По-висок таван за пенсиите – само за бъдещите пенсионери

От 1 юли 2019 г. максималната сума ще бъде 1040 лева
Обновена: 5 юни 2018 15:24 | 4 юни 2018 22:45,
45


От следващата година таванът на новоотпуснатите пенсиите, който в момента е 910 лева, отпада. Така всички, които са се осигурявали на по-висока сума, ще получават толкова, колкото покриват вноските им.

44 хиляди пенсионери, които в момента получават максимален размер на пенсиите, няма да могат да се възползват от отпадането на тавана догодина.

Тези пенсионери, които в момента имат таван на своята пенсия, той остава, но сумата се вдига от юли 2019 година от 910 на 1040 лева.

Промяната важи, само за тези, които тепърва се пенсионират.

Заради всичко това, група миньори-ветерани сезираха Комисията за защита от дискриминацията. За решение обаче още е рано. Тепърва ще бъде свикана Комисия, която да разгледа казуса.

Ако решението е в полза на миньорите, инспекторите ще препоръчат въпросната наредба да бъде променена.

От справка на НОИ пък става ясно, че ако тя остане в сила, около 44 000 пенсионери ще продължат да имат таван, дори при евентуално преизчисление да имат право на по-висока сума.

В противен случай, биха взимали по-висока сума. Повече пари за пенсии все пак има. В бюджета за 2019 г. са предвидени 45 млн. лв. за новоотпуснатите пенсии, предаде Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
32
 
! Отговори
Докога таван ? преди 6 години
Понеже Европредседателството е в България - моля журналисти да попитат Еврочиновниците седящи в София - ЗАЩО има таван на пенсиите в България - въпреки че държавата те пенсионира с по-голяма пенсия от тавана ? Сега когато се вдигат всички пенсии средно с мизерните 14 лв., пенсионерите с таван на пенсиите пак не получават никакво увеличение. Докога постоянно ще се наказват едни и същи пенсионери? Има ли друга такава ЕВРОПЕЙСКА държава, която да унижава и ощетява по такъв позорен начин пенсионерите си , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски - МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ТОЗИ ВЪПРОС !
7
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Тошево време държавата се създаваше, защото по царско имаше беднотия до шия. Почти нямаше индустрия. Днес държавата 30 годин се ограбва от това създадено за 45 години и пак има още за крадене. Не плюйте Тошо и времето му. Днешния период наближава 45 години а резултатите не са особено цветущи. След турското нашествие в 1300 годишната ни история днес е втория период на срив на населението.
6
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНапротив, твоя другар Костов направи тази глупост и никой не може да му вземе палмата на първенството. Той направи и други глупости - при курс от 840 лева за марка той направи валутния борд на 1000 лева за марка за да се смятало по-лесно, с което с 18 процента дообедни българите. А дойде на власт с режисиран от ЦРУ преврат срещу Жан Виденов, после им подари договорите за Мариците с което и други неща продаде България.
5
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 42 години трудов стаж,от които 8 години първа категория,получавам 271 лева пенсия.Абсолютна наглост и идиотщина на всички управници до момента,особено на другарите от Тошово време,които ограбиха държавата.
4
4
 
31
 
! Отговори
Пенсионната мафия преди 6 години
При това вдигане на възрастта за пенсиониране няма смисъл ...Пенсиониране на 67 г при опция да стигне до 69 г. при средна придължителност от 71,4 г. при мъжете в България заслужава ли си да плащаш 40 години по 200 лв/месец за да получаваш 2-3 години по 450лв. ?
3
2
 
59
 
! Отговори
Докога г-н Борисов? преди 6 години
Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно внасяха своите реални пенсионни вноски. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат реалните пенсионни вноски при положение, че няма да получат съответстващите си определени им от държавата пенсии. Така изкуствено се създава "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски? Няма я! Докога само едни и същи пенсионери ще бъдат наказвани и ощетявани ? Рано или късно от Европа ще потърсят сметка за това!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов таван за пенсиите и така докато в някой слънчев ден източат фондовете.
1
7
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
От 1 юли 2019 г. максималната сума ще бъде 1040 лева, а минималната 940...