Радослава Ненова: Не искам траур за Боян и хората да бъдат тъжни!

Надявам се да видя дневника му, заяви съпругата му
19 май 2018 10:12, Александър Попов
147
Радослава Ненова: Не искам траур за Боян и хората да бъдат тъжни!
Снимка: Facebook

Радослава Ненова изрази надежда, че ще бъде открит и ще получи дневника на Боян Петров.

"Той всичко си записва и ще бъде хубаво дневникът му да бъде открит. Искам да направя една книга за него. Исках да бъде намерен и фотоапарата му, но това е много по-трудно", заяви пред Нова тв Радослава.

Тя е категорична, че не иска траур или черни ленти, след като операцията за неговото откриване под хималайския връх Шиша Пангма в Тибет приключи неуспешно.

Още по темата
"Помолих неговите колеги от Природо-научния музей да сложат българското знаме и неговия портрет. Искам да остане като една легенда, като нещо красиво", казва Ненова.

"Може би сега е на правилното място, щом планината не ми го дава след всичките ми усилия. Задавах си въпроси как се е чувствал по време на изкачването, какви са били трудностите, дали е бил уплашен, но може би е по-добре тези въпроси да останат без отговор. Искам хората да го запомнят такъв, какъвто беше - мечтател, обичащ да помага, искам да се помни хубавото", допълва жената на алпиниста.

В бъдеще смята да ходи със сина си в Тибет, за да се срещне по нов начин с Боян, а не за да скърби за него.

"Отнасяше се към планината, като към своя любима", каза Ненова и допълни, че никога не е искала от Боян да се откаже от експедициите.

Тя е изключително щастлива от факта, че много хора са показали, че са изключително добри.

"Молеха се искрено за него и приятели, и напълно непознати. Винаги ще има и недоволни, но аз се бях съсредоточила в спасителната акция и не смятам да им отговарям по никакъв начин", допълни Ненова.

"Когато има хора, като Боян Петров, няма невъзможни неща в дипломацията", казва министърът на външните работи Екатерина Захариева и допълни, че се възхищава от Радослава Ненова и от силния й характер. "Само жена като нея може да бъде с мъж като Боян Петров", каза Захариева.

Радослава и синът й ще се включи в похода на Витоша утре, който е посветен на Боян Петров. Той ще се осъществи по пътеката, където той се е готвил за експедициите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
15
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
силна жена,бог да прости човека БОЯН.
93
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма кого да погребе то релевантно е да нама кого да оплаче така са любовниците
92
4
 
2
 
! Отговори
До 94 преди 5 години
Винаги е така.Просто не можеш да го осъзнаеш , защото опита ти е ограничен в това да осигуриш максимални удобства на тялото си и това задоволява претенциите ти към живота.
91
10
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Не винаги, 90! Понякога изоставяш цивилизацията просто защото си неспособен да живееш в нея като хората. Например разболял си се, не вдигаш самолета и да не ставаш за резил пред жената набиваш из баирите.... Все пак е добре да има свястна жена до теб в такъв момент, защото веднага усеща, че не я търсиш, първо ще помисли, че те изтощава друга, сетне ще те заведе на лекар!
90
19
 
10
 
! Отговори
Георги преди 5 години
За церберите никой не страда. Права е жената. Петров може да е имал любовница и тя да е била тази с която е ходил по чукарите да го снима. Явно и затова не й е мъчно и не й пука въобще на жената. Сега може й да си е отдъхнала.
89
8
 
20
 
! Отговори
От Р. за Хаджи Димит преди 5 години
Отиде си един голям герой. Изкристализира ми тия дни в ума - беше сред малкото образи от телевизията, след които не ти става тъжно и много отчаяно.Само като се замисля с кой ще ни занимават от екрана: трифоновци, сиромаховци и т.н. стойностни патриоти . Страшно направо+ -след Боян по- тъмно стана.Ще си спомняме за него както помним героите на Априлското въстание. " Там на балкана лежи и пъшка..." , Юнак
88
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да оставиш удобната цивилизация и да се изкачиш на покрива на света, се иска дух, по-висок от потребителския манталитет, който бавно превръща хората в домашни свинe.
87
23
 
11
 
! Отговори
Дано преди 5 години
Активни протестери и екозащитници.Така свършват като диви животни в планините.Така е рекъл Бог
86
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще чакаме - мемоари за Боян - написани от кучето му
85
22
 
27
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 5 години
Тая вече ми е противна...Каквото иска да прави , само да не досажда повече с овчите си мисли.
84
16
 
18
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Жената до Боян след време ще напише и как го е сънувала и какво и бил казал на сън. И от това ще извлече дивиденти госпожа Ненова. Има съмнения дали синът й е от Боян Петров.
83
3
 
12
 
! Отговори
7 преди 5 години
Що за психология!?Ако си на различно мнение непременно да си "хейтър"??!
82
20
 
11
 
! Отговори
Мурата преди 5 години
Кога г-жа Ненова ще организира партито за Боян Петров? Надявам се да има весела музика като за сватба.
81
15
 
9
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Дълбоко се покланям пред великият българин Боян който с подвига си ще остана в пантеона на българската история наред с Ботев и Левски!
80
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще обиколи телевизиите тая. И при гала на кафенце, тъжна музика, копченцата на ризката залопчани до горе...
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е не си ли разбрал. Скрипал го изписаха от болницата.
78
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уфффф, боян и кралската сватба ще ни досаждат още поне месец... А със Скрипал какво стана?
77
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм озлобен.Този човек очевидно е искал да се самоубие макар и несъзнателно.Знаете ли какво означава хипоглекимична криза?Е миналият път като е катерил камънаците е получил такава и само късметът,че наоколо е имало спасителен хеликоптер за да го спасяват му е помогнало.След 7000 метра дишането без апарат е много трудно,мускулите искат кислород за да са във форма.Бог да го прости ама за глупостта няма лек.Вместо да харчи 40-50 Хил долара за глупости можеше да си гледа семейството.
76
17
 
21
 
! Отговори
до 75 преди 5 години
Много си прав! Българина е озлобен....и много гаден! Не може още да разбере, че вместо да събира пари за тежко болни..трябва да спонсорира - всеки екогъзар - решил да се прослави с нещо безмислено.Такъв е българина!Хич не е възвишен - докато се бори за къшей хляб!
75
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина е толкова озлобен, че само си търси мишена, към която да насочй злобата си. Боян Петров е учен и изследовател, не просто алпинист, поинтересувайте се малко. Такива хора като него има малко, за сметка на цялата *** наоколо. Друго си е да въртиш кюбеци в студентски, нали?

Спонсорирани публикации