"Конвенцията на раздора" отново на дневен ред

Мария Габриел: Има необходимост от публичен дебат
Обновена: 16 мар 2018 20:18 | 16 мар 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
65

На международен форум стана ясно, че властта обмисля утежняване на наказанията за извършителите на домашно насилие. Тя ще криминализира преследването, психическото и физическото насилие. Специално за "Директно" ексклузивно интервю с еврокомисаря Мария Габриел.

"Има невероятна необходимост от публичен дебат. Конвенцията е системен инструмент, който ни казва, че имаме нужда да защитим жертвите на домашно насилие и да наблегнем на превенцията", това каза пред Димитър Абрашев евродепутатът.

Тя увери, че в международния документ не става въпрос за трети пол и еднополови бракове и допълни: "Никой не казва, че е задължително в образователната система да се вкарва джендър идеология".

"Жертвите трябва да имат силата и смелостта да говорят пред институциите", призова Мария Габриел. Според нея основният проблем е мълчанието. "Нашият глас в тяхна защита ще им даде сила да се чуе техният собствен", смята тя.

Втората част от ексклузивното интервю пред "Директно" може да видите в понеделник.

И още по темата с дебатираната Истанбулска конвенция: Антоанета Василева от фондация "Асоциация Анимус" призова да говорим открито за проблема с домашното насилие. "Трябва да се мисли в посока защита на жертвите. Има услуги за защита, но те не са достатъчни. Важно е да се развие тази система за пострадалите, защото те трябва да знаят, че има кой да ги подкрепи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ние сме народ,а не м..ша,както го е казал Славейков,трябва просто в един ден да излезем масово по улиците и пред държавните учреждениа и пометем всякакви бандити,крадци,мошеници и натрапващи ни всякакви "конвенции"!!!Ако,ама,надали!Те си знаят раята и как се управлява.Сега ще размахат пак конвенцията,ошашавеното стадо ще "обсъжда",а нмошениците ще решат в потайна доба въпроса "ЧЕЗ-Гинка",ще омаломощят Стадото в "дебати",ще го обхване апатия и ще подпишат и конвенцията.С един куршум...
27
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви щем джендърията
26
1
 
1
 
! Отговори
Бисекс преди 6 години
До 15Благодаря за комплимента!
25
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебатът вече се състоя. Не ви щем.Предстои дебат да се изнесе ли списък на *** и колко данъци са платили към заплащането си в услуга на разрушаване на държавността.
24
0
 
39
 
! Отговори
Пинокио преди 6 години
При всяка лъжа вратът на Мария Габриел расте, а циците и потъват навътре.
23
0
 
33
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Във Варна утре в 12ч. пред Катедралата е организиран протест на родители срещу "конвенцията". В София също има организиран митинг.
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците и Словакия гласуваха "против" в Парламентите си, пуснаха "конвенцията" за тоалетна хартия в парламента и няма "нужда от дебат" там.
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега не съм ходил на протест, но за тази измислена конвенция ще ида с удоволствие
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та каква казват, че била връзката между дигитализацията и ИК?
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аве бойко де ги назначаваш такива неадекватни
18
0
 
31
 
! Отговори
+++ преди 6 години
......Фондация Център за изследвания и политики за жените е наследник на Програма Проблеми на женитена Фондация Отворено общество, която бе създадена през януари 1998 г. като подпрограма на фонд Гражданско общество и като равноправен партньор на Мрежовата женска програма във мрежата на фондациите Сорос.Женски алианс за развитие, Фондация Асоциация Анимус, Фондация Български *** изследвания, Фондация *** проект за България,
17
1
 
31
 
! Отговори
наясно преди 6 години
Под прикритие "защита жертвите на домашно насилие" се преследват три цели:- оджендъряване на децата в училище.- ново прикритие, за касапите и канибалите ислямисти от Азия и Африка, че старото им на "бежанци" се протърка.- отнемане на деца от семейства, които не са съгласни с оджендъряването им в училище и предаването им на "***-толерантни" семейства. А, родителите влизат в затвора. Както вече не са единични случаи в Германия, Швеция...
16
0
 
34
 
! Отговори
българин преди 6 години
Този документ е над националните и ЗНАЧИ че ще вкара *** идеологията. Но се питам как все такива с чужди, не български мена ни вкарват в такива идеологии?
15
7
 
15
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Ами Бойко каза че няма да ратифицираме конвенцията, а вашето сладурче Станишеф натиска да я подписваме.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БисексБраво,Чучи! току що откри Америка.
13
0
 
34
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Марийче, ти лично имаш нужда от това да бъдеш пребита с камъни Както е при шериата, а нас Християните да ни оставиш на мира и да ти се отворят очите къде имат този проблем. Каквито и конвенции да прилагате битово насилие винаги ще има при неграмотните. Направихте ни неграмотни за да ни управлявате по лесно, а сега искате мислим. Може да мисли грамотния човек.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Птичи мозъциАко ти отворят черепа патолозите ще останат озадачени щом разберат,че главата ти е куха,джендърино!Кога си роден?
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербавата *** не се отказва почват по заобиколните пътищаза да изпълнят заръката на задокеанските си господари
10
18
 
3
 
! Отговори
Бисекс преди 6 години
ХА-ХА-ХА! Тpoловете сами пишат провокативни коментари и после си отговарят!
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даскаличка по френски, ама важно е кой е кумо, на кой е кумичка.