Докъде ще стигне напрежението между Русия и Запада?

Бивш зам.-министър прогнозира, че то ще се увеличава
2 апр 2018 22:09, Екип на Bulgaria On Air
50

Докъде ще стигне напрежението между Русия и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал не може да бъде предвидено. Едно обаче е ясно. То ще се увеличава. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов.

"От години академичната общност и много анализатори предупреждават за системно нарушаване на международното право. Великобритания сбърка с действията си. На първо място трябваше да се обърне към Организацията за забрана на химическите оръжия, а не към Съвета за сигуност на ООН", посочи Николов.

По думите му британският премиер Тереза Мей е стигнала твърде далеч и сега ще трябва или да докаже категорично, че Русия стои зад този опит за убийство, или да понесе политическите последици.

По-рано днес руското външно министерство изрази предположение, че Великобритания има интерес от отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал.

На пресконференция министърът на външните работи Сергей Лавров изрази възмущение, че страната или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач и дъщеря му в Солсбъри.

"Европейският съюз се подведе и не дочака резултатите от лабораторните изследвания, които предстои да бъдат готови в края на тази седмица. А доказателствата по случая, представени от посолствата на Великобритания в много страни по света, са направо смешни", отсече бившият зам.-министър на отбранатa в студиото на Ганиела Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR Симеон Николов подчерта, че останалите 190 страни членки на ООН, които не са сред 28-те, защитаващи тезата на Великобритания, се безпокоят, че може да ги сполети същата съдба.

Вижте повече във видеото и на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майорсскиКой ти нацъка 11 плюса на тея глупости бе пъпеш ?
22
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Все си мислех че имената на улиците трябваше да са български, но с русофили няма смисъл да се коментира. Направо сменете името на България
21
4
 
25
 
! Отговори
Отмъкна преди 6 години
Украйна, ама без Крим :))) Мухухуху изяжте се
20
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Светът срещу РусияАмериканците водят вече с 1:0 след като отмъкнаха Украйна под носа на Джуджето. Време е за втори гол.
19
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми след като в предишния мач Съветския съюз се е разпаднал, при този мач сигурно ще се разпадне Европейския.Щото не виждам друг по-подходящ съюз за разпадане от него.
18
4
 
41
 
! Отговори
Praise the Lord преди 6 години
*** тя дъщерята оживяла бе! След отравяне с най-отровната гад!? Чудо!! Loooord Jesus!! Aaamen
17
47
 
8
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
16
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 13:Вече предпочитам улици с руски имена отколкото :Улица- "Тереза Мей "Улица- " Роналд Рейган"Улица- "Доналд Тръмп" Улица- "Тони Блеър"
15
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симона, а ти как разбра че Русия няма вина? Добра се до някакви неоспорими доказателства или Божие провидение?
14
6
 
52
 
! Отговори
майорсски преди 6 години
От 300 години ме4тата на всеки англосаксонец и франкофон е разпада на Русия ....и какво .....и Наполеон биха... и Х...т...лер биха ..и разпада на СССР преживяха ....Руснаците са кати барабан ...гласа им се слуша когато ги биеш !!!голяма грешка направиха САЩ и ЕС ...събудиха Медведа....и сега и с Китай проблеми ...и с Иран проблеми ...и си Турция проблеми ....скоро и с Индия проблеми .....голяма каша забъркаха ....сега да я сърбат !!!
13
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден по няколко новини от руски медии и русофили. кампанията е в ход и България трябва влезе в рамките на руската федерация. И без това всички улици в София носят руски имена.
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нарушаване на международното право" систематично от страна на нетолкова Великата им Британия. Долни бандити който си развихрят въображението да тровят и обвиняват без доказателства. Да взимат най сетне да се махат от ЕС и изчезват зад океана при своя господар.
11
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя чигун го гледах, почна с дълговете на Америка и как нямало да се погасят, а единственото било да направят война. Обичайните опорки които спамят троловете всеки ден.
10
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като почнат разни да се изказват..
9
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия налапа въдицата
8
4
 
38
 
! Отговори
Тереза Отровителката преди 6 години
Бързала дъртата британска отровителка да прикрие долното си управление и неспособното си правителство. НО И ТЯ КАТО ТОНИ БЛЕЪР ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ СЪД В ХАГА. В ЗАТВОРА И Е МЯСТОТО НА ТАЗИ ЗМИЯ. Пълна катастрофа е тази държава. Носи се на гърба на търпението на всички държави. Какви безчинства, манипулации, корупция злина подлост какви гнусни плъхове са това саксонско племе
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауу, а сега Цветанов как ще рецитира за учените си фрази за спазване на международното право и евро някакви си ценности?Колко страни в ООН се страхуват, е може да станат жертва на ценностите и правото?
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе ти не знаеш слънцето от къде изгрява....
5
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем как ще свърши това за русия...
4
1
 
14
 
! Отговори
до2 преди 6 години
ми ти бе, пробит цъ.вул