Жената на Боян Петров: Шансовете му са големи, няма да се откажа!

"Знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия"
Обновена: 10 май 2018 11:46 | 10 май 2018 09:40,
358


Документални неуредици бавят включването на хеликоптери в издирването на изчезналия ни алпинист Боян Петров.
Още по темата

"Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно", каза в студиото на "България сутрин" жената на Боян Петров Радослава Ненова.

По думите ѝ от ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу. Също така ще бъде направена сателитна снимка на склона, където издирват аплиниста.

"Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено. Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся", допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

"В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината", посочи още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста - Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:

Радослава Георгиева Ненова
BG32 UNCR 7000 1523 2695 49
UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано го открият жив.Бог с нами !
16
5
 
43
 
! Отговори
Точка преди 6 години
Ще ходя да катеря Сейшелите.номер на сметка----------67,чакам доброволни пари,мисля да ги катеря 5-6м.
15
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителствения Ербъс прибра ли ония шматки от Рим? Тая държава заприлича на пожарна команда!
14
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напоследък все призиви за помощ- жена отишла при знахар или шаман в Бразилия, тук пък се катерил и поел огромен риск и изчезнал... И все се опитваш да ги разбереш хората как нещо ги ръчка отвътре да направят нещо лудо...
13
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В едната телевизия съпругата казва, че шерпите и хеликоптера искали пари, по същото време в другата телевизия министерката обяснява, че китайците помагат безвъзмедно и не биха искали пари! Тук пък пише, че лично Бойко е осигурил парите! Айде не занимавайте народа с частни случаи повече! Да е футбол, бокс, златни момичета, да отиде човек да ги гледа.Някой се забил далеч в ледниците, кому е нужно!?
12
2
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Дано оцелее !
11
7
 
4
 
! Отговори
Тъжен преди 6 години
До Бирено мечеНе се прав ... тя има сили да преодолее мъката а и да предпази максимално дълго детето от неизбежната истина.
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквата лично разпореди на Китай да пратят хеликоптер. Точка.
9
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъъ....уважаеми сънародници..ъъъъ как да ви го кажа ... теглих едни кредити ... и съм я закъсал здраво ... бирниците искат дя ми земат апартамента, и колата и телевизора.Ако открия дарителска сметка - може ли да ми платите кредитите?Въпроса е на живот и смърт!Цял живот ще ви споменавам
8
5
 
44
 
! Отговори
1 преди 6 години
Всеки има право на избор и е длъжен да е умен! Заради безумният личен избор на един човек, който не е искал мнение, съгласие или съдействие и е взел погрешно решение, седмица телевизиите само това приказват с часове и сега пък държавата ще харчи пари да търси тялото му, защото трябва да си ***, за да очакваш, че е жив!
7
3
 
73
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
Дано има шанс момчето да е жив - искрено им го пожелавам , макар че силно се съмнявам...! Обаче реалистично - КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА? Държавата? Българите? Кой? ... Всеки един алпинист тръгнал да покорява ОСЕМХИЛЯДНИЦИ адски добре знае какъв може да е краят му ! Всеки път ! Има вече и доста филми на тази тематика! Е? Обаче продължават... Е? ТОГАВА? Петров сам си е избрал тази съдба и сам си отговоря! Знае много добре за какво иде реч! Направиха го НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС... А въпроса е - ЛИЧЕН! НЕГОВ!
6
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък искам да ходя на почивка до Малдивите - къде да публикувам сметката си, да пращате кинти, а на Горанов няма да му искам 50 хиляди долара и 10 да ми даде пак съм ОК.
5
6
 
36
 
! Отговори
Тъжен преди 6 години
Ради, ти си много силно момиче и всички хора трябва да се сравняват с теб. Възхищавам се на силата ти. Боян има диабет, знаеш какво ще се случи ако не се храни 7 дни при това както трябва. Дали има инсулин за 7 дни ? Няма палатка няма спален чувал ... не знам какво да ти кажа още ... това което на разбирам е защо е тръгнал сам преди групата. Нали си чела за ХП и той така направи и знаеш как свърши всичко. Това което каза по телевизията за него със сигурност не е разумно - сам да катери!!!
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това трябваше да стане на 3 май, сега шансовете са нищожни. Не е Витоша, оцеляването там е въпрос на часове, не дни. Ако не е в лагер, след всичкия сняг от последните дни може и никога да не го намерят
3
8
 
77
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Опитен катерач с безотговорно, егоистично поведение. Не си е взел телефон/радиостанция, взима безумното решение да тръгне сам в лошо време, инсулин-зависим, и сега цялата държава на крак, че и банкова сметка за дарения....някак си не мога вече да съчувствам...
2
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онези там шерпи ще издирват докато им плащат от застраховката, след това от нас... Нищо лично, просто бизнес.
1
14
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С риск да изглеждам хейтър, но ми писна някакви търсещи си белята хора да смучат от данъците ни! Сега спасителната акция ще поемем ние, данъкоплатците! Имал застраховка - дрън, дрън! Какво значение има за нас дали някой се е покатерил на някакъв чукар?! ***!