Стефи си отиде, а лекарка се мъчи да избегне глоба – 300 лв.

Д-р Анна Х. не открила и лекувала рака на стомаха на момичето
19 фев 2018 07:20,
113
Стефи си отиде, а лекарка се мъчи да избегне глоба – 300 лв.
Снимка: Facebook

Лекарка обжалва в съда 300 лв. глоба, наложена й от директора на "Медицински одит" след проверка във връзка със смъртта на 18-годишната Стефани Димитрова от Русе.

Момичето издъхна на 29 октомври 2016 година от рак на стомаха в Русенската болница, а точната й диагноза бе потвърдена окончателно ден преди да си отиде от този свят.

Глобата на д-р Анна Х., при която Стефани потърсила помощ за страданията си, е наложена заради "недостатъчен обем от действия с цел уточняване на причините за стомашната болка на пациентката". Абитуриентката посетила кабинета по гастроентерология в края на 2015 г. Лекарката я прегледала, поставила й диагноза "Други гастрити" и й назначила медикаментозна терапия.

Още по темата

Осем месеца след това – на 7 септември 2016 г., вече завършилата училище Стефани отново посетила кабинета. Поставена й е същата диагноза, която е потвърдена и при вторичния преглед дни след това.

При неизяснен болков синдром с голяма давност не е било назначено образно-рентгеново изследване с контрастна материя, гастроскопия или вземане на биопсия, както и насочване към болница, е констатирала проверката на "Медицински одит".

Момичето е прието по спешност в УМБАЛ – Русе на 17 октомври и 12 дни след това умира, припомня "Монитор".

За трагичната участ на Стефани се разбра, след като майка й Силвия Димитрова публикува в мрежата сърцераздирателно писмо, в което обвини болницата в некомпетентност.

Ръководството на УМБАЛ – Русе даде пресконференция, на която отхвърли упреците на жената. Ракът на стомаха се срещал изключително рядко при млади хора и когато при такива случаи се откриел, вече било късно за лечение, обясниха тогава лекари.

Сега Русенският районен съд потвърди наказателното постановление на директора на "Медицински одит", с което на лекарката е наложена глобата. Решението може да се обжалва пред Административния съд в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
13
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Лекарката кръв дава , *** не дава. Некомпетентността се заплаща.Само че много малка глоба.Сега съда да увеличе глобата 10 пъти, че да знае друг път да не занимава съда с незначителни неща.
27
1
 
17
 
! Отговори
RE: Онбашията преди 6 години
Решение има, не може 30 г. системата на здравеопазването да се руши. В момента умишлено се фалират държавни болници.Изходът за пациентите са Германия, Испания, Швейцария - ако детето ти не е добре пътят до там е 2 часа, имаме късмет, че сме в ЕС - огромен късмет и всяко лечение се плаща от БГ.БГ лекарите са обърнали гръб на пациентите - освен в частни болници, но и там няма гаранция. И пациентите да обърнат гръб на БГ лекарите.Кадърни лекари в чужбина бол.Никой не е длъжен да се моли.
26
9
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Да приемем, че докторката е била наясно, но не е искала да и каже!? Може би?!!!!
25
4
 
24
 
! Отговори
Мир на праха ти ДЕТЕ преди 6 години
Тези невежи бели престилки с всяка изминала година стават все по неkaдъpни неадекватни,престъпни и безхаберни към призванието си.Това са пълни смoтльoвци и мъяляци по цял ден пърдящи по кабинети и убиващи хора ДАНС и прокуратура и международен медицински одит с европейски лекари трябва да дойдат тук и да се да вкарат в затвора тази клика с престъпници и престилки които убиват хората до един в затвора .Това са отгледани с държавни париTЪПYHГЕРИ които всяка друга държава ще гният дълго в затвора
24
15
 
14
 
! Отговори
Искрен преди 6 години
Само да кажа, че от рак на стомаха спасение няма и е най-трудния за дисгностициране, особено пък на такава възраст. Освен това, колкото по-млад е организмът, когато се появи ракът, то толкова по-бързо и агресвино се разпространява той. Рак на стомаха, меланом, рак на черния дроб...няма измъкване...така или иначе момичето е било пътник..това е истината, колкото и да е брутална
23
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че и обжалва 300 лева глоба вместо да се потопи някъде дълбоко и да не се показва поне 100 години!
22
5
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Един от многотовсичко това е така, но те лекарите по-кадърни с наказания няма да станат, само ще намалеят или изчезнат напълно. ако се налагат наказания, никой умен човек няма да стане лекар, защото само глупаците вярват че "аз правя нещата както трябва, и затова при мен грешка не може да има". проблема просто няма решение, това е. хубавото в цялата работа е все пак че ако медицината се срине (което ще стане), хората наново ще почнат да имат по 5 деца, за да им останат поне 2.
21
2
 
