Лъч надежда за връщането на болната Теди в България

Първа оферта за Теодора и съпруга ѝ Александър за специален полет от Бразилия
Обновена: 28 апр 2018 19:36 | 28 апр 2018 14:52, Елка Василева
47
Лъч надежда за връщането на болната Теди в България

Тема, която Bulgaria ON AIR следи отблизо. Лъч надежда за болната ни сънародничка, която в търсене на алтернативно лечение за рак в Бразилия изпадна в ситуация да не може да се прибере обратно в страната.

Теодора и съпругът ѝ Александър търсят подкрепа в Бразилия, но за съжаление резултатът не е какъвто очакват. След няколко дни в южноамериканската държава състоянието на жената се влошава и оттогава тя е на легло - не е в кома и диша самостоятелно, но никоя авиокомпания не иска да превози семейството обратно у нас.

Още по темата

Само часове след като вчера в Новините ON AIR ви разказахме историята на Теодора и Александър, дойде и първата оферта - 55 450 евро за полет с медицинско оборудване и обслужване от Сао Пауло до София през Париж. Вече се събират средства, за да може възможно най-скоро Теодора и съпругът ѝ да се приберат вкъщи.

Ето и начините да помогнете на семейството в нужда:
Банкова сметка: BG74FINV91501015043945 Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com

В отворена група във Facebook близки и приятели на Теодора и Александър също търсят начин да помогнат.

Телевизия Bulgaria ON AIR и Dnes.bg ще продължава да ви информира за развитието на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бразилияракТеодора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Марци преди 5 години
Всичко това е толкова нелепо.Да се молят и да се надяват на някакво чудо,само това мога да кажа, защото ми се струва абсурдно да успеят да съберат сумата.Искренно се надявам и желая съдбата да е благосклонна към това момиче,а на съпругът и ще кажа,да я обгради с цялата си любов на която е способен и да бъде много силен!
40
0
 
3
 
! Отговори
nina преди 5 години
#41Иво,и 3те случая с носилка на борда става въпрос за Емирейтс,5 часов директен полет Дубай-Мюнхен , в които превозихме пациенти,заедно със съпровождащи медицински лица,но това беше организирано от правителството на Дубай и са специални случаи.Вече за специализиран медицински въздушен транспорт нямам представа как стоят нещата.Надявам се жената да се върне при семейството си възможно най-бързо.
39
1
 
15
 
! Отговори
дилема преди 5 години
Навсякъде препоръчват здравна осигуровка с репатриране. Не си мислете ,че другите страни връщат поданиците си безплатно. Но въпросът е на кого да помогнеш първо:на болно дете за операция в чужбина, на Желяз за американски адвокат или на тази жена ,за да прекара последните си днипри семейството.
38
4
 
1
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Що се отнася до цената тя е по-висока от това, което Нина описа, защото от стандартните авиокомпании оценяват случая като прекалено тежък и не се наемат да го извършат. Единствената постъпила оферта е от специализирани авиолинии разполагащи със самолети тип линейки, които са създадени за такива цели и биха осъществили целия транспорт от болницата в Бразилия до болница в България.
37
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Два дена споря с мозъчни инвалиди, които си тренират "чувството за хумор" на гърба на умираща млада майка. Никой не реагира...напротив - отидоха прекалено далеч и я погребаха без време, защото е проявила жажда за живот, когато медицината я бе отписала. Въпрос на време беше да се появи някой като 33. Не оправдавам подобни "благопожелания", но честно какво очаквахте? Отново ще цитирам старите хора, че каквото си посееш това ще пожънеш. Ако можеш помогни, ако ли не - просто подмини.
36
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
Трябва да си много ,ама много болен мозък да пожелаваш на хора да се разболеят от рак.33,ти си някаква пълна мизерия.
35
1
 
8
 
! Отговори
nina преди 5 години
#36Дали ще помагате или не си е ваша работа.Което по никакъв начин не омаловажава *** ви изказване малко по-долу-#33,ако това сте вие.Колкото до мен-аз няма за какво да се извинявам.Аз съм бивша стюардеса с 3 медицински случая с носилка на борда, имам представа кава е процедурата.Авиокомпаниите си имат определени изисквания за прием на пътници.Това не е влака София-Бургас.
34
5
 
