След тежък инцидент: Млад мъж – донор на трима

Двама мъже получиха шанс за "нови бъбреци"
27 апр 2018 07:10,
8
След тежък инцидент: Млад мъж – донор на трима
Снимка: Архив, Reuters

Двама мъже получиха шанс за "нови бъбреци" в УМБАЛ "Александровска", съобщиха от болницата.

Донорът е мъж на 30 години от гр. Бургас, починал след тежък инцидент. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите му и да спасят живота на трима чакащи органна трансплантация.

Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ "Александровска" на двама мъже на 48 г. и 52 г., избрани между шестима кандидати. И двамата са на хемодиализа от 2016 година.

Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно.

Черният дроб е взет за трансплантация от екип на УБ "Лозенец".

Екипът на УМБАЛ "Александровска" е съпричастен към скръбта на семейството на починалия и адмирира хуманното им решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
annybody преди 5 години
При такива обстоятелства близките са сякаш в безсъзнание, никак не е лесно да събереш ум и душа и да стигнеш до подобно решение.Светла му памет на момчето.Поклон пред благородството на близките!
6
1
 
6
 
! Отговори
до4 преди 5 години
абе кат не си в час какво се правиш на интересен. Евала на редакцията чв не влиза в пидробности за донора, все пак статията е за спасени трима .
5
1
 
14
 
! Отговори
до Любопитен преди 5 години
По скоро е простреляния в главата 30 год. мъж, в подземния гараж в к-с Славейков. Беше в кома, вчера имаше статия, че е починал....Поклон пред близките за решението им!
4
13
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Мотоциклетист е, нали?Времето се стопли и тия сдyxaняци пак си подкараха таралясниците с 200 км/час по пътищата и чета, че поне един е стигнал, закъдето е тръгнал. За е хаирлия да повлече крак, всички, които застрашават нормалните участници в движението да отидат при него.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Хаха, пишеш глупости..Аз съм трансплантиран и съм си много добре. Да, ние пием по 4-5 хапчета на ден, но има едни други хора които за разлика от нас пият по 3-400 грама ракия минимум всеки ден, дори без да са алкохолици. Според мен разликата за организма в дългосрочен план не е голямя между алкохол и лекарства. Пък това кой колко дълго ще живее е божа работа. Толкова здрави хора си отиват докато тежко болни продължават да живеят..
2
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То голямо щастие, да живееш с трансплантирани органи. Сто процента недъгав, но с надежда за пълноценен живот. Пиеш по една торба хапчета на ден и се радваш ако се събудиш на сутринта. Непрестанно обикаляне по болници, докато трае експеримента.
1
2
 
27
 
! Отговори
БАРБА ЯНИ преди 5 години
МНОГО БЛАГОРОДНО....АДМИРАЦИИ....МИР НА ДУШАТА МУ НА МЛАДИЯ ЧОВЕК...СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ ..ПОНЯКОГА НЕЩАСТИЕТО НА ЕДНИ ,Е ЩАСТИЕ ЗА ДРУГИ...НО ..ТАКА ВЪРВИ ЖИВОТА...