
това добре преди 6 години
До Илюзия в ЕС996Ама не дават евраци!
55
13
 
13
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
"Възход" и "величие" са възможни само извън робския Европейски Съюз !!!
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо ми върни парите, ***.
53
9
 
9
 
! Отговори
Илюзия в ЕС996 преди 6 години
Първо трябва да се отскубнем от хищните лапи на сегашния Европейски Съюз, тогава можем да устройваме както ни си искаме държавата си. Сегашния ЕС има за цел да РАЗРУШИ държавите, нациите и да омеши народите с яфриканци и араби. Необходим е нов съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ - такъв съюз искат Австрия, Чехия, Унгария, Полша и Словакия. Да подкрепим първо тези по-напреднали от нас държави, пък после останалото.