Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно подкрепям изказването! Естествено БХК сродните му организации ще скочат до тавана все пак някой се изказва че трябва да се изисква нещо от ромите в замяна на предоставените им привилегии. А БХК както знаем са силно против да се иска нещо от ромите.
27
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mалко остана да започнем да общуваме с пръстни знаци, та никого да не засегнем. Либералния тоталитаризъм смело крачи по Европа. Смелите и честните са изправени срещу системата на отровния гол ***. Ще дойде моментът, когато ще има много малко възможности за избор и те няма да бъдат от най-лицеприятните.
26
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги натоварим по корабите и към Индия,тук да останат само по висшата им каста които някога са работили или работят нещо.Самите роми също са расисти в Индия се делят на касти по-висши и низши!
25
6
 
27
 
! Отговори
Ромски лидер преди 5 години
До До Ромски лидерНе знам как ще пиете студена бира под дебела сянка, ако не работите. Тия неща не стават наготово.
24
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Морковът и тоягата" не е сталинистко понятие, а на братята американци: "the carrot & the stick". Но еднокнижниците няма как да го знаят! Сталинистки са методите, с които се преследват всички, които имат свое мнение и имат куража да го изкажат!
23
3
 
53
 
! Отговори
До Ромски лидер преди 5 години
Скоро ще станете най-многобройния етнос и тогава вие ще бачкате, пък ние ще си лежим под дебелите сенки и ще цъкаме студена биричка! Хихихихихи
22
19
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ц ц ц цАми като се говори за права и задължения какво е съотношението българи - роми в страната и какво в какво съотношение са представени във властта ?
21
8
 
17
 
! Отговори
Джанго преди 5 години
Дали?
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и ромския хелзински комитет ги подучват само на морков,ама друг да им го дава.
19
2
 
50
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Как не я е срам,да иска електората да спазва правилата и да работи,това е расизъм как може такова нещо ,комитета от Хелзинки да сезира всички съдилища както и арменския и хисарския поп ;) !!!!
18
1
 
33
 
! Отговори
До Сунай преди 5 години
Бъди сигурен, че можем. Но общ интерес е тази тояга да остане прибрана.
17
34
 
25
 
! Отговори
Ромски лидер преди 5 години
Отдавна знем какво е мнението на българите за ромите. Знаем също, че на българите само приказките ви са големи, а на действия никакви ви няма. Оня ден вашето момче като яде бой само гледахте сеир отстрани.
16
50
 
24
 
! Отговори
защо? преди 5 години
Защо правите реклама на расисти като Дончева?
15
6
 
58
 
! Отговори
Хитлер преди 5 години
Светле, хубаво си го написала! Браво, трябва да се чупят главите на всички ромлянни. Целувки с сьрчица ти пращам.
14
49
 
27
 
! Отговори
Сунай преди 5 години
Като ще вадите тоягата, трябва да сте сигурни, че можете да боравите добре с нея. Защото може да ви я вземат от ръцете и да ви почнат вас със собствената ви тояга.
13
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Имала е смелостта да каже това,което други не смеят.Крайно време е да загърбим страха и да изискваме законите да са еднакви за всички .Същото се отнася и за психоложката,която предизвика катастрофа и избяга най-страхливо,без да поеме отговорност.За съд са и тези,които са върнали шофьорската и книжка,макар,че многократно е карала дрогирана!
12
4
 
58
 
! Отговори
за всички "разл преди 5 години
" ... трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията"Напълно правилно! И не само за роми, но и за всички т.н. "различни" - по пол, сексуална ориентация, религия, раса.
11
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чрез, моркова и тоягата ДС вербуваше които им трябва моркова е стимулиране с пари и облаги а тоягата е бой до посиняване за тези които откажат облаги и пари мисля че не може да се ползва тези Сталинистки похвати Европа пак ще ни санкционира
10
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи равноправието било расизъм.Това е прочита на НПОтата и ДПС-ромската партия.
9
58
 
26
 
! Отговори
Аликзандър преди 5 години
Българите може да останете без еврофондове, ако продължавате с речта на омразата и ксенофобските изстъпления срещу роми, бежанци и гейове. В Европа няма място за вашите първобитни патриархални "ценности".