Агресия срещу медик, от гилдията: Работим под напрежение!

Скандалите – ежедневие, случват се на всяка смяна
23 яну 2019 10:00,
11

В Горна Оряховица 35-годишна жена се нахвърлила върху фелдшерка, докато тя преглеждала детето ѝ. След инцидента колегите на фелдшерката обмислят да подадат колективна оставка.

В неделя през нощта в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица било докарано 5-месечно бебе с порок на сърцето и висока температура. Заради сериозното му състояние, медиците там преценили, че трябва да бъде транспортирано в Детското отделение на Великотърновската болница.

Майката нахълтала в лекарския кабинет и ударила фелдшер Армянова по лицето.

Още по темата

След посегателството над техен колега, медиците в Спешния център в Горна Оряховица са готови да подадат колективна оставка.

"Колегите вече идват на работа притеснени - под напрежение. Тези скандали са почти ежедневие, на всяка смяна. Това бе нагло нападание, що за манталитет, що за възпитание. За нас това е ежедневие - да ни обиждат и да ни псуват", обясни пред Bulgaria ON AIR един от работещите в Спешния медицински център в града.

По думите му едва ли някой ще обърне внимание на призивите за решение на проблема.

Медикът Петя Стоименова, която бе нападната през лятото на 2017 година, коментира, че нейният нападател вече е осъден условно с 3 години изпитателен срок.

"Законите са направени така, че не са в наша услуга. Никой от нас не идва спокойно на работа и никой не отива спокоен на адрес. Спешна помощ е за абсолютно всички - осигурени и неосигурени. Те винаги идват много и винаги са готови да се саморазправят. Ние нямаме подкрепата от никъде", категорична е лекарката.

Тя смята, че за да спре агресията са нужни издаването на ефективни присъди при посегателство над униформен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Трият коментари на които се казва истината.Нямаш право да оставяш само това което ти отърва.Дано не ти се налага да ходиш на лекар и да се държат с теб като куче.Само който не се е сблъскал с легендарна некадърност и нагло държание и то в спешен център ,той не знае за какво иде реч.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважение към лекарите имаше до към края на 70 години, докато соца беше още пресен и не беше нанесъл неправимите щети на човешката психика. Още имаше изтъкнати лекарски фамилии с респект. После настана бозата. Сега вече не коментираме...
2
1
 
11
 
! Отговори
сс преди 5 години
то барети бият и пребиват на някаква сестра ще и цепят басма, фалшива държава и общество, строг тоталитаризъм е оправията, ама не рапонски, водача трябва да е друг с други идеи и виждания...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След инцидента колегите на фелдшерката обмислят да подадат колективна оставка.Това е пътя иначе няма оправия. И да променят закона няма да имаефект то е забранено да строиш незаконно, но индийците си строят.