Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15,
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фердинанд когато става княз на България е тънел в дългове !Прибира се в Кобург с милиони откраднати от България и за сметка на държавата взе големи пари да ни вкара Първата световна+пожизнена пенсия от Германия!А България нищо не спечели от войната!
220
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше да имаш този проблем ако не беше предал избирателите си. Никой не те караше да правиш ортаклък с комунистите. Е, съдът си е още техен и за това вина имаш и ти.
219
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФердинандИстина е, че историята си я изучаваме от русофилска гледна точка.и в историята, която съвецките другари ни написаха се казва, че царете ни са виновни за националните катастрофи.Истината е, че сме прецакани от скапаната Русия.
218
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напусни и не се връщай... продажна!!
217
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 223 Да неби Румъния и Черна гора/най-мафиотската държава в НАТО/да са върнали монархията или бившите им монарси са станали премиери ,та ги приеха в НАТО!
216
3
 
25
 
! Отговори
Аз, Станишев и Доган преди 5 години
Добре ми беше 4 години в тройната коалиция с тия, дето затриха монархията. Кво като са комунисти, нали делихме всичко на 3.Няма вече далавера, няма
215
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадлив Дедо, България не е твой дом. Единствените дни от съзнателния ти живот прекарани тук, бяха да опоскаш като скакалец каквото можа да докопаш. За да си избиеш дълговете на комар, че и отгоре. А за да те изберат, излъга хората.Шапката, чантата, влака - и не се връщай никога повече.
214
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление царската ни фамилия съсипа България ,и Фердинад и Борис с нищо не допринесоха държавата ни в кризисни времена да върви в в правилна посока,даже напротив тласкаха България в катастрофи!Уважение единствено заслужава княз Александър Батенберг ,който дори се отказа от трона за да има България добри отношения с Руската империя!Настоящият ни наследник на монархията е направо смешен с неговите претенции!
213
23
 
8
 
! Отговори
До 201 преди 5 години
Споделям напълно - нито НАТО, нито ЕС щяхме да видим... Но кой да го проумее?!!
212
4
 
30
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В 21ви век царят е отживелица! Какво значи роден по право да управлява? Глупости на търкалета. Кралица Елизабет да си ходи.
211
2
 
30
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Каквото човек сам си направи и господ не може да му го направи! Защо му трябваше да се вре в политиката! Стой си в Мадрид и доказвай собственост на имотите си! Ама пуста лакомия - не само по хората ходи, а и по царете, и то най-вече!
210
4
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Когато ни посъветва да си сменим чипа, не го разбрах, но днес зная - това е спасението.
209
4
 
22
 
! Отговори
ОК преди 5 години
Да заслужава си да я напуснеши да се надяваме, че няма да се върнеш повече
208
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойте тука ... показваха как мазилката на къщата ти се рони ... за 800 дни си направи прекрасно имение и не само ... и какво от това, че е купен с царски пари ... живееш в Испания и те боли, че ти взимат нещата от тука ... милата ти родина :( ... ще пусна една сълза
207
3
 
25
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Царю честити, взе достатъчно, нали така?
206
4
 
29
 
! Отговори
Фердинанд преди 5 години
Истина ли е, че дедо му вкара България в 2 национални катастрофи? Да кажат тия, дето са учили по история.
205
4
 
32
 
! Отговори
Горгона преди 5 години
Нали съдиш България. Ти искаш и нещата, които държавата е построила и стопанисвала. Не знам Рила да е купувана с ваши пари, но това не ти попречи да я осечеш и продадеш. Така че не се прави на ощипана госпожица.
204
4
 
31
 
! Отговори
Иво Софийски преди 5 години
Срам ме от този човек. Бай *** с царско потекло.
203
4
 
41
 
! Отговори
800 дни преди 5 години
Ако беше загрижен за България, щеше да я оправи или поне да опита да я оправи за 800 дни, както обеща. Но, поблазниха го имотите и още го блазнят, и вече никой не му вЕрва.
202
5
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Голям РЕСПЕКТ към цар Борис и цар Фердинанд, но към този продажен б....к и колаборатор с убийците на предците му и тези които съсипаха родината ни изпитвам отвръщение!