Тея за баща си: Той e там, където винаги е искал да бъде!

Благодаря на всички за подкрепата, написа дъщерята на Боян
13 май 2018 16:53, Анисия Иванова
70
Тея за баща си: Той e там, където винаги е искал да бъде!
Снимка: Facebook

"През тази изминала седмица останах без думи. И все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като "Аконкагуа" или "Боуд Пик", и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше". Това написа дъщерята на алпинистът Боян Петров - Тея във Facebook.

Още по темата

"Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината", написа още тя.

Боян Петров е в неизвестност от 3 май. В лагер 2 бе намерена палатката на Боян, която обаче се оказа празна. Нямаше и следа той да се е връщал в него. При облитането на местността са били направени над 100 снимки. След това са разчетени в Катманду. Издирването засега продължава.

Жена му - Радослава Ненова написа по-рано в профила си във фейсбук, че от лагер 3 нагоре Боян няма да бъде намерен жив, затова отказва спасителния екип да се качва до върха Шиша Пангма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Тъжен преди 5 години
До ПсихиатърМного си прав но тя вече го е загубила. Освен това защо трябваше да тръгва сам ? Какво стана с групата върна ли се или се изкачиха? Ако са се върнали защо са позволили той да се самоубие? Като инсулина е на лагер три какво означава това? Едва ли го е изгубил !!! Преди намериха палатката и тел. после какво се случи с палатката и тел.? това с инсулина не е ли сбогом със света и живота? Бог да го прости !!! Живите ще се оправят ... него го няма -:(:(:(:(
42
4
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
Тъжно е , че това хубаво момиче може да изгуби баща си, който е голям българин.Жалко е , че има толкова много дребнави и злобеещи "хора" по форумите. Анонимно злобеещи...
41
19
 
3
 
! Отговори
МВР преди 5 години
МАЙКАТА НА СЕМЕЙСТВОТОе виновна. Основната версия по която работим е, че жената на боян е имала любовник и го е подтикнала към катерене без маска. Той е бил супер разбран мъж под чехъл и не е успял да умре сам на върха, за това се е ръгал с чикийкa във врата до смърт, после е укрил тялото си и се е покрил.ТОВА Е ОФИЦИАЛНА ВЕРСИА И СТАНОВИШТЕТО НА НАС ОТ МВР,ПО-ЗДРАВИ
40
8
 
13
 
! Отговори
До Мигма шерпа преди 5 години
Ей ти дори не можеш да пишеш бе човек шерп е професия не име че да се пише с главна букво я се скрий мишок в дупката и трепери от страх . Да Боян е човек с мечти и остана там с мечтата. Като пишете мислете че едни деца четат какво пишете за баща им
39
5
 
8
 
! Отговори
гадатял преди 5 години
Имам усещането, че ще се намери нов татко-заместител за момичето до месец-два
38
5
 
12
 
! Отговори
Не заспивай преди 5 години
Не заспивай, Бояне!
37
20
 
5
 
! Отговори
МИНГМА ШЕРПА преди 5 години
ТАКА СТАВА КАТО ИСКАШ ДА ПОДРАЖАВАШ НА ДРУГИТЕ НО НЕ СИ ИСТИНСКИ ЧОВЕК.ИСКАЛ Е ДА ПРИЛИЧА НА МИНГМА ШЕРПА АМА НЕ Е СТАНАЛО ТОЯ ПЪТ. 100 ТЕИ МАЛЕ. КОШ ПРАЕМ СЯ. МАЛЕЕ. КАКВА ИЗНЕНАДА. ОЛЕЛЕ МАЛЕ
36
18
 
