Награда за успех! Защо отказаха стипендия на шахматна надежда?

По закон: Всяко дете с призови места има право на такава
7 ное 2018 14:00, Анисия Иванова
41

От деца ни учат да мечтаем и да се борим за по-високи успехи. За огромно съжаление обаче трудът и усилията не винаги гарантират възвръщаемост.

Държавата отказа полагаща се стипендия на най-младия гросмайстор в историята на България - шахматната ни надежда Габриела Антова.

Всяко българско дете, класирано на първо, второ или трето място във финал на международно или държавно състезание, има право на стипендия. Или поне така казва законът.

Уверена, че успехите ѝ са достатъчни, за да получи финансиране от Столичната община, Габриела подава документи. Преди няколко дни обаче в учтиво писмо е уведомена, че няма право на парично поощрение, тъй като Българската федерация по шахмат не е включена в държавната наредба, определяща кой има и кой не право на стипендия.

С надежда, че има изход от патовата ситуацията, Габриела и нейните близки потърсиха помощ.

Екип на Bulgaria ON AIR се свърза със Столичната община. Оттам обясниха, че нямат правно основание да дадат стипендия на Габриела, но все пак ще го направят с друга награда, която лично столичният кмет Йорданка Фандъкова ще ѝ връчи на Световния ден на спорта – 17 май 2019-а!?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги пренасочи към адвоката си в Страсбург или към Омбудсамана във влака за Тутракан как не ги е срам почнаха и от децата да крадат.
16
1
 
31
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Момичето явно е много умно и ще успее. Няма да е в България за жалост. Умните си деца ще ги роди навън. Вместо да се чудят как да задържат кадърните, злобните властващи ги гонят.
15
0
 
37
 
! Отговори
. преди 5 години
Държавата(управниците) няма нужда от умни деца(мъдър и умен народ) - трудно се управляват(доят).
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция ще я финансира ако се състезава за Турция както взеха Наум Шаламанов.
13
25
 
7
 
! Отговори
ПРАВИЛНО! преди 5 години
Парите развалят хората! Момичето се е доказало и без пари. Сега за какво са му?
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един път пише "държавата отказа стипендия..", после пише ,че се срещали с Фандъкова за обяснение..Последно от кого се очаква стипендията? От държавата или от Софийска община? Изглежда и авторът на статията не знае или, което е по-лошо, не прави разлика между държава и община.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото бюджета е продънен, а пицата е постна кресливите майки са с фалшиви деца, а шахматните надежди не са наш човек, а от другите.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някъде в закона на видно място записани ли са изключенията и включените федерации, че така излиза, че всеки по свое усмотрение и по симпатия може да откаже стипендия, а после да извади 100 причини да се обоснове?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Федерацията никой не я закача, директно държавата!
8
3
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, БФШ беше основана от поета-символист Теодор Траянов /взел в София теми от Александър Александрович Альохин/ и закрита от Сливио, любовникът на русенския ром с испански паспорт, който постоянно позори Родината. Съдбата на новата БФШ е несигурна.За момичето е най-добре да сезира господин Кирсан Илюмжинов за случая.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защoто с парите ще се пропие или ще си купи дрога от полицая до районното и ще се провали без пари е станала шахматна надежда с пари ще стане *** и наркоманка. Да и плащат с купони за храна и дрехи които не могат да се обменят за алкохол и толкоз.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата отказа полагаща се стипендия на най-младия гросмайстор в историята на България - шахматната ни надежда Габриела Антова."Ама нищо чудно няма тук! Затова пък държавата реши да даде такава на ром..чето, дето ще учи в Англия дизайн. Понеже е ром..че. Защото у нас това е важното - да се защити твърдия електорат. Та нали той е бъдещето на България? Умни деца, като това, ще я напуснат и един глас даже на избори няма да дадат. Защо да им се помага?
5
14
 
2
 
! Отговори
Ей, комуняга, преди 5 години
До Ееее...ти може да си клатил камбаните в Знаме на мира" и да мислиш, че си прославял родината, ама тук става дума за друго.
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За неуките *** имате пари за транспорт, учебници (най-често се използват за разпалки), закуска в училище, енергийни помощи, и какво ли още не. За един доказан капацитет с потенциал за развитие нямате пари....... После плачете че нацията емигрирала
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, важното е, че пари има поне за охрана на дебелото прасе пеевски и доганя. По над 100к месец, за да ги возят и охраняват, вероятно от народната любов.А в същото време точно тея двамата и обкръженията им бавно импостепенно разграбват де каквото могат.И това ако не е гнусно, не знам какво.
2
1
 
31
 
! Отговори
123 преди 5 години
*** винаги са мразели по-умните от тях. А иначе новината да се чете: "Тия (от шахматната федерация) не ни пускат процент и за това няма стипендия."
1
28
 
4
 
! Отговори
Ееее... преди 5 години
Само за пари ламтите 'начи! Кво е туй нЯщо? Като ще прославяте републиката, правете го от сърце! Не заради парите!