Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ами лобиския закон с които се вкара телефон в асансъора срещу 274 лв 6 лв намесец поддръжка на картата на Виваком в него и 60 лв проверка има ли телефонтова какво е ограбване на пенсионерите в панелните блокове за да си купуватеевтини апартаменти
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов не би се издънил толкова левашки като Цеко.
28
0
 
27
 
! Отговори
ВИНАГИ СЪМ СЕ ЧУДЕЛ преди 5 години
Какво толкова имат да работят депутатите, че приемат закони, променят ги по 100 пъти. Пък то какво излезе. Който им осигури КЕШ или АПАРТАМЕНТ на цена селска къща и ХОП ЗАКОНА се променя. КЛИЕНТИ МНОГО. В НС май работят като ФИРМА. Който плаща и законите се пиемат по поръчка на КЛИЕНТА
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов смята, че са му обяснили, че закона който са приемали не важи за бъдеще време. Сигурно са приемали закон, