Дюнер, пица… Какво ядат децата, докато са на училище?

Проверка на Bulgaria ON AIR сочи, че учениците нямат голям избор
Обновена: 8 дек 2018 13:05 | 8 дек 2018 10:28, Екип на Bulgaria On Air
47

В павилионите на всяко шесто училище в страната се продават нездравословни храни, съобщи Българската агенция за безопасност на храните.

Проверка на екип на Bulgaria ON AIR показа, че в много училища липсват павилиони и децата са принудени да си купуват закуски от външни търговски обекти, а там контролът на храните е още по-труден.

Пица, хот дог, дюнер или нещо сладко. Такава е все още алтернативата за закуска край много училища у нас.

Любими за децата се оказват сладките неща, чипсовете и газираните напитки.

Над 300 са издадените предписания на търговци, за да се припомни какви трябва да бъдат храните, които предлагат. Има обаче и обекти, които предлагат на децата вкусна и здравословна храна.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че се сетихте за училищните столове. Има база. Има с какво да готвят. Ама кой да ти готви за тия пари? Вместо да прави псевдо пици. Защото (на бас се хващам) ако вземете една БГ пица и я занесете на някоя бабичка в Сицилия - ще ви убият за гавра.
16
8
 
24
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Каква е здравословната Храна ?Сурови моркови и листа от зеле .Лично аз опитах така нареченото здравословно хранене - Изядох две ябълки , пих натурален сок от праскова , след това за десерт изядох кофичка кисело мляко - стана ми лошо след 20 минути .
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето в училищния стол се сервираше всичко, редовно съм плющял пържени картофи с кебапчета, кюфтета, захаросани ябълки. Наяждаш се доволно без да преяждаш, защото порциите се контролираха- получаваш само по едно от всичко- предястие, основно, десерт без да ти отрупват чинията като в механа.
14
1
 
35
 
! Отговори
ААА преди 5 години
Трябва във всяко училище да си има модерен стол където да се готви качествена храна все едно е ресторант.Манджи, супи, салати, скара..... На обед децата да седнат където бели хора на маса, да хапнат стабилно, да пият истинки сокове от подове, да изядат и по един истински пресен десерт в който няма палмова мас......Това че масово се яде на крак по разни лафки показва колко е ниска културата на обществото.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската агенция за безопасност на храните си да блее по магазинчетата около училищата. Няма рушвети там. НАЛИ? А какво стана със столовете в училищата? Защото не ви плащат ли? Защото едно дете можеше да обядва нормално в училищния стол - но май няма кой да готви, нали? Супа, основно, десерт - май тия неща отново трябва да ги измисляте?
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам кое колко е вредно, или полезно, само наблюдавам и забелязах следното. Тези които ядат с мярка на количеството и не се вглеждат кое колко им вреди, изглеждат перфектно и са с акъла си. Тези които са винаги на диета, все са си по двеста кила. А тези пък които ядат джинждифилов мус, подправен с извлек от киноа и рукола, расли на шарена сянка в екологично чист район,а те се търкалят боядисани с червена боя, всеки месец, поне веднъж по улиците, не ги мяза на хора. Гърчави и ги пере тока.
11
1
 
15
 
! Отговори
Derstreichholz преди 5 години
Бегайте бе. Ще ядем квото си искаме.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държавна политика относно училищните храни е тотално сбъркана. Децата трябва да имат свободата да ядат каквото си поискат, трябва да се набляга на активността и спорта, не на круши и ябълки.
9
1
 
12
 
! Отговори
Ученик преди 5 години
През почивката хапвам кво да е а в час изяждам с поглед дюнерите на госпожата
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време като по лафките имаше баници и кифли да не бяха по-здравословни?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв точно е проблема с дюнера? Месо и зеленчуци.
6
2
 
24
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 5 години
Децата закусват наркотици. Разнообразие голямо. Наркоразпространението от 10 години насам е държавна политика.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той дюнера си е много хубав даже. Вкусен и хранителен. Когато е направен със хубави пресни продукти. Те ако децата ядяха дюнери щеше да се добре.Проблема е че те ядат далеч по големи ***. Повечето сладки неща са пълни със рафинирана захар, палмово масло и консерванти. Същото се отнася и за безалкоходлните и соковете които пият всеки ден. Чиста отрова която те убива бавно. Също и тези енергийни напитки които са толкова популярни водят до проблеми със сърцето и нервната система.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво ядат, но дилърите на Тиквата кръжат около училищата, така че не им остава много за храна! Синът ми и още двама трима пушкат та се късат, естествено пред мен всичко се отрича! Мафиотска Тиквена държавица!
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"които предлагат вкусна и здравословна храна"Вкусна и здравословна са две противоположни значения, антоними. Няма да карам сина си да пасе смрадлива трева защото на еди кой си детето му е затлъстяло от редовно преяждане.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да ви се стори странно, но в училище ядях това КОЕТО ИСКАМ. Пици, сандвичи... Нито съм затлъстял, нито съм заболял.
1
3
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И колко ви платиха "обектите, които предлагат вкусна и здравословна храна" за този пасквил?