Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете

Случката се разиграла преди дни на магистрала "Тракия"
18 юли 2018 07:11,
60
Неочаквано добро на пътя: Непознат плати Пътна помощ на майка с дете
Снимка: архив "Булфото"

Непознат мъж плати Пътна помощ на майка с дете, закъсали с автомобила си на пътя. Неизвестният човек не поискал нищо в замяна, само добрината му да бъде предадена нататък.

Случката се разиграла на магистрала "Тракия" преди Ямбол в края на миналата седмица. За нея разказа жената, получила неочакваната помощ, в профиа си във Facebook с надеждата написаното да бъде разпространено и да стигне до човека, който й помогнал.

В поста си младата жена разказва, че пътувала за Сунгурларе с 5-годишния си син, когато колата й започнала да пуши много.

"Веднага отбих и свалих детето си. Стояхме известно време настрани, след което отидох да проверя какво става пробвах да запаля, но не се получи", пише Теодора Конделова.

След това тя се обадила на Пътна помощ, обяснила им, че е на 272 километър преди Ямбол, а отстреща й отвърнали, че ако й пратят кола, ще й струва 100 лева, ако успее да добута автомобила си 2 километра до бензиностанцията ще й излезе по-евтино.

"Какво да направя, за 2 километра да дам 100 лв., няма да стане, започнах да я бутам сама... и успях", продължава разказа си шофьорката.

Когато стигнала до бензиностанцията помолила млада двойка да наглежда детето докато добута докрая колата си.

"Когато влязох в бензиностанция мъжът ме попита дали искам нещо, а аз отказах. Пристигна Пътна помощ и натовариха колата. Отидох да благодаря на двойката и да взема детето. Заговорихме се от къде съм и те от къде са. Те бяха от София", спомня си жената.

Тя им благодарила и станали от масата. 

"Преди да стана мъжът ми каза: "Весело изкарване и да знаеш, че всичко е платено на човека", спомня си Теодора.

Тя се разтреперила, а мъжът я погледнал и казал: "Сега ли ще трепериш, че ти я бута 2 километра!".

Теодора поискала номера или адреса на непознатия си благодетел, но той отказал. "Каза ми: Някой ден, ако видиш някой в беда, му помогни и се сети за мен".

"Не мога да повярвам, че все още има добри хора... Нека да са живи и здрави, не мога да опиша благодарността си към тях. Споделете поста и ако го прочетат, искам да им кажа едно огромно: "Благодаря", завършва посланието си младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
267 преди 5 години
29 е тотален комплекса. Всички извратен остри идват от комплекси
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 - Къде ? Тук ? Тук са изpоди, приятел. По скоро, ще спрат, ще се направят, че и помагат, а някой шемпретършува из колата, друг ще и източи бензина и ако е по тъмно. - ще я изнасилят и че си заминат. Лоши дни са настанало в нашата страна ...
27
8
 
8
 
! Отговори
секс кур преди 5 години
Не ми се вярва, това е измислица. Българинът е ***, завистлив и зъл. Ще направи нещо лошо, само и само да се изкефи, че другите са зле.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 - Ти си ***, който не заслужава да се нарича българин.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 лв за 2 км ква е тая пътна помощ бе. Ако закъсаш и трябва да те докарат от 100 км какво правим, ей гробажии по-мако крадете бе мушмули.
24
8
 
6
 
! Отговори
Бармалей преди 5 години
Сектантски измислици. Вижте й фейсбука.
23
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Интересно , ако не беше млада майка с дете , а стара баба с внуче , какво щеше да стане !?
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе... ай стига, 2 км. бутала колата. Аз лично съм бутал доста пъти и въпреки, че съм сравнително силен човек ще ми е зор да я избутам и 500 м а какво остава за жена да я бута 2км... тея ептен за зеленчуци ни имат.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам ли? И от застрахователя и от дилъра на автомобила получих по едно картонче за безплатна пътна помощ в случай на нужда. Ами да бута! За съпруг нищо не чух?!
20
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не ми се вярва добрият човек да е бил българин. Българите са зли, лоши и завистливи. Ако могат да те прекарат, няма да пропуснат шанса.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е комунизъм, а той е забранен все още има комунисти тук там и с риск да бъдат арестувани помагат на изпадналите в беда.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е бил от ГЕРБ. Те са такива умни и добри. Като Вожда.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека, помогнал в труден момент. По подобен начин и аз съм помагал, напр. жена с дете не й стигаха пари в магазина, купувал съм билет и т.н. Е, и в двата случая помощта беше по около 10лв., но това е въпрос на възможности. Едно е да разполагаш постоянно на джоб с по 500-1000лв., друго по 100-200лв.
16
1
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Аз пък бих помогнал да добута колата...
15
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабоумна работа! Звъниш на СБА и ти пращат кола и за 2 км няма да плащаш 100лв.... Ама който няма мозък бута 2км колата!
14
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, ако е истина - но написаното е направо смехория:Тя бутала колата 2 км - което е направо абсурд!После влязла в бензиностанция и мъжът?? я питал дали иска нещо а тя отказала?! Какво точно е отказала?Пък седнали на масата, пък станали от масата, а човекът кога точно е платил на пътната и колко всъщност е платил, не се знае.И накрая - тя се разтреперила, пък той видял, че трепери- голямо треперене ще да е било
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бензиностанцията вероятно има разклон или пътната помощ е била там. Така се спестяват много километри /а не само 2/от заобикаляне,за да дойде в платното на закъсалата кола.
12
1
 
26
 
! Отговори
Нищо лично преди 5 години
Няма как сама жена да бута кола 2км! Колкото и да са странни хората, все някой трябваше да спре, като види как бута кола в аварийната, поне да я върже на въжето и да изтегли до тази бензиностанция. Пътната помощ ако и е взела 100лв от въпросното място, то от другото ще и иска 90лв,което е почти същото, за да бута тия 2км..Иначе Евала на човека, който и е помогнал!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6 и кой застраховател ще дойде, че колата пуши на 270 км.?
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Човека !а как 2 километра сама жена бута кола ? нямаше ли "човеци" да и помогнат ?