Факелно шествие в София срещу Ньойския договор

Привърженици на ВМРО припомнят подписването му преди 99 години
Обновена: 28 ное 2018 00:05 | 27 ное 2018 22:56,
87

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Привърженици и депутати на ВМРО се събраха в центъра на София на факелно шествие, с което припомнят 99-годишнината от подписването на Ньойския договор.

Демонстрантите тръгнаха от къщата-музей на Иван Вазов и стигнаха до Паметника на Незнайния войн. Там положиха венец с цветя и копие от Ньойския договор, които изгориха и стъпкаха, предава Bulgaria ON AIR.

Целта е да се припомни срамния според тях Ньойски договор, който предвижда над 2 милиарда репарации, както и откъсването на множество територии от България, също редуцирането на армията ни до 30 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
20
 
15
 
! Отговори
До Историк преди 5 години
"Ако Ленин не беше таковал mamata на Русия 1917 сега щяхме да сме една шепа земя Русия се е заканила заради участието ни на страната на Централните Сили след войната да ни вземе цялото Черноморие..."-----Още я имат тази амбиция ..и никога няма да мирясат докато не ни изчезнат!
25
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, това на Далавери Симеонов и на Шкембе Войвода феновете ли са.ОТВРАТ !
24
17
 
12
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Ако Ленин не беше таковал mamata на Русия 1917 сега щяхме да сме една шепа земя Русия се е заканила заради участието ни на страната на Централните Сили след войната да ни вземе цялото Черноморие ето колко е мислила за нас ръшътъ браво на таварищ Ленин
23
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, най-големият враг на България.
22
25
 
28
 
! Отговори
BG+RU преди 5 години
Мястото на България е заедно с Русия, Сърбия и другите православни държави............ние никога няма да бъдем близки нито с ингелизите, нито с франсетата!!!
21
17
 
37
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Британия и Франция са най-големите врагове на България.............сега ни се правят на приятели................западните лицемери!Дири един американски президент Удроу Уилсън е защитил България.............ако зависеше от Британия и Франция..............сега нямаше да има България!!
20
4
 
39
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 5 години
"Договорите са за да се спазват."_______Глас народен глас Божий! Исландия проведе референдум преди няколко години и отсъди че, сключените договори от банкерите са противонародни и исландският народ не е отговорен за тях! Сложиха 4ма банкера в затвор, отказаха да плащат и никой копче не им каза. Това са неписаните закони по света от това се страхуват елитите. Исландците са интелигентен народ обаче, за разлика от драскачите тука...
19
5
 
37
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
А сега армията е редуцирана до 35 000 и без Ньойски договорИмаме напредък!
18
7
 
25
 
! Отговори
Мелничарят преди 5 години
А паспорти за по 5000 парчето ще раздават ли?
17
20
 
14
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Те ги на снимките клоуните.Само да напомня че Ньойският договор е 1919.А да щях да забравя Елзасс и Лотарингия са френски.Точка! Според мен фек-ално шествие звучи по-добре
16
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Все някой отвън виновен за всичко! А сега това "българия" ли е където българите живеят добре и достойно! Англия ни е виновна за кражбите, заплатите, здравеопазването, пенсийте и съдебната система??!! Много друса въздуха в България, какво ли му слагат и кой го прави? От космоса ли иде или от дерето?
15
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия...............най-големия враг на България.Дори тогава един американски президент - Удроу Уилсън защитава България.............но ако съдбата на България е зависела от Британия и Франция.............сега нямаше да има България!!!
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигане на шум. Все едно аз да направя факелно шествие пред родилния ми дом защото не си харесвам името.Ньойският договор е резултат от неразумната политика на България и нейните управници. Нека да протестират и пред германското посолство защото като съюзник на Германия стигнахме до това положение.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жъмбаса с чифте пищаци ще бори договора...
12
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** го тупат на всички фронтове, после договорите били неизгодни....ами защо не изкова с оръжие в ръка изгодни договори бре?!?!? Нали си велик?
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците от вмро нямат място повече вБългарив
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Жомбаски даже се въоръжил.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали пак се бихме срещу цял свят.Срещу Английската,Руската,Френската империя+САЩ.Върха на тъпотата.Всички победени държави са били жестоко наказани,не само Бг.А те са-Германия,Турция,Бг,Австро-Унгария.
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да шестват и да не шестват все тая. Минало. България е загубила войните.
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорите са за да се спазват. Като не са ви изгодни да не сте ги подписвали или да сте се били като мъже за по-изгодни условия. Аман от ганьовизми...