"Локо София"– хулиганска гавра със световна трагедия

Софийската опера и балет с открито писмо за вандалския акт
17 окт 2018 13:45,
58
"Локо София"– хулиганска гавра със световна трагедия
Снимка: Facebook

Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и потрес от извършеното посегателство срещу Мемориалния парк на мира в гр. Хирошима, за което японските власти проверяват двама служители от техническия екип на турнето на Операта в Япония.

Това се чете в открито писмо, запространено до медиите:

Още по темата

"Осъждаме този вандалски акт, който засяга по недопустим и непристоен начин паметта на жертвите на атомната бомбардировка от  август 1945 г. Това е ужасно поругаване по хулигански подбуди на символа на една световна трагедия.

Поднасяме извиненията си на японския народ, който стана жертва на необмислените постъпки на български граждани, решили да изразят футболните си пристрастия по крайно обиден и неуместен начин. Те трябва да понесат с цялата тежест на закона последствията от действията си.

Софийска опера и балет категорично се разграничава от извършителите, като същите нямат място в трупата ни и затова прекратяваме напълно отношенията си с тях.

Изразяваме готовността си за всякакъв вид съдействие на японските власти при провеждане на разследването по случая.

Признателни сме за щедрото гостоприемство, с което бяхме посрещнати на японска земя. Изразяваме искреното си съжаление, че плодотворната ни съвместна дейност вече 20 години, посветена на красотата и изкуството, както и последните триумфални успехи на представленията на "Кармен" и "Турандот" на Софийската опера и балет в Япония, бяха помрачени от този неприятен инцидент, завършва писмото", подписано от директора на операта акад. Пламен Карталов

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
затова се наричаме българи и искаме да се върнем във великата родина.
9
2
 
25
 
! Отговори
sdvsv преди 5 години
Като са ги уволнили сега да им канселират обратните билети и да си ги плащат от джоба, също и хотела, ама надали. Струва ми, че съда също ще отмени дисциплинарното им уволнение
8
25
 
6
 
! Отговори
Чудещ се преди 5 години
Тия луди ли са какво толкова е станало?
7
2
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Парите за култура .Видим резултат .Тези пари с нищо не промениха архитектурата в София ,но затова пък промениха архитектурата в Япония :)))Одобрявам приложното изкуство щото това дето си седи в музеите го виждат само 20 човека :)))
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Ми не е едно и също. Бъркате боя с онова другото.
5
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз да питам: Драскането по Паметника на Съветската армия е в крак с времето, а това не е?! А защо? Как така по едни паметници може да се драска, а по други не?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поднасяме извиненията си на японския народ, който стана жертва на необмислените постъпки на български граждани-един от тях се казва али
3
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до там води поощряването от управниците на рисуването , украсило всички сгради в страната ни
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не признават табели, културни паметници, нищо, цяла Бългрия е надраскана и налепена от куххите цесекарчета, които биха продали маййка си заради един шибанн пропадднал отбор......
1
2
 
18
 
! Отговори
ФК Шнорхели преди 5 години
И ние обсъждаме този вандализъм!