Панихида в манастира, последната спирка на автобуса ковчег

Свещениците отправиха и молитва за здравето на ранените
2

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Панихида в памет на жертвите на преобърналия се в събота автобус край Своге беше отслужена в манастира "Седемте престола" край Враца.

Още по темата

Светата обител е била и последната спирка на туристите преди фаталния инцидент, отнел живота на 16 души, сред тях е и 13-годишният Георги, който бил с баба си на екскурзията, организирана за пенсионерите от Световрачане.

Десетки хора се стекоха днес в манастира, за да присъстват на панихидата и да се помолят за душите на загиналите в Деня на национален траур за жертвите на катастрофата.

Молитва бе отправена и за здравето на ранените, някои от които продължават да се борят за живота си.

Във фаталната събота около час преди тежкия инцидент хората са отишли в манастира, за да запалят свещ за здраве. Цялата им обиколка е продължила около 15 минути.

Игуменът в манастира архимандрит Антим разказа, че екскурзоводката е приканвала хората да тръгнат по-бързо, защото времето се разваля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Караибрахим преди 5 години
Браво на манастира. Сега ще изкара доста пари за сметка на трагедията. Късмет голям има. Самият Господ Бог ги е набелязал като жертви тези пенсионери онзи ден, когато са идвали да палят свещи там. Или пък винаги са били готвени за жертва в Божествения му план.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво излиза накрая...палиш свещи за здраве и час по-късно си на онзи свят. Хубаво е хората да имат някаква надежда, но е видно, че религията е само това и нищо друго...съмнително утршение за вярващите. А само като помисля как заради нея са измрели милиони. Ижас!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe