Английски знаеш! А с българския език как си?

Работодатели: Писането и разбирането на официалния език в страната е проблем
Обновена: 18 ное 2018 18:40 | 18 ное 2018 18:25, Красимир Ангелов
159

Ако до скоро се смяташе, че предимство при кандидатстване за нова работа е говоренето на чужд език, то все повече работодатели изискват... перфектно владеене на български.

Оказва се, че възможностите за писането и разбирането на официалния език в страната е проблем, с който мениджърите се сблъскват още по време на интервюто за работа.

Перфектното владеене на български език се смята за даденост по рождение у нас, но все повече работодатели се убеждават, че това не е така. Според последните официални данни на Агенцията по заетостта, всеки втори шеф вече изисква от новите работници да го владеят перфектно – писмено и говоримо.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"...всеки втори шеф вече изисква от новите работодатели да го владеят перфектно писмено и говоримо..."Как да разбирам този цитат?
16
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 89та имаше работа за всеки и за никой не изискваха да знае руски, и надписите навсякъде бяха на български, на руски надписи нямаше. Имаше само в петък новини на руски и руски филм, и то бяха добри руски филми, класи над днешните холивудски бози, всеки който е гледал руските филми от 70те и 80те знае, нямаше никаква пропаганда както сегашните американски филми.
15
1
 
18
 
! Отговори
развеселина преди 5 години
С това образование нивото е ниска.
14
19
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Май.. му на българския - до края на века ще го горят 2-3 *** аборигена в зоологическата граина в ИстанбулТа учете усилено и без задръжки : турски, китайски, индийски , копанарски
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много територии на България турския и ромския са официални езици .
12
12
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
Всяко поколение, казва за по-младото, че за нищо не става и е пропаднало. Въпреки това човечеството се развива. В наши дни обаче, тия дето викаха кой не скача е червен, докараха едни веселяци на власт, дето май успяха да ги сбъдат приказките на старите хора. Най-веселото, е че тия дето скачаха, сега заминаха по чужбина като национални предатели и си оставиха родителите да ги гледаме и изхранваме ние.
11
6
 
23
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Знаенето на български език и знаенето на правилен български езикса доста различни неща. А правилен български (писмено и говоримо) малко хора знаят.
10
6
 
15
 
! Отговори
ПолиглоД преди 5 години
За премиер не е необходимо да владееш езици. И български дори. Важното е да можене да завираме пръстовете в правилните дупки.
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По радиото е по-зле, там провоговора е на маймуница. Всяка сутрин първо блондинките на "Фреш" ми "уау"-кат през 2 минути, следващия ми говори за бакстейджове, тракове, , пърформанси, "уонаби" певци и тем подобни изгъзици.
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колония сте..............каза ви го Волен Сидеров........затова карат децата ви да знаят по-добре английския език...............отколкото българския!!!Добър вечер , селяни прости!!!Така става в колониите................трябва да знаете езика на колонизатора и господаря си!!!
7
1
 
38
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Човек, който не владее майчиния си език няма как да владее чужд. Широко разпространено е клишето, че всеки знае английски. Това не е близко до истината. От 20, които твърдят, че знаят има един с приличен английски.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно са стигнали до ромския етнос. Българите вече сме на изчерпване. А заглавието звучи глупаво. Ако не знаеш добре родния си език, няма как да знаеш добре чуждия.
5
5
 
13
 
! Отговори
az преди 5 години
Не е важно колко езика владееш, а какво можеш да правиш с езика си. За мажете да лижат шефа, за жените ...
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприятията в провинцията се напълниха с рускоговорящи от Украйна и Молдова. Няма майтап! В Украйна месечна заплата от 150 евро е лукс. Работодателите тук им плащат по 700 лв. на ръка и поемат квартирата и храната. Осигуряват ги на минимална заплата. Български кандидати за работа няма. На запад са.
3
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва да се знае български език, след това - руски и чак тогава...........английски и немски!!!
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Оказва се: Писането и разбирането на официалния език в страната е проблем"От правописа на журналистите тук се убеждаваме, че е вярно.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще режат имигрантите и децата им за работа в България.