Къде празнува българинът? Най-често стяга трапезата вкъщи

Само 3% излизат на площада, всеки четвърти пътува
41
Къде празнува българинът? Най-често стяга трапезата вкъщи
Снимка: Pixabay

67% от българите ще посрещнат Новата година у дома, това сочи национално представително проучване на "Екзакта". 17 на 100 пък ще отидат на гости при роднини или приятели.

11% от българите ще посрещнат Новата година в заведение.

Едва 3 на сто ще излязат по площадите, за да изпратят последните минути на тази година.

В сравнение с миналата година намалява делът на българите, които ще празнуват у дома, а всеки четвърти заявява че ще пътува за новогодишните празници.

Повечето от тях ще останат в страната, но нараства и броят на тези, които ще посрещнат празника зад граница. И тази година водещи дестинации са балканските страни и Западна Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
16
 
! Отговори
Ориенталец преди 5 години
До До 12На площада в Кьолн е най-хубава атмосферата.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорАми фаатмака ще кажече Тюффлекът е казал, че живееш на остров на стабилности трябва да си благодарен на вожда за индианския мир постигнат в тези времена на нестабилносткогато целият свят се тресе от кризиТой дал на децата Той дал на работещитеТой нахранил гладнитеТой успокоил неспокойнитеТой е всевишнияБойко
13
0
 
26
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Пробвах два пъти да срещна Новата Година в заведение ,но не бях очарован,но вторият път направо разочарован ,все едно съм на сватба ,нямаше усета на Нова Година и се отказах повече да срещам по ресторанти Новата Година. В къщи на село вече срещам този празник.
12
22
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
По площади се събират в държавите, където хората празнуват заедно, веселят се и се поздравяват. Има празнично настроение и ефектни фойерверки. Ти, като заклет ориенталец, ще се накажеш вкъщи като казак, ще се повъргаляте с родата на дунавското хоро, а утре ще бориш махмурлука с плюскането, бира от пластмасова бухалка, и ще гледаш по теле-то новинарските емисии как милиони хора по целия бял свят са посрещнали новата година, и ще псуваш и пърдиш, както цялата година.
11
4
 
17
 
! Отговори
На площада? преди 5 години
Че това не е ли една голяма улица? Кой нормален човек празнува на улицата?
10
7
 
18
 
! Отговори
Като цяло преди 5 години
българинът празнува на работа. А работи уикенда и през отпуската - прави ремонт на банята, достроява вилата, копае на лозето.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,у дома,у дома ще я посрещнат бедните работливи българи,а какви колони има по пътищата в цяла България, това са богатите ,,българи,, но с много бедни души,а повечето от тях и в извън страната,е, така е ,има една поговорка,,Сит гладен невярва,, това е типично за България.
8
3
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
защо, да не го каниш на гости? какво точно те интересува ?
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва 3 на сто ще излязат по площадите, за да изпратят последните минути на тази година.==============ТОВА СА СМЕЛЧАЦИТЕ ! защото не дай Боже настъпиш някого или го докоснеш без да искаш, и току виж ти извадил нож, бухалка........с тази агресия на пияни, дрогирани или просто -прости.......току виж пък си посрещнал първите минути на Нова година в болница.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на маса празнувам.
5
1
 
31
 
! Отговори
чарли преди 5 години
И какво да правим на площада ?
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм в къщи, но наглеждам поне още 3 празни къщи.За крадците няма делник-празник !!
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечер като вечер, нощ като нощ. Масово се напиват, крещени, пиратки. Два дни после много хора не могат да влязат в час. Нова година, ето я. Нов късмет желая на всички българи.
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли процента ще са на дрога довечера?
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вкъщи съм си няма да харча за буламачи и менте алкохол.