Eкспeрт: Медицинският туризъм у нас има бъдеще

На този етап той е основно в сферата на възстановителната дейност
Обновена: 1 авг 2018 10:05 | 31 юли 2018 22:15, Красимир Ангелов
17
Eкспeрт: Медицинският туризъм у нас има бъдеще
Снимка: Bulgaria ON AIR

Медицинският туризъм в България безспорно има своето бъдеще. На този етап то е основно в сферата на възстановителната дейност - спа процедурите, комбинацията между болест и водолечение. В тази посока страната ни има много добри перспективи. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев бившият директор на "Пирогов" Спас Спасков.

Близо 150 000 британци годишно идват у нас на медицински туризъм заради по-ниските цени на услугите, се посочва в английско издание.

"Вероятността обаче в страната ни да идват хора от цял свят, които искат да получат чиста медицинска услуга, не е много голяма. Обикновено тези, които се възползват, са живели у нас преди и се връщат именно заради ниските цени и най-вече заради по-добрия достъп", коментира д-р Спасков.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че здравеопазването трябва непрекъснато да се развива, а сегашният екип на здравното министерство щял да обърне внимание на възлови неща в сектора.

"Най-важно е да бъде намерен баланса между желанията и възможностите ни", подчерта гостът в студиото на Николай Кръстев.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе, няма. Търновската болница вече не работи петък :D
12
0
 
0
 
! Отговори
шлагера на деня преди 5 години
сервизни услуги за трудещите се
11
0
 
5
 
! Отговори
нема такава държава преди 5 години
Ех ,Алчост ! - малко ли скубете от българите за Нищо ? та и за чужденци драпате ? ще ползвате болници,апаратура,лекари,лекарства всичко за сметка на *** , А еврото в частния джоб !
10
0
 
5
 
! Отговори
Пълен профан преди 5 години
Мит'ряла бега да се лекува у корекомско, тоя разчита че некой ще дойде тука?! А може би има предвид амунджите които меркелица ще ни върне а?
9
1
 
3
 
! Отговори
. преди 5 години
Естествено, че има! Сега около 3 милиона българи трайно живеят извън България. Помислете си, когато те станат 4 милиона, или 5 милиона? Нали тези хора ще идват тук да си правят я зъби, я да си сменят тазобедрени стави... Това е туризъм, ей!
8
0
 
7
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Има мед.туризъм у нас разбира се! Хората преминават от тук на път за Турция.
7
0
 
19
 
! Отговори
Пропаганда преди 5 години
Този се майтапи, трябва да си луд, за да дойдеш в *** на мефицински туризъм при пълното отсъствие на реално здравеопазване и дорина спешна помощ! Само алчност и некомпетентност в системата!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя мазен гербераз не беше ли изритан за корупция.Седнал да дава акъл. Наглец.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно ще предложим и евтино донорство.
4
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лелкаКак ще няма лекари и сестри!Стига глупости! Всичко си има.
3
1
 
27
 
! Отговори
лелка преди 5 години
Интересно как ще се развива здравен туризъм след като здравеопазването в България изчезва. Няма сестри, лекари, болници затварят.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички българи в фоусатата.
1
2
 
14
 
! Отговори
Амомимем преди 5 години
Да, който не може да си позволи евтаназия в Швейцария ли, къде ли беше - да заповяда тука. Доста по-болезнено е, но поне фаталният край е винаги гарантиран. Жалко само, че чужденците няма да могат да се насладят на пълния пакет, защото са...чужденци. А тука всички се стараят повече, когато става дума за чужденец.