Онези билборди... любовните. Какво ни показват? Кого защитават?

Очевидно е нужна обществена дискусия по проблема
Обновена: 14 дек 2018 16:07 | 14 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
244

Трябва да започне мащабна обществена дискусия, която да изясни всички поставени въпроси, които бяха повдигнати от скандалните билбордове, промотиращи гей двойки.

Около тази теза се обединиха гостите в в студиото на "България сутрин" юристът Николай Колев от гражданска инициатива "Поход за семейството" и Лили Радоева - координатор на "София прайд".

Билбордове с хомосексуални двойки, поставени в София, Пловдив, Варна и Бургас с послание "Няма страшно. Това е просто любов" разделиха обществото и предизвикаха бурни реакции и от двете страни.

Още по темата

"Кампанията е в рамките на проект, финансиран от ЕК от програма "Права, равенство и гражданство", в който участват шест неправителствени организации от България. Това е двугодишен проект. Не е планирано да бъде в рамките на коледните празници - в която и да е част на годината, гражданските права, са граждански права, а една група от българското общество няма равни такива. Това е факт и ние трябва да намерим време и сили да говорим за това спокойно", заяви Радоева.

Тези билбордове противоречат на традиционните семейни ценности. Хора от ЛГБТ общността демонстративно показват чрез поведението и външния си вид принадлежността си към нея, коментира Колев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че проектът е на стойност 200 000 евро и зададе два въпроса към Радоева: "Защо сте изненадани, че българите не приемат посланието, и какви точно граждански права са ви нарушени?"

Според Радоева Наказателният кодекс не третира престъпления от омраза на основа сексуална ориентация и това е друг проблем. Според нея тази кампания е доказателство за това.

"Ние съществумаме, но нямаме достъп до определен набор от права в тази държава - създаване на семейство, право на унаследяване между партньори, достъп до медицинска информация", обясни защитникът на гей двойките.

И призна, че това е стъпка за легализиране на еднополовите бракове.

"Ние съществуваме в тази държава, но вие го отричате, защото когато се появи билборд, показваща любов между еднополови, бива залят с боя, нарязан и свален", защити се Радоева. По думите й протестът срещу кампанията във Варна е в резултат на 70 оплаквания.

Тя допълни, че кампанията е насочена на първо място към ЛГБТ общността в България, защото тези хора трябвало да правят избор всеки ден как да се реализират.

"Семейството много често не ги приема и сега в дните на Коледа няма да могат да празнуват в дома, защото са отхвърлени", смята тя.

Това е вътрешен проблем в семейството, категоричен е Колев и допълни, "гледайки билбордове баба ви няма да има по-добро отношение към вас".

"Обществото е ангажирано, вашият въпрос не е сложен настрани. Демокрацията, в която живеем, определя, че мнозинството казва как да живеем. Нека да видим българският народ - 7 милиона души, той да каже какво правим по тези въпроси. Какви ваши права, чувства и усещания са наранени?", попита Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
11
 
! Отговори
С Друго Име преди 5 години
не! въпросът е кой е платил за тази агитация?
145
17
 
11
 
! Отговори
🏳&#1 преди 5 години
България е в дълбокия Ориент, спор за това няма.
144
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ГЕЙ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ ДЕЦА!ВЪПРОС Е САМО НА ПАРИ ДА СИ НАЕМАТ СУРОГАТНА МАЙКА ДА ИМ ИЗНОСИ ДЕЦАТА ТЕХНИ СИ!
143
12
 
12
 
! Отговори
Кали до 137 преди 5 години
Такава простотия и неинформираност рядко се среща.... По тая логика защо хетеросексуални семейства отглеждат хомосексуални деца?? Да не говорим, за остановената вече норма... А относно това, че детето ще бъде малтретирано се обърни към всички които възпитават малки хомофобчета..
142
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брадясалите трътлести монголоиди стартирали следобедното смукане на ракия и плюскане на бахур , продължават да се чудят кой да мразят и кой да им е виновен за про-сто-ти-ята
141
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА ДА СЕ РЕШАТ СПОРОВЕТЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ E НУЖЕН НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ!!!А ДОТОГАВА ЩЕ ИМА И БИЛБОРДОВЕ И ПАРАДИ :D
140
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 141Самото узаконяване на гей браковете разкрива нови бизнес възможности. Така и хората ще са щастливи и ние предприемачите ще им задоволяваме потребностите. Има ли такъв референдум в България ще гласувам За
139
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасявам се, че тази битка е загубена. Има световна кампания, която промотира содомията и деградацията под всякакви форми. Пропагандата е НАВСЯКЪДЕ - във филми, музика, обществен живот. Не съм хомофоб, но трябва да си сляп за да не забележиш, че се целят точно в младите! Защото са най-податливи на влияния.. Незнам каква е целта и според мен човечеството само ще загуби ако се откаже от моралните си устои.. Много сме малки за да се защитим. Но това не означава да се предадем..
138
7
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САМО ХЕТЕРО И НИЩО ДРУГО
137
7
 
16
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОКУ ЩО РЕШИХ:КРАЙ НА МОЯТА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ НЕПРАВИЛНО СЕКСУАЛНО ОРИЕНТИРАНИТЕ.САМИ СИ ГО НАПРАВИХА..
136
11
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И АВСТРИЯ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ И ОТ 2019-ТА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ ЩЕ СА ЗАКОННИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ И ТАМ!!!САМО БЪЛГАРИЯ, УНГАРИЯ И ПОЛША ЗАСЕГА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ ЗАРАДИ СУПЕР КОМУНИСТИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО НО ЩЕ ВИДИМ ДОКОГА :D
135
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До АнонимеН :ЗА КАКВО ЩЕ ОТГОВАРЯМ ПРЕД ЗАКОНА И ПРЕД БОГА ????ПОСЛЕДНИЯ СЪЩО ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД МЕН САМО ЕДИН ДЕН ДА ГО ПИПНА....
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131Ако от това зависи да останат на власт ще си признаят.
133
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има значение дали детето е с 2 майки или с 2 бащи. Първо ще го смачкат психически в училище. И второ възпитаваш бъдещ геей или лесбийкаа. Децата подражават на възрастните
132
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Нека личният живот да си остане личен. Каквото и да се опитват да бъде натрапено, води до обратният ефект. Всеки да гледа да оцелява по някакъв начин и да си гледа само в неговата паница. Народ не сме, общество нямаме. Само индивидът може да успее по някакъв начин и то с много г труд и късмет. Бъдещето ни е решено така или иначе.
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 130От хомосексуалните жени ние мъжете можем да научим много за жените.
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PeterМисля на всички е ясно и че тази медия е взела пари, за да ги отразява така едностранчиво.
129
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМ С ПРИРАСТА НА НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ГЕРБЕРАСТИТЕ КОИТО ПРЕИЗБРАХА БУДА ЗА 3-ТИ ПЪТ ДА ДОУБИЕ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО !!!
128
1
 
3
 
! Отговори
до АнонимеН преди 5 години
Пред кой закон бе, резбар?
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представяте ли си Бойко и Цеко да са официална гей двойка водеща страната.

Спонсорирани публикации