2
 
! Отговори
Знам преди 5 години
Че аз ще помогна, вместо да давам акъл или да показвам емпатия. Вие като не искате или не можете, поне си трайте. Никой не се интересува от извиненията ви защо няма да направите нищо. Ясно?
33
3
 
8
 
! Отговори
nina преди 5 години
#33Много грозно изказване,нито показвате някаква емпатия към болната с тези думи,нито пък давате пример на бездушните.Всъщност единственото,което показвате е вашето бездушие.Жалко за младото момиче от снимката,но с такава диагноза те са пренебрегнали лекарските препоръки да тръгнат на толкова дълъг път.Колкото до цената,не е евтина,но както # 30 смятам,че държавата трябва да помогне.А хората,които се възползват от такива трагедии,подлежат на съд!
32
1
 
7
 
! Отговори
До 33: преди 5 години
Нали знаеш, че който пожелава такива неща, на него се случват? Това, че мнението ти не съвпада с това на другите, не означава, че трябва да бъдеш агресивен към тях. Хората са различни и в това е красотата на света.
31
22
 
1
 
! Отговори
На всички преди 5 години
Написали бездушни коментари - пожелавам същото да се случи на най-близкия ви човек
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който вярва на шарлатани гризе тапата! Разбирам желанието на момичето и мога да си представя на какво се пече горката но тази нейна последна надежда се е монополизирала от шарлатанска шайка. И като за капак великата ни "татковина" се погрижи "достойно" за гражданите и в беда!
29
4
 
6
 
! Отговори
nina преди 5 години
За тези,които се чудите защо е толкова скъп билета-за да се качи носилка на борда,трябва да се блокират 3-4 реда по 2 места/или 3,зависи от конфигурацията/в зависимост от състоянието на пациента,а в случая сериозно,задължително придружаваш лекар,апаратура и тнт,.От там цената не е както на една седалка по маршрута,защото са блокирани поне 6.
28
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя е българка. Държавата е длъжна да я прибере, така както аз съм длъжен да плащам на онези от здравната каса и заплатите на политиците. То си е договор, аз плащам докато съм здрав, държавата връща когато съм болен. Щтом държавата не спазва договора, няма право да реяе, че хората не плащат данъци, осигуровки и др.*** договор ( не писан но чисто човешки9
27
2
 
17
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
В България доста често може да чуеш че Конвенционалната медицина не дава никакви шансове за вас Но ако отидеш на Запад ти става ясно че това въобще не е вярно!Мога да ви дам пример с едно болно от Левкемия в последен стадий 6 годишно Пловдивчанче което се подложи на експериментална терапия с някакви Т-клетки в Щатите и момчето наскоро навърши 10 години и от болестта му няма и следа.Тук му даваха седмици.Тези пари трябваше да отидат за лечение на за Самолетен Билет след посещение при врачка!!!
26
2
 
13
 
! Отговори
Redhorn преди 5 години
Не съм лекар и не разбирам абсолютно нищо от медицина.Пилот на самолет съм още по-малко от това,но 55 000 ? ????Ясно,че ,,плащаш"нещо като наем на това мед.оборудване и в 2-те посоки ама чак 55 000?....че и евро...що пък евро....в Бразилия? Съчувствам на жената,но покрай нейната трагедия дано някой не се опитва и някой лев да изкара.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да съберат парите от глоби към нашите врачки.
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам колко пъти сте чували, че няма надежда за вас или ваш близък от гледна точка на конвенционалната медицина. Последното нещо, което ще направите тогава е да приемете безропотно този факт. Има редица случаи, в които медицината не може да даде обяснение, но нелогични от нейна гледна точка неща се случват и ти трябва да търсиш, вярваш и да се бориш. Огънят гори, където падне. Ако нещо ви докосне помогнете, ако ли не поне не бъдете груби. Утре може да сте вие на това място :(
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЯ Е ВЪВ СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ХИМИОТЕРАПИЯТА! ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ПЪТУВА НОРМАЛНО!ЕДИН БИЛЕТ Е 1000 ЕВРО
22
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
55 000не е ли множко.Намирисва на врътка някаква.Хората качват Хамър в контейнер и го карат от САЩ до Варна за 5 000.Редовен самолетен билет сигурно е около хилядарка.