Първият гей маратон у нас - факт! Тичаха в парка "Заимов"

Вързани двойки пробягаха 3 км в памет на жертвите на СПИН
219

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В столичния парк "Заимов" се проведе първия по рода си маратон за вързани двойки, като част от спортната програма на София Прайд 2018 - Equality run.

Участниците пробягаха трасе от 3 км в памет на жертвите на СПИН. Кампанията има за цел да засили общественото внимание към хората живеещи със СПИН и да допринесе за по-голяма солидарност към тях.

Припомняме, че на 20 април тази година беше проведена среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК), след която стана ясно, че Столична община не само подкрепя морално Прайда, но и ще финансира предхождащия го гей маратон на 19 май.

Тази явна подкрепа е прецедент. До сега общината е изпълнявала само административна роля при провеждането му, а именно издаваше разрешителните за провеждане на събитието.

Решението на местната власт в София провокира гнева на столичните патриоти, които излязоха с протестна декларация.

"Никога и под никаква форма в Столичния общински съвет не е обсъждана подобна подкрепа, не е дискутирано открито, в това число и в комисии, вземането на едно подобно решение. Немаловажен е и фактът, че звучи доста перверзно точно Програмата на общината, насочена към възпитанието на младите да бъде ползвана за гей пропаганда”, опълват още патриотите в декларацията си“, възмутиха се от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
40
 
6
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Русофили , кога ще застанете зад вожда си Путин и лявата му резба.
64
2
 
39
 
! Отговори
О_О преди 5 години
Парадите нямат никакъв ефект, освен да дразнят народа. Ако искате да имате истински marketing hit излезте на жълтите павете и налузете по един гумен ***/броеница/анaлна капка направете някоя човешка стоножка - така хората ще разберат ясно какво искате да кажете и какво трябва те да приемат.
63
2
 
38
 
! Отговори
АНОС преди 5 години
Аз лично също имам сексуални преференции - предпочитам да гледам порно с възрастни дами, пред това с по-млади момичета, но не съм излязъл в парка и да го афиширам.Секса е лично дело, което е между двама или повече души. Остава си между тях или се разнася като слух. Ама това да излизат на талази хора и да заявяват, колко е нормално да се шибaт два мъжа в анycите изобщо не е нормално.. Айде баста!
62
2
 
45
 
! Отговори
Бранко преди 5 години
Истанбулската конвенция малък бой ви беше. Явно искате да почнеме да ви млатиме по улиците, щото вие от дума не разбирате.Мине не мине и тея пак излизат да правят циркове. Баxти *** значи... нямам думи.
61
1
 
44
 
! Отговори
Бисекс преди 5 години
Аз съм би-сексуален и го намирам за напълно нормално.Доставям си по-нестандартни сексуални удоволствия и толкова.Никой не го интересува, кой с кого си ляга и какво прави.Не е нормална обаче цялата тази показност и афиширане.Като искаш да си различен си бъди в къщи, никой не те спира.
60
7
 
15
 
! Отговори
месара преди 5 години
на този парад трябва открито да присъстват бсп и дпс , едните обичат да се навеждат, а на другите им харесва да са им отзад!
59
4
 
44
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
АБЕ КОЙ ВИ ПРАВИ ПРОБЛЕМ НА ВАС ПEДЕPACТИТЕ?ОТДАВНА НИКОЙ НЕ ВИ БИЕ ПО УЛИЦИТЕ, АМА ВИЕ ПАК - "EQUALITY" ПРОСТОТИИ. КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА БЕ? РАПАЙТЕ СИ СЕ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ. КАРАТЕ ХОРАТА ПАК ДА ПОЧНАТ ДА ВИ РИТАТ. МНОГО СТЕ ПРОТИВНИ
58
0
 
23
 
! Отговори
ПАРАД ЗА БАБИТЕ преди 5 години
ПАРАД ЗА БАБИТЕ, ПОПАРЕНИ ОТ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ КОГА?ПОВЕЧЕ СА ОТ ПИНКОВЦИТЕ
57
2
 
36
 
! Отговори
Сладуранка преди 5 години
Отвратителните, гнусни и деморализиращи събития докога ще се разрешават и провеждат ???
56
2
 
18
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Олио да ги попари!
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гей-маратон" с "вързани двойки" :)Ле-ле, какви дивотии се пиша-а-ат!
54
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станахме като Русия
53
0
 
31
 
! Отговори
Сороската преди 5 години
ВЪПРОС:Как да намалим популацията на прости, без да ги кастрираме и да ги затваряме по лагери?ОТГОВОР:Да ги направим гейове, алкохолици, наркомани, проститyтки. Така ще ги инвалидизираме и изолираме. После те сами ще се изтребят.ПЛАН:Пускаме им музика за прости, алкохол на корем, травестити в интернет, правим жените KOBРИ, сваляме нивото на образованието.ИНВЕСТИЦИИ:КРИСКО - 30 бона/месецЛобиране за намаляване на наказателна отговорност - 1-2 млнЛобиране за цигари/алкохол/хазарт - 30м
52
8
 
20
 
! Отговори
Психолог преди 5 години
Сексуалността и привличането се изграждат около 4-5 годишна възраст. Ако бащата го няма никакъв и е ***, а майката я вее вятър на бял кон и е супер *** овца, детето промива детето с женски неща, защото иска да разбира жените, то може да се развие доста добре в тази посока и да се постави в женски обувки. Ето така се става ***.А ако допълнително ги облъчваш от медиите, ехееее. Колко гейзери ще си имаме скоро. Някой това цели, защото това са факти. Няма роден с хромозома гей
51
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...в памет на жертвите на СПИН."---Ха! Хем сами си го причиняват, хем после се самосъжаляват. Пък и помен си изнасят...С "любезното съдействие на" Столична община. Гнус!!
50
0
 
3
 
! Отговори
Joe преди 5 години
Сега гледах афтърпартито:) челси срещу ман утд, всички са били на маратона.
49
6
 
28
 
! Отговори
Сапуй Мйерда преди 5 години
Мъж който иска да спи с друг мъж е умствено болен. Няма нищо сексуално в мъжете. Просто на някои не им пускат и те започват да залитат в другия бряг и да се извращават. А с това порно дето има травестити насекаде, още по-зле. Абсолютно болестно състояние. Да
48
0
 
15
 
! Отговори
През деня парад преди 5 години
Вечерта автър парти по храсталаците. Не мерси.
47
1
 
16
 
! Отговори
Парадко Груев преди 5 години
Защо няма паради, за останалите инвалиди?
46
4
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
АКО ИСКАТЕ ПО-МАЛКО СПИН, ТРЯБВА ДА НАМАЛИМ СЕКСА МЪЖ-С-МЪЖ, А НЕ ДА ГО ПООЩРЯВАМЕ И ДА МУ ПРАВИМ ЕВАЛА.ГЕЙЩИНАТА Е БОЛЕСТ, МОЗЪЧНО УВРЕЖДАНЕ И ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ВСЕКИ. ДАВАЙТЕ ИМ ИНВАЛИДНОСТ, НЕ ИМ ПРАВЕТЕ ЕВАЛА!ИСТИНАТА