7
 
! Отговори
СУПЕР КАТЕРАЧ преди 5 години
ТРЯБВА ДА СИ БАШКЪ-*** ДА ТРЪГНЕШ САМ ДА КАТЕРИШ 8-ХИЛЯДНИЦИ ВСЕ ЕДНО СА ТИ БАЩИНИЯ. ТОЯ Е ИМАЛ УМСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ И ИЗОБЩО НЕ Е БИЛ ОПИТЕН АЛПИНИСТ. САМО КЪСМЕТЛИЯ, ЧЕ НЕ Е УМРЯЛ ПО-РАНО.ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е УБИЛ И ДРУГИ ПОКРАЙ СВОЯТА ГЛУПОСТ - ТОВА БИ БИЛО ТРАГЕДИЯ ВЕЧЕ.... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
35
14
 
4
 
! Отговори
УМРЕЛ ГОЛЕМА РАЛТА преди 5 години
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ. ТОЯ ПОНЕ Е УМРЯЛ ЧИТАВО И МУ СЕ ОТДАВА ПОЧИТ. ПОДОЗИРАМ ЧЕ ГО Е НАПРАВИЛ НАРОЧНО - ЗА ДА СИ ПРОДАВА КНИГАТА (МОЖЕ ДА Е БИЛ БОЛЕН ОТ РАК)
34
18
 
19
 
! Отговори
О_О преди 5 години
Алпинист, на който единствената му важна работа е да си бичи айляк в балкана.Дъщеря му учи в Швейцария. От кой е откраднал пари за този живот? Аз не мога да изляза отпуска и 2 дена от работа, защото после няма да има какво да ям. ОТ КЪДЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ТОВА СЕМЕЙСТВО - ТЕЗИ "ЕКСПЕДИЦИЙКИ" ДЕТО СА ИМ ЕЖЕДНЕВИЕ СТРУВАТ ПО НАД 20 БОНА НА МЕСЕЦОТ КОЙ СА ГИ ОТКРАДНАЛИ?
33
4
 
15
 
! Отговори
На всички... преди 5 години
...които наричат Тея "дете" да кажа, че тя е млада жена, студентка е в Лозана, живее в Швейцария самостоятелно от години, има собствен живот на възрастен човек. Това не прави загубата на баща й по-лека, но все пак...Да е жива и здрава! А на Ради и Явчо - кураж!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за дечицата му.Иначе може би той е намерил това,което е търсил.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно сега детето има от него.
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Откъде знаеш причината за трагедията?Само той си знае.А може и самият той да не е разбрал.Нека не забравяме,че претърпя и тежка катастрофа.Която също се е отразила на здравето.И другите върхове ги беше изкачил преди нея.
29
17
 
32
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
На снимката виждам едно чудесно дете. Пълен абсурд е в името на собственото си его да оставиш това детенце без баща. Аз поне не го разбирам.
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Това се опитвам да кажа, но явно не разбираш. Неговата болест не му е пречила да прави това ,което е правил, т.к. многобройните му изкачания го доказват. Защо смяташ, че ако е имало причина да се съмнява във възможностите си заради състоянието си, е нямало да се откаже. Нямал е просто причина да го направи. Съвсем здрави хора, без заболявания ги е спохождала неговата съдба. Причината за трагедията е друга.
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Не съдя никой.Казвам си мнението.Човек трябва да си знае физическите възможности.Човешкият дух може да е велик/както при Петров/,но тялото си има лимити.И разумът диктува да се съобразяваме с това.Още повече ако имаме семейства и деца,за които да се грижим.Да почива в мир.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е твоя избор.Продължавай и дано се излекуваш.Не съди обаче другите за техните избори
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Е ти пък откъде знаеш аз дали нямам някаква тежка болест,с която се боря ежедневно?Само че се съобразявам с болестта и не правя неща,както когато бях здрав.Защото е глупаво и може да ми навреди на здравето.
24
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Боян Петров е изкачил ДЕСЕТ осемхилядника и още ред други УСПЕШНО, въпреки болестта си! Така че не давайте неговата болест като причина за нещастието. Не се знае какво се е случило, но най-вероятно това няма нищо общо с болестта му. Не отписвайте хората с някаква диагноза така лесно, ако обичате!

Спонсорирани публикации