29
 
! Отговори
обективен преди 6 години
1. жалко за детето, младо и красиво. Светла й памет. 2. не е некомпетентност, а пълно и тотално безхаберие. пациентите са вече на поточна линия и почти на никой не му пука, стига да има клинична пътека да усвои болницата едни пари. 3. сега и малко за родителите - защо се връщат при същата лекарка, чиято терапия изобщо не е повлияла симптомите? и те са проявили небрежност по отношение здравето на детето си... наистина жалка държава сме. хората са третирани като *** и касички...
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кадърните лекари отдавна са в чужбина. Моята има мега много пациенти и ги кара по същия начин, дай набързо, че другите чакат.....
19
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, защото няма вече качествени лекари. Всичко е връзкари и това започва още от детската градина....Учителят няма право да казва,че от дадено дете не става нищо/така обиждаш мама и тате/. Същото се случва и в училище. Учителят е на колене....и отрочето един ден става лекар със самочувствие без покритие....Обществото създава това, по което после плюе....Да, но понякога става и така....с твоите камъни, по твоята глава. И после всеки търси съчувствие,ама късно.Какво да говоря...няма смисъл.
18
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Като чета коментарите и ми става тъжно. Няма вече интелигентни и здраво мислещи хора, поне не и в този сайт.
17
4
 
58
 
! Отговори
1996 г. преди 6 години
Пример: един пациент три диагнози от трима различни БГ лекари.Отивам в чужбина 4-та диагноза различа от българските.Лекарите в чужбина ме питат: "Какво става в БГ, как е възможно три различни диагнози?"Потънах в земята от срам и зех да мънкам: "бе заплатите са им ниски, нямат апаратура".Хората ме погледнаха като извънземен и ме попитаха:"какво общо имат заплатите с професионализма и знанията?"
16
2
 
31
 
! Отговори
Елементарно е преди 6 години
Просто една назначена гастроскопия и биопсия щяха да покажат измененията. Как може? Това е престъпно нехайство!
15
0
 
47
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
Затова мили хора и най - вече родители. Вие най - добре познавате децата си. Щом нещо ви притеснява - не губете време. А изследвайте, проверявайте на своя глава дори, за да сте спокойни и за да се хванат нещата на време. Напук на здравната система и здравната каса. Бъдете здрави!
14
1
 
36
 
! Отговори
ааа преди 6 години
Това е абсолютно безхаберие, не става въпрос за некомпетентност. Не са направени всичките изследвания. В днешно време, когато за болестите няма възраст, лекарите трябва да бъдат много внимателни и да допускат абсолютно всичко, след което да правят всички изследвания, с цел да се изключи най - опасното. Абсолютна немарливост, безхаберие и престъпно нехайство проявяват нашите лекари !
13
0
 
46
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
Пример 2 - На дъщеря ми, която беше на 3 г., започнаха много силни и на кризи болки в корема. Последва преглед при нейния педиатър - нищо, преглед в Окръжна б-ца - нищо, а детето се превива. Преглед в Пирогов - отново нищо. На другия ден преглед в Токуда - също нищо. И когато се наредих да плащам прегледа на своя глава реших да си платя ехографски преглед. Видя се инвагинация, която поради забавянето, не можа да се оправи с нищо друго освен с лапароскопска операция в Пирогов. Е,не съм лекар!
12
1
 
27
 
! Отговори
qqq преди 6 години
Зашото тези лекари си вземат книжките с пари .От еди поток студенти има само 10 студента ,които залягат над четенето...Ама има и още нещо ,корумпирани са всички преподаватели....това и по ТВ го дадоха като информация.
11
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие сте много интересни - как се диагностицира такова заболяване при момиче на тази възраст? Не че оправдавам липсата на професионализъм, но нещата не винаги са толкова прости, колкото на вас ви изглеждат.Язък за детето...
10
0
 
33
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
В по-предишен коментар се казва, че винаги са възможни лекарски грешки. Да, съгласна съм. Но не мога да се съглася с това лесно поставяне на диагнози без изследвания, на сляпо. Пример 1 - брат ми на 23г.,който се оплакваше от болки в тестиса, но лекар и при това уролог, лекуваше без ехограф за възпаление. Няколко месеца. Болката не отминаваше и добре, че направи изследване по собствено желание в друга болница, на което се видя семином. Последва спешна операция, както и химиотерапия. Сега е добре
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ТАЯ БЯЛА МАФИЯ.