Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъвто е Цецо...такива и троловете на ГРОБ тук...нагли,елементарни,цинични,лъжливи...готови са да продадат и майките си за някой пробит долар ,даден им от АПАРТАМЕНТЧИКА да прикрият и омаловажат тази грандиозна и безподобна далавера...Нима може да се сравнява Радев с това морално нищожество Цв. Цв. облечено във власт и облажило се най-безцеремонно от нея...
278
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев *** и Деса Мерцедеса са срам за България!
277
3
 
11
 
! Отговори
Герберастки трол преди 5 години
Аз съм герберастки тролбс капаци на очите. Цецо и тиквун и цялата шайка разсипаха и разграбиха де що има, нянат читав ремонт, взеха 8млрд кредит за саниране за техни фирми, магистралките пак техни фирми, след две години всичко за ремонт. Разпарчатосаха здравеопазване, образование, затънахмр ви дългове, но аз като герберастки кон с капаци ми стига Цецо физкултурата да каже бсп са виновни, комунистите ми правят мероприятив и аз с плам почвам да плюя *** от панелката
276
11
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Фатмю отново използва непознатата за него дума "морал"! Въпрос: Кой си назначи любовницата за секретарка, но на държавна заплата?
275
8
 
8
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
В БСП не се занимават с апартаменти, защото членовете са честни хора които нямат нужда от пари. БСП не живее в апартаменти. БСП живее в сърцата и душите на честните отрудени хора с пот на челото. БСП трябва да вземе властта защото така е редно.
274
9
 
13
 
! Отговори
българка преди 5 години
Господин президент,създавайте партия!Идея си нямате,колко българи ще ви подкрепят.Благото за България и българския народ над всичко!
273
2
 
17
 
! Отговори
ел преди 5 години
До Анонимен 310 Кое ли? Това, че седмица преди покупката Цветанов е подал сигнал до столична община за същата сграда.Документът е публикуван преди два дни. Банката с директор Харпарцумян дава заем на същата фирма и два часа след това купува и той на тези цени.По-младите не помнят, но от 89 г депутати от всички партии си "купиха" жилища с компенсаторки, или общински - по времето на голямата инфлация -с една заплата. Затънали сме в л...та, които натвориха всички политици през тези 30г. Отврат!
272
4
 
14
 
! Отговори
???? преди 5 години
Герб доказаха, че не са по-различни от предшествениците си. Просто са разделени на кланове и всички се борят да се докопат до парите на данъкоплатеца. И като вземат властта се оказва, че роднините и приятелите им са "прозорливи бизнесмени". Купуват се имоти, трупат се сметки, децата им учат в чужбина, почивки, екскурзии... лайф из лайф. И Борисов вчера се направи на велик: "50 мил. за пенсионерите за Великден". 20 евро на калпак и то на тези с пенсии по 150 евро. ЦЦ доплатил с 100 хил. + лукс ап
271
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арогантно е ,че човек с възможности е купил лукс имот без пари. Как разбра, че е без пари?Кое наричаш без пари?И кое му е арогантното?
270
10
 
29
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Сега се оказва ,че и кумицата на вифаджията /някаква пълна шматка на държавен пост/ си е купила апартамент до него.Само че е платила двойно повече от бавноразвиващия се милиционер-апартаментчик.Цялата шайка Герб трябва да е в килиите.Всички в тази банда са обикновени разбойници.
269
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи приятели,а? Всички са в един квартал,понеже си знаят какви ли не нещица,та ще има да си спомнят на старини на пейката пред скъпия блок за народните храндутници..
268
6
 
26
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Апартаментите са само върхът на айсберга.
267
17
 
32
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Радев ще катурне ГЕРБ завинаги.
266
17
 
39
 
! Отговори
Дисидент преди 5 години
Радев е политик на място. ГЕРБ са пътници, никой нв е ги иска освен хрантутниците им.
265
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧистачНикой не му е завидял на парите. Арогантно е ,че човек с възможности е купил лукс имот без пари. А бедните българи (последни по доходи в Европа) за да си купят панелка , теглят пари от банката и купуват на пазарни цени, а не на безценица, както са го направили видните господа.
264
25
 
19
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Нашият прецедент не бил червен, а само румен...
263
11
 
24
 
! Отговори
до 293 преди 5 години
Освен да обиждаш друго знаеш ли? Например, че ГЕРБ е като октопод изсмукващ енергията на България. Че е вредна и крадлива структура, която час по-скоро трябва да си ходи. Че, всички освен техните послушници са антигерб настроени.
262
16
 
22
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Радев разсъждава като европеец. ГЕРБ постъпват като самозабравили се крадци и лъжци. Президента е уважаван от хората, а ГЕРБ - мразени.
261
10
 
21
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Г-н Радев е мъдър човек и има право казвайки това! Защото Г-н Радев може и без имоти. Той е един истински себеотдаен човек който се е отрекъл от материалното в името на бедните и онеправданите. Г-н Радев може да прекара месеци живееки под Софийски мост дегизиран като клошар и да се притича на изпаднали в беда бездомници! В ГЕРБ обаче ценят само имотите и парите! БСП е за морала и надчовешкото и прогресивното! Победа!
260
24
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
А бе, тоя "мъдрец" винаги ,когато се изцепи , после гледа като пръднал.