Алпинистът Слави Несторов покори Еверест. С кауза!

Рак на простатата е болестта, към която иска да насочи вниманието
28 май 2018 14:45,
28

Алпинистът Слави Несторов е 13-ият българин, който успешно стъпи на Еверест и привлече вниманието на медии и общественост към проблемите на мъжете, свързани с простатата и уринарните инфекции.

"Планината ме допусна, имах късмет в последния етап. На Еверест чувството за безопасност беше най-силното нещо. Вятърът беше ужасно силен.

Още по темата

Всичко беше замръзнало на температура от минус 37 градуса, само телефонът ми работеше - вятърът ме изтласкваше от ръба", разказа Слави Несторов в "България сутрин".

Той уточни, че е бил много леко облечен и му е било студено, което е наложило по-високо темпо на изкачване. В деня, в който алпинистът покорява Еверест, на върха са се качили не повече от 13-14 човека.

"Каузата все още не е завършена. Рак на простатата е важна болест - често срещана и много малко говорена. Много е важно да събудим вниманието на хората, да привлечем повече финансиране", подчерта Несторов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че не може да отдели време да стане професионален алпинист, но добави, че е възможно и да не иска. Несторов казва за себе си, че е човек, който просто обича предизвикателствата. Предстои му изкачването на още един връх, но не пожела да разкрие кой е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професионален алпинист? Това ми звучи като професионален екскурзиант - интересно кой и защо би им плащал на тези хипита?
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, а за какво се катерите ся, като има хеликптери ? Hякога нямаше хеликоптери и откривахме нови земи и хоризонти с подръчни средства ама сега да си рискуваш живота щото искаш да си премериш чурата със някой от миналото, който е нямал избор си е шизофрения.
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ула-ула-ула, гелой! Чудо невиждано! Него ден "само" 13-14 човека се качили, а не като предните дни - по един влак хора.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Черни връх май не се качват по толкова човека на ден. Пътят за Еверест е станал като стъргало.
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната откачалка
1
8
 
15
 
! Отговори
Дънди крокодила преди 6 години
Аз на панкреаса имам рак и подагра, предлагам да иде на сафари в Африка и да убие някой крокодил с голи ръце, за да направи повече впечатление.