Чудо! Ослепеният от лекарска грешка Кирил – прогледна

Парите за операцията на мъжа бяха събрани за дни
5 дек 2018 13:30, Анисия Иванова
20

Ослепеният от лекарска грешка Кирил от Варна възвърна зрението си. Преди дни ви разказахме историята на 38-годишния Кирил, който преди 10 години заради лекарска грешка губи зрението си. Следват множество прегледи и диагнози, а българските медици са категорични, че надежда за бившия лекоатлет няма.

Той имаше нужда от 9000 лева за операция във Виена, където му обещаваха 70% възвръщане на зрението. Благодарение на добрите хора в България парите бяха събрани.

Още по темата

"Имахме много малко време и сме много щастливи, че успяхме да съберем около 9000 лв. за операцията на Кирил. Той вече е във Виена и каза, че може да вижда. Чуваме се всеки ден с него. Чувството да помогнеш е напълно естествено, не се чувстваме специално. Сутрин се будим с усмивка и това е", отбеляза Константин Костадинов.

Той посочи пред пред Bulgaria ON AIR, че помагането увлича, особено с това, че те кара да се чувстваш добре.

"За Кирил успяхме да организираме концерт. Събитието събра около 1000 лева", допълни Костадинов.

В помощ на Кирил бе създаден и благотворителен календар с черно бели снимки на голи мъже.

"Имаме следваща кауза. Останаха ни пари от продажбата на календара. Решихме да помогнем на Тони да се пребори с левкемията. Помагането носи огромна радост. В календара ни няма нищо профанско, не е провокативен. Получихме дарения от всевъзможни места. За няколко дни събрахме около 9000 лв.", сподели създателят на календара Никола Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то май не е баш чудо ами опраеяне на бакиите. Ама в бъгаристан като няма лекарска грешка и режат като на трупно месо.
17
0
 
5
 
! Отговори
Никола преди 5 години
До Kuala1. Имахме едни здравни карти, задължениятяа по които нашата здравна каса отказа да плати, та няма как да е безплатно2. Никой австриец не е длъжен да дава пари, за да лекуват българите, нали?
16
2
 
2
 
! Отговори
kuala преди 5 години
Няколко хора долу са ме наплюли. Вижте какво във Виена има частни, ама има и сума държавни болници. И лечението дето наистина е реално е напълно поето от държавното задължително осигуряване, т.е. напълно безплатно за пациента. Частните услуги са много неясни, от галене с перце, до помпане с вит. В и С и пр. И луди колкото искаш да дават за това пари. Здравните каси отказват и там такова лечение. За това изяснете какво е лекувано на младежа, а не да плюете. За какво точно са дадени парите.
15
0
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
По Рождество Христово стават чудеса!Господ те обича, Кириле!Здраве, радостен живот, мисли позитивно, не допускай хора с отрицателна енергия около себе си!Животът е твой! Успех и грижи се за себе си!
14
1
 
12
 
! Отговори
тthe Ghost преди 5 години
в България НЯМА ДОКАЗАНА лекарска грешка !
13
2
 
23
 
! Отговори
магаревъд преди 5 години
Съществуването на индустрията "просене не пари за здраве" е срам за държавата, най-малкото.Тъй като здравното осигуряване в българия е задъжително, а българия не е изпълнила задължението да осигури здравето на гражданите си тя трябва да:- възстанови всички разходи на дарителите, заедно с лихвите;- Плати значително обезщетение на пострадалия за причинените вреди от нейното бездействие;- накаже провинилите се които съзнателно са излъгали пострадалия и техните съучастници според заслугите;
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9000 лева... Спомням си един син на един познат на една партия, дето изпръска 40 000 евро за една шушана в едни алпи... Скоро ще има радикална промяна...
11
1
 
6
 
! Отговори
панчо преди 5 години
До Kualaнещо не си в час с безплатното в частните болницидруги държави не са длъжни да ни осигуряват безплатен здравен туризъм за сметка на техните данъкоплатцивече не вярваме на нищо и подхождаме с мнителност и пълно недоверие към всичко което се случва ти такъв живот на обсебеност ли искаш да живееш и за в бъдеще?
10
1
 
35
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
В България ти казват, че няма надежда, във Виена проглеждаш.За какво здравеопазване говорим изобщо, още повече, че момчето е ослепено по лекарска грешка!
9
0
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ако е доказана лекарска грешка защо финансирането не е получено от там?браво на всички отзовали се все пак у нас не живеят само злобни завистливи есна.фи а и хора с хуманно мисленеуспех на младежа за в бъдеще
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KualaЛично познавам всички замесени. А на теб ти желая от слепец с очи, да станеш слепец без очи и слух, натоварен в кутия и за любимият сибир. Аман от човешки отпадъци
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и Виена е в ЕС, където уж трябва лечението да е безплатно. Пък нещо пари се събиралиИмаш ли представа колко струва подобно лечение в Австрия! С 9000 лева в специализирано лечебно заведение само 10 нощувки не може да се покрият! Сумата незначителна за техният стандарт!
6
1
 
35
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Една супер позитивна новина в океана от негативни новини. Дано са повече такива новини за КАУЗИ !
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък във Варна и след хиляди години да прогледнеш, пак ще видиш същите неща. Крадци, корумпирани ченгета и мякащи уж бизнесмяни.
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е една добра новина, жив и здрав, и дълги години да се радва на гледката
3
16
 
11
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Хубаво че е прогледнал тоя младеж. Но статията е ужасно некадърна и престъпна даже. А дали не е и фалшива новина и реклама. Никъде не се споменава какво му е било на човека и какво е направено че да прогледне. Така утре стотици и хиляди слепи българи ще почнат да искат и те да ходят до Виена. А и Виена е в ЕС, където уж трябва лечението да е безплатно. Пък нещо пари се събирали.
2
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ме извините за цинизма, но другия път ще се събират пари, за да възкръсне успешно някой ли?Заглавието е яко тъпо!
1
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жив и здрав да е!

Спонсорирани публикации