От ГЕРБ извънредно: Корнелия Нинова лъже за ЧЕЗ!

"ББР не финансира сделката, това е публично известно"
Обновена: 25 фев 2018 17:52 | 25 фев 2018 17:20, Веселина Йорданова
395
От ГЕРБ извънредно: Корнелия Нинова лъже за ЧЕЗ!
Делян Добрев. Снимка: БТА

От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа за продажбата на ЧЕЗ.

Под форма на въпрос Корнелия Нинова изрекла невярното твърдение, че Българската банка за развитие финансира продажбата на дружество на ЧЕЗ и че Бойко Борисов е свързан с тази сделка.

Още по темата
"Доказателството на Нинова, всъщност цялата й теза бе построена върху една плоска лъжа. Госпожата каза, че тъй като банката финансира сделката, може би Борисов има нещо общо. Само, че банката не финансира сделката. Това е публично известно от преди десет дни. Днес отново банката излезе със съобщение, че няма нищо общо с финансирането на ЧЕЗ. Цялата тази конструкция, която тя се опитваше да изгради, се сгромоляса", заяви депутатът от партията Делян Добрев на извънреден брифинг.

Опасна била и тезата на Нинова, че институциите в България като ДАНС и КЗК са подчинени на премиера Бойко Борисов и затова от БСП не им вярвали, предаде БНР. 

"Тревожи ни, защото всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт или като подчинени на себе си, не е за тази работа, затова са институциите. Те изграждат държавността в България. Питаме се, Корнелия Нинова, когато е била заместник-министър, по този начин ли се е държала с институциите?", каза още Добрев.

Депутатът обясни, че макар да е изказал притеснения, когато научил за сделката, днес се чувства по-спокоен тъкмо защото премиерът е разпоредил на компетентните институции да проверяват фактите около продажбата.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров пък обвини опозицията, че генерира клюки и така ерозира управляващата коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
64
 
! Отговори
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА преди 6 години
ДЕЛЯВЧО ПИЩИ КАТО НАСТЪПЕН ЧЕРВЕЙ - ЗНАЧИ И ТОЙ Е В ДАЛАВЕРАТА.Ми да си каже коя е банката, тя Нинова задава въпрос.
9
8
 
64
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Банката е собственост на стрина Цветелина БАКБ!!! С други думи Тиквата е купил ЧЕЗ с откраднатите от Българския народ МИЛИАРДИ!!!! АНАТЕМА - *** КРАДЛИВИ..!!!!
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дилянчо сладък
7
3
 
9
 
! Отговори
Ulsad преди 6 години
B.asi tva bg e-pravitelstvo...oste ne e pokazalo nito edin surat ot mafiotskata energofirma ili mafiotskata banka....s klentela milioni bg potrebiteli v eu....vai, vai...bat sali... :-)
6
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, преди малко писаха, че Нинова щяла "да пита", а ГЕРБ твърдят, че тя изрекла лъжа.Това не е отговор на питане. Това е ИЗБЯГВАНЕ на отговор и то точно от Д.Добрев.
5
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под форма на въпрос Корнелия Нинова изрекла невярното твърдение...........................Ми то не е твдърдение, то е въпрос, тя пита жената - да и отговорат.И кеато гледам кой го казва. Циркаджията с фалшивите оставки
4
10
 
77
 
! Отговори
кой вярва на герб преди 6 години
Нинова им каза истината и тия скочиха като ужилени!И пущат фалшиви новини минута след минута.
3
3
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, де, Корнелия се опитва да разгадае коя е банката, която е готова да даде 320 милиона на Гинка от Пазарджик, за да си купи ЧЕЗ. Всички гадаем и се питаме! Делянчо, ако знаеш, кажи си, бе!
2
67
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То, Корнето, ако не излъже, довечера няма да може да заспи!
1
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този със силиконовите джуки не мога да го гладам!