Живот с церебрална парализа. А къде точно е държавата?

Историята на Бахтишен и неадекватното отношение към нея и сина й
Обновена: 18 апр 2018 07:12 | 18 апр 2018 07:11, Петя Славова
8

Вече 34 години Бахтишен Джуджева се грижи за сина си, който е с диагноза детска церебрална парализа. Разказва, че през годините ѝ е било много трудно да полага адекватни грижи. Споделя, че като майка на дете с увреждане, знае какво иска, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Знае и какво не иска. Не иска да кандидатства всяка година, за да бъде личен асистент на детето си. Не иска да отговаря на въпроса, дали грижите ѝ тежат. Не иска да получава заплата от 230 лева и да попълва дневник, в който всеки ден да описва какво прави в часовете, в които се води на работа.

Бахтишен разказва, че се е чувствала унизена от това, че е получавала маска, ръкавици и сабо, за да обгрижва детето си.

Попада в националната програма и след нейното приключване се оказва, че няма право на друга помощ. Така ѝ се налага да започне работа, за да може да се грижи за сина си. Казва, че сумата която получават сега е малка, тъй като отпуснатите от държавата над 900 лева се дават на децата до 18 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърдо отказвам да плащам данъци, за да ги издържам тези, който иска е свободен да им дава пари. Днес.бг да им създаде фонд и там *** розови *** да наливат пари, за да може Бахтишен, да не се унижава като ходи на работа. В 21 век ще ходиш на работа - няма такова унижение, слава богу че има розови пеперудки които да наливат пари.
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта и лицемерието на тези хора минава вече всякаква граница - не просто просят, а ни изнудват. Дайте пари, само това се чува - няма такива меркантилни изкривени типове, ще търгуват с децата си!? Е има ли нещо по извратено от това? Мързи ги даже, да отидат да попълнят няколко документа, искат директно да ги замеряме с пари. Много нагло, отвартен съм! Да не говорим, че приоритет на обществото ни да бъде отглеждането, на живи трупове е меко казано слабоумно.
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До House M.D.И какво точно ще му обслужваш на човек с целебрална парализа непрекъснато? Слагаш му памперса и отиваш на работа, като всички останали - много претоплихте манджата с тези долнопробни лигавщини. Всеки човек има проблеми, но се мобилизира и ги разрешава, ако не може да потъва в мизерия или да лагя и да се превенесе в отвъдното.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО ТУК ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПЛАЩА НАИСТИНА ДОСТОЙНО- Я СЕГА ДА ВИДЯ КЪДЕ СА БСП С НАЙ МНОГО ЛЕВИ МИЛИОНЕРИ КОИТО ИСТОРИЧЕСКИ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВЯТ КАПИТАЛИЗМА-ЖСПРАВКА ОСНОВНИЯТ ДОКУМЕНТ НА БСП ОТ 5.2 2017 Г - ЕТО ТУК ТРЯБВА ДА НАТИСКАТЕ ПАРЛАМЕНТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА- ВЯРНО НИЩО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ НО ЩЕ СИ ИЗЧИСТИТЕ ИМЕТО.
3
4
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Колега "разгневен", при здрави деца можеш да започнеш работа и да ги издържаш. При ДЦП е невъзможно. Няма как да оставиш детето само, защото не може да се обслужва само. Оттам и искането.
2
19
 
7
 
! Отговори
разгневен преди 6 години
Значи иска да взима по 1000+ лв. за това, че си гледа детето? Ми, че то всеки иска така бе. Нормалните семейства сами си издържат децата, не им плащат за тази работа. И аз искам да си лежа по цял ден и ми се внасят по 1100 лв на месец, хайде.
1
1
 
32
 
! Отговори
Потресен преди 6 години
Е как къде е държавата? За истински нуждаещите се- абдикирала. За гъгриците- щедра. Вчера в банката- бял човек не можеш да видиш. Взимат помощи за щяло и нещяло, плюс ТЕЛКАТА. Няма швед без астма, диабет, гръбначни и т.н. Много лесно могат да ги отсеят,ама избори ще дойдат...