"За" и "Против" евтаназията на животни заради чумата

Защо никой не взе мерки навреме, пита бивш зам.-министър
94

Станахме свидетели на масова евтаназия на животни в Странджа. Как чумата стигна до България и успяха ли институциите да реагират адекватно?
Още по темата
"Поредица от грешки доведе до този фарс. Събитията са съмнителни. Има кризисни щабове 20 дни след избухването на заразата. Тепърва ще ограничават движението. Турция отдавна светна – оттам идват болестите. Трябваше да се вземат предварителни мерки. Не може просто да отидеш и да изтребваш животни. БАБХ не са си свършили работата", подчерта бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че обезщетението за убития добитък ще дойде много след като собствениците на животни са тотално вън от бранша.

"Когато институциите не дават нужна информация, хората стават жертва на теории на конспирацията. Едно от първите задължения на институциите е да дават навременна и точна информация. Някой трябваше да обясни на тези хора какво се случва. Липсва разбиране, че това са хора. Администрацията е наш подчинен. Ние не сме феодални селяни. Институциите и властта трябва да комуникират с нас", обясни PR експертът Любомир Аламанов.

Бившият зам.-министър Гечев добави пред Bulgaria ON AIR, че унищожаването на животните е най-лесният, най-бързият и най-евтиният вариант за управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
13
 
! Отговори
МАЛКО ПОДРОБНОСТИ: преди 5 години
САМАТА ЧУМА ПО ЖИВОТНИТЕ --НЕ Е ОПАСНА!!!ОПАСНА Е ВТОРИЧНАТА ИНФЕКЦИЯ В ОРГАНИЗМА , ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ЧУМНИЯ ВИРУС, КОЙТО Е ПРИЧИНА ЗА РАЗБИВАНЕТО НА ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ НА ОРГАНИЗМА!ЗАТОВА СЕ ПРАВИ КРЪГОВА ИМУНИЗАЦИЯ И ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ НА ЗАРАЗЕНИЯ РАЙОН!САМО ЗАБОЛЕЛИТЕ ЖИВОТНИ С ПОКАЗАНА КЛИНИКА СЕ ИЗБИВАТ!!!!!!!!!
20
11
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
"Някога цели райони се обявяваха за райони под карантина и не пускаха никого, а болните животни се лекуваха с антибиотици успешно." Явно и ти си изкукуригал! Каква карантина, която трябва да продължи 3 години? Каква е гаранцията, че през това време няма да плъзне месо и мляко в търговската мрежа. Снощи са се опитвали да извозят болни животни в багажниците си! И какви антибиотици??? Тази болест не се лекува! Нен.ормалници и откач.алки!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не се справи Бойкоми с мутрите по същия начин - евтаназия?! Европа не ни иска зарад мутрите!!!!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо до ден днешен във всяко село и град ноебезпокоявано виреят всякакви мутри и рекетьори?! Защо местните не са изчистили *** до дупка?!
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не се справяме така и с епидемиите с хепатит, шарка и грип сред хората?
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете едно, Ердоган мисли за бизнеса на своите си - прати кналото лято небивало количество емигранти в Гърция, за да спасява туризма си! Сега прати чумави овци, за да спаси овцевъдите си! Наша Бойка си гризе ноктите и си стиска трътката! ***!
15
6
 
24
 
! Отговори
РАЗКАРАЙТЕ ГИ преди 5 години
МУТРАТА И ЦЯЛОТО МУ ПРЕСТЪПНО, НАГЛО, АЛЧНО И ТЪ ПО УПРАВЛЕНИЕ ДА СЕ МАХА. ИЗ РОДИ ПРОКЛЕТИ. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ЗА ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА. САМО КРАДАТ И ГАВРЯТ С ХОРАТА И ТРУДА ИМ. НАГЛИ, ТЪ ПИ, ПРЕСТЪПНИ МУТРИ И НАХАЛНИ КРАДЦИ. ВИСОКОМЕРНИ ПРАЗНИ ПРАЗНИ КРАТУНИ, ДАНО ***
14
19
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО ЕВТАНАЗИЯ? преди 5 години
ЗАЩОТО-- ТАКА СЕ СЪЗДАВА ДЕФИЦИТ НА МЕСО И МЕСНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ , И УСЛОВИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ИМ !ЗАЩОТО-- ТАКА СЕ ЗАХРАНВА ЕВРОСКЕПТИЦИЗМА , ОМРАЗАТА КЪМ БРЮКСЕЛ И ГЕРБ.ЗАЩОТО--ПАРАШУТИСТИТЕ ОТ БКП , Др.ДАМЯН ИЛИЕВ И ЦВЕТАН ДИМИТРОВ , СА БЕЗ ПРАКТИКА В ПРОМИШЛЕНОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО!ЗАЩОТО ТАК ИСКАТ ОТ БКП/БСП!
13
5
 
19
 
! Отговори
До бесния преди 5 години
Явно ти си изкукуригалия. Но за привърженик на ГЕРБ ТОВА СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА. `Карантина` знаеш ли какво значи? В днешно време всяка заразна болест се лекува. Но трябват ветеринарите да си свършат работата.На управляващите им е по лесно да убият животните, отколкото да ги излекуват. Някога цели райони се обявяваха за райони под карантина и не пускаха никого, а болните животни се лекуваха с антибиотици успешно.Но за прости хора е по-лесно да убиват, отколкото да помагат.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на БАБХ си го каза сутринта. Бизнес за млрд левове няма да рискуват заради козите на бабата. Това е! Герб пазят интересите само и единствено на крупния монополен бизнес. Вие, ние сме нищо за бат бойко и компания! Не е ли време да ги сложим на място?!
11
5
 
23
 
! Отговори
Пребоядисан комунист преди 5 години
Аз съм ПРОТИВ евтаназията. Герберастките *** убиват поминъка на хората, за да наводнят магазините ни със ГМО *** от европата!п.с. Господ бави, но не забравя!
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩОТО СЕ ПРОВЕЖДА ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС В СТРАНДЖА !
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влизаме в сайта на международната организация по епизоотии и виждаме двете огнища на чyмa на Балканите. Едното е в Румъния, другото е в Албания. Хубаво и лесно е оправданието за несвършена работа с Турция, но крайно време е някой да си понесе безотговорността. Как ще дойде заразата от Турция като там болни животни няма?Това е все едно да твърдиш, че си пипнал срамна болест от комшийката, като тя в същото време е в цветущо здраве.
8
23
 
8
 
! Отговори
Бесен съм преди 5 години
Не може една изкукуригала баба Корни да подлага на геноцид цяла България! Досега си мислех, че кара тежък клемактериум и затова е толкова смахната. Вече виждам, че тя иска да унищожи тотално животновъдството у нас. Не може на базата на съществуващите 1 300 000 здрави животни, тя да се съпротивлява на евтаназирането на 4000 болни. Даже 1 животно да е болно в едно стадо, то вече всички останали са преносители на заразата. За да натрупа точки пред електората, вече и тя е преносител на заразата.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква евтаназия бре,това си е чисто клане,да им пуснат кръвчицата на животинките,ако навремето е било вид лечение с надблюдение то сега няма кой да им е спре,тия ли бе с белите наилови дрешки за да си цапат фланелките втора ръка,те и така кат втора ръка са ги наели щот няма кой да се наеме туй да извърши,а тези касапи се хвалят с занаята що едър рогат *** са евтанзирали от ТКЗС-то къде ли не не по скрити места-помещения,гори,полета,че и на хората ония години,които бяха решили да имат животни
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тошо стадата бяха на ТКЗС и АПК, и нямаше такива трагедии и марки по ушите! Ето до къде води частната сопственост!!! Тогава за лично ползване се разрешаваха 5-6 овце и ако се подшушне за зараза стопанина ги скрива в буркани или направи помен на близък и новобранска на млад боец!
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно , че заразата идва от Турция , ама как ли е прескочила оградата през която и пиле не може да прехвръкнеспоред Тиквуний. Смех голям , щом добичетата преминават спокойно , кво остана за каналджийте на тъмно *** скандинавци.
4
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите трябва да се евтаназират, а не животните !
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефката на Парламента щяла да прави комисия за решаване на проблема на 17.07./??????/Е да го беше поотложила още малко. Например на 17.10!Просто герберите са толкова прости, и неадекватни на всяка ситуация, която се случва, че ще е чудо ако остане след тях нещо.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ч у м а е цензурирано?!