Царски сметки: Фердинанд получавал пари и от Германия, и Русия!

Ленин пък получил пари, за да свали правителството на Керенски
30 апр 2018 08:50,
53

Цар Фердинанд е взимал пари и от германците, и от руснаците. Става дума за колосални думи, милиони златни немски марки и златни френски франкове. Три милиона златни франка дадени от Русия са получени като личен заем от император Николай Втори, но този заем никога не е върнат, заради падането на Руската империя през 1917, заяви академик Георги Марков в предаването "Операция: История" по Bulgaria ON AIR.

Германия му е осигурила и пожизнена пенсия, посочи още историкът.

Академикът даде като пример за значението на парите при някой исторически събития, финансирането на Ленин и Болшевишката революция от страна на Германия.

Според Георги Марков Ленин е получил по днешна равностойност 200 милиона евро, за да събори временното правителство на Руската република на Керенски и да сключи сепаративен мир с централните сили, в които влиза и България. 

В тогавашното ни Народно събрание лично премиерът Васил Радославов приветства вестта за червения преврат в Русия, защото той е означавал излизане на руснаците от Първата световна война. 

Георги Марков посочи, че днес България се нуждае от национално помирение, че от ляво и от дясно са дадени свидни жертви, които изискват уважение.

"Шести септември, Денят на Съединението, е подходяща дата да отбелязваме националното си помирение. В българската гражданска война победители няма, има само победени", настоя историкът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
аман от крадци преди 6 години
Както се знае наглит е престъпници на власт крадат десетки милиарди от народа годишно чрез тн партии.ЗА раждане на деца пари НЕ ДАВАТ. Перат ограбените милиарди през НАГЛО КОРУПЦИОННИ НЕНУЖНИ И ОПАСНИ ОБЕКТИ..к
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеон е същият подкупен *** като дядо си. Има известна разлика в това че Симеон не е получавал пари от Германия, а единствено от Русия и нейният предан сателит във всички тъмни руски дела България.
30
3
 
1
 
! Отговори
scott преди 6 години
До АЛО Кроткоагент на дс не мож да предлага помирение.
29
4
 
4
 
! Отговори
АЛО Кротко преди 6 години
Георги МАрков предлага помирение между НАГЛО ПРЕСТЪПНИ групировки маскирани като ПАРТИИ менкани на власт в София.Провеждат ликвидация на народа БЪлгарски организирано охранявани от МВР след 1989 година..
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наш симеончо всичко това го е изял. Дано руснаците намерят вратичка да си го съдят и вземат.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето наши политици получават пари и от изток и от запад. Обаче тези които дават парите си ги избиват чрез грабеж на народа ни. Така е било по времето на царя, така е било по времето на народната република, така и сега по време на псевдодемокрацията
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък настоявам академик Гиорги Марков публично да се откаже от русофилството, ако иска да направи първата крачка за някакво помирение. Докато има русофили във властта помирение в България няма да има, глупаво е да се апелира за такова още повече от хора нескъсали окончателно с русофилството. Трябва да се разбере, че основната причина за раздора в българското общество е русофилството.
25
2
 
3
 
! Отговори
Dj преди 6 години
24, жертвите му 23а и 44а казвате са повече. Не знам а и надали има значение. Разликата е че преди 44а, ком партия води въоръжена борба, били са терористи въпреки че повечето време е била парламентарно представена. След 44а няма партии освен богоизбраната а народния съд е 1 пародия, решенията кой да бъде убит са взети предварително от високопосравените другари
24
9
 
8
 
! Отговори
този преди 6 години
Най-сетене този достигна до този извод! Почти 30 години плю по комунистите и комунистическите жертви, без да каже за зверствата от 019.06.1923 до 09.09.1944г. и че броят на убити в този период е по-голям от този след 09.09. Крайно време е да не се жали за осъдените от Народния съд, който и създаден по искане на международната общественост. И ако искаме национално помирение на 09.05 всичките да отидат на поклонение на братската могила в Борисовата градина! Но помирението зависи и от медиите
23
6
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Паметника на съветската армия да стане паметник на националното единение и на 6 септември да се почитат жертвите на политическия терор и омраза.
22
6
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Стамболов, който се скрива по време Априлското въстание в един публичен дом в Търново, който се скрива по време на Руско-турската война, за да не се запише в опълчението, който разпорежда убийството и измъчването на такива български патриоти като Атанас Узунов, Коста Паница, Капитан Петко войвода и др.Пълен б оклук е Стефчо е ничара както и Фердинанд
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски е заявявал, че няма амбицията за управленска длъжност в мечтаната от него република. Така се случва при нас, че винаги вълните на революцията се движат от личности, а се яхват от самозвани тарикати. Така е било и 1944-а година, така се случи и 1989-а.
20
3
 
21
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Фердинанд е най-големия б оклук
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски и Ботев Стамболов щеше да ги затрие, както е заявявал! Цитат - ,,Добре, че го утрепаха на Вола, иначе сега трябваше да го махам Аз!,,
18
3
 
15
 
! Отговори
scott преди 6 години
До Изгърбич Задвратянбах ти простака!ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ОТ ВОЙНИТЕ! И ОЩЕ СЕ НАМИРАТ ХОРА ДА ГИ ВИЖДАТ КАТ ПОЛОЖИТЕЛНИ ГЕРОИ, ТЕЗ? КРАДЛИВ ДЕДО Е ДОСТОЙНИА СЪВРЕМЕНЕН ПРИМЕР ЗА КОТИЛРОТО НА ТЕЗ ДРИШЛЬОВЦИ.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямахме цар българин ... Това бе проблема. Представяте ли си, някой като Левски или Ботев, да ни бе станал цар, а ?
16
4
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Приятелю , голям сладур си , но попрочети малко по-обстойно нашата история.Що се отнася до " цветущия "ти речник , това само по себе си говори , какъв индивид стои срещу ми и има ли смисъл от внимание. Дерзай ! И като теб са необходими за разнообразие.
15
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобург! Тодор Живко единствен работеше за народа и България!
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи дедото на Симо е прецакал имперска Рашка? Ми браво на него!
13
14
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Сблагодарение на батенберг живееш в обединена българия, а благодарение на фердинанд твоето село е в рамките на независима държава. ти, освен дефекации и крадене на данъци, нещо друго дал ли си? *** поне се запиши за донор на органи.