Агресия, насилие, родителско неглижиране... децата със свастиките

Психологът Младен Владимиров и журналистът Крум Савов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 11 май 2018 13:52 | 11 май 2018 13:15, Анисия Иванова
117

Агресия, насилие, родителско неглижиране, липса на държава - това са коментарите за снимката с двете деца от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Зад тези думи застанаха психологът Младен Владимиров и спортният журналист Крум Савов в студиото на "България сутрин".

Снимката се появи вчера в социалните мрежи и взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

Още по темата

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни Младен Владимиров.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. Тълпата дава форма и норма на агресия, отбеляза той.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си и попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Савов припомни, че също е потърпевш от агитката на "Левски" и си е тръгнал със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"В България институциите ги няма, те вървят обикновено след социалните мрежи", каза Савов.

"Стига сме чакали гнева във Facebook, за да се материализира намесата на държавата, за да спомним, че имаме закони", допълни психологът Младен Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
8
 
! Отговори
33 преди 6 години
Кой е отговорен за недопускане на такива прояви?Всички други въпроси са излишни!Сега ще следим дали ще има сериозни санкции за полицаи,охранители и тем подобни платени отговорници!Няма да има!А закони има.Във всяко общество има всякакви извратеняци,но ако властта си е на мястото и те ще отидат на своето място!Нашето общество има демократични принципи и закони и те трябва да се прилагат безкомпромисно!
80
1
 
16
 
! Отговори
Баща преди 6 години
Какво очаквате от футболни фенове - деграданти на които не може да се забрани да имат деца. Тези деца са на възрастта на моето и много добре правя разликата между световете. Но пък аз не ходя по стадионите ;-)
79
7
 
9
 
! Отговори
??? преди 6 години
До смяхАко не виждате проблем в това децата да носят сърп и чук******************************************************Къде го видя тоя сърп и чук приятел??? Свастиката е различна от сърпа и ***.
78
4
 
8
 
! Отговори
Tzar Simeon преди 6 години
Hail Bulgaria!!!
77
0
 
20
 
! Отговори
haha преди 6 години
Като глобят Левски с 500 000 евро и изваждане за 5 години то евро турнирите и ще видите как феновете на Левски ще станат нормални хора.****************************************************************************Грешиш колега, не става въпрос за привърженици на Левски, говорим за психо-болни организирали се в така наречените агитки. Те не са привържаници на който и да било отбор. Единствената им цел е да си избиват комплексите като се трепат помежду си и прочие. Няма разлика между тех имам в
76
1
 
18
 
! Отговори
смях преди 6 години
Да ходиш да разпуснеш в агитката - ок. Да повикаш, да попееш. Да се наслушаш на тъпотии. Обаче тва с децата е прекалено. Ако не виждате проблем в това децата да носят сърп и чук, свастика, да псуват и да са нашарени с надписи, криминални, АCAБ, хулиган, да поздравяват с нацистки поздрав, значи не ми се мисли в ква яма живеете.
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глоба за родителите от 50 000 лв. Един път за това, че възпитават деца наркомани и нацисти. И Втори път за това, че възпитават левскари. И двете неща са еднакво грешни.
74
20
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Много яко... големи моралисти се оказАхме... поне родителите им дават някаква истинска емоция, а не само Мол, Макдоналдс и таблети/телефони... помня първия мач на който ме заведе вуйчо ми на стадион В. Левски през миналия век ... ееее до ден днешен го помня и както виждате не пиша от панделата в момента...айде хубав уикенд
73
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Футболните фенове са най-ниско интелигентната група хора в обществото. Тия нямат акъл и за 5 стотинки. Затова не ходя на стадиони, щото е пълно с нискоинтелигентни *** там.
72
3
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Агитките са полезни, само при свалянето на властта.
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката вече е изпратена в централата на УЕФА. Очаквайте солени глоби за Левски! От Европа не си поплюват. За нацизъм глобяват зверски. Като глобят Левски с 500 000 евро и изваждане за 5 години то евро турнирите и ще видите как феновете на Левски ще станат нормални хора.
70
1
 
12
 
! Отговори
haha преди 6 години
Хулиганите не се вписват в нашето интегрирано общество*****************************************************Хората от така наречените агитки не са хулигани, те просто са психично болни. Та тия от агитките виждат цялото си реализация като участници в побои, кланета с други агитки, унищожение на държавна и частна собственост участие в продажба и препродажба на д.ро.га, да не продължавам. Просто трябва да ги лекуват - има психиатрии, властите да ги използват за тия от агитките. :)
69
11
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ако бея само голи до кръста, нямаше да е проблем, но щом с асъс свастики, вече е проблем;))) "Шалом" веднага изреваха, все едно начертваването на една свастика е убийство на един евреин;)))
68
2
 
6
 
! Отговори
В лагер преди 6 години
всички соц капиталисти ,тях с удоволствие ще ги избием до крак !
67
7
 
6
 
! Отговори
Gotov za boi преди 6 години
Do vsichki podkrepyashti nacizma i agitkite. Iskam da vi vidq edin den v lager kak shte se spravite s gledkata! Ne govorq da vi ubivat vas-vie da ste ekzekutorite! Iskam da vijdate smurtta, da q prichinqvate da useshtate smradta na trupovete i da chuvate pisacite! Tva iskam i sum siguren che shte se poburkate na 2rata minuta shtoto ste edni smeshni komplexari i zaslujavate qko boi i sex
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нацизмът е дълбока комплексарщина е ясно,но и да я избиваш чрез деца,е тотално зле..
65
0
 
5
 
! Отговори
Раус преди 6 години
До богоизбраните: не случайно всички ви мразят. Пиете кръвта на човечеството от векове. Колкото и да ревете няма да победите.
64
1
 
4
 
! Отговори
Свами Вишну преди 6 години
К'ви са тез свастики бре това да не са брамини и йоги.
63
2
 
3
 
! Отговори
Сретен Йосич от ГЕРБ преди 6 години
Думата ''свастика'' е на 8000 години..ОТ ЕЗИКА НА СТАРИТЕ БЕЛИ ИНДИИЦИ..''СУ АС СВАТИ'' = ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ..НА САНСКРИТ..ДРЕВНИЯ ЕЗИК НА БРАМИНИТЕ.СВАСТИКА = ЩАСТИЕ....ВИЖТЕ САМО КОЛКО Е БЛИЗКА ЗВУКОВО И СМИСЛОВО НА НАШИЯ СЛАВЯНСКИ ЕЗИК .СВАСТИКАТА Е СИМВОЛ НА ВСИЧКИ НАРОДИ..ИМА Я ДОРИ В ЮЖНА АМЕРИКА И В ТИХИЯ ОКЕАН Н АЕКВАТОРА...ПРИ ЕВРЕИТЕ СЪШО Е БИЛА СИМВОЛ.ЕДНИ БОЛНИ ГЕРМАНЦИ Я ПОЛЗВАТ ЗА ЗНАМЕ, И ДАИТЕ ДА Я ЗАБРАНИМЕ ...НАЦИСТИТЕ Я ПОЛЗВАТ ОТ 1920 ДО 1945 ГОД...А НЕ СА Я ИЗМИСЛИЛИ ТЕ !
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свастики не може а червени знамена и петолъчки може?