Захариева: Не виждам смисъл ДАБЧ да е в този й вид!

Цялостната политика се развива в правосъдното министерство
Обновена: 9 дек 2018 15:52 | 9 дек 2018 15:16,
29

Не виждам смисъл Държавната агенция за българите в чужбина да съществува в този ѝ вид, каза министърът на външните работи Екатерина Захариева в интервю за предаването „Брюксел 1“ с Милена Милотинова по Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали ДАБЧ трябва да се закрие тя отговори, че политиката за българите зад граница не може да се затвори само в издаването на удостоверения за български произход.

Още по темата

"Агенцията в този ѝ вид наистина не виждам смисъл да съществува. Цялостната политика се развива всъщност в Министерството на правосъдието и приключва в президентството, така че няма нужда от друг действащ орган за това", посочи Захариева.

Има ли рискове за България от напрежението между Русия и Украйна в Азовско море, заплаха ли са руските ракети за Европа, кога Македония и Босна могат да станат членки на НАТО - вижте целия разговор на Милена Милотинова с министър Захариева във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисирката на Външно (Николинката З.) не вижда смисъл от съществуването на ДАБЧ, вероятно защото няма "дялово участие" в дейността по издаването на български паспорти и удостоверения за българско гражданство на чужденци. Не знам...
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Захариева: Не виждам смисъл ДАБЧ да е в този й вид!"---Ми, как ще виждаш! Той, Банкянския, нали така разпореди? До сега виждаше, сега вече не. Тиквата ББ, нали затова назначава калинки, румянки, теменужки, николинки, за да не виждате...
3
1
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Тази откъде дойде?
2
9
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
ДАБЧ--Мястото където Гоце и Марин, направиха милиони от паспорти.Колко са до днес парите на Р. ГАДЕВ и Йотовицата??!!Я да видим....???
1
2
 
25
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Калинката виждаше смисъл от работата на агенцията години наред, защо изведнъж не вижда смисъл? Некомпетентните гербаджии като нея се нуждаят от години да проумеят нещата. Ние обаче, няма да ги чакаме да мислят, защото животът ни е един, а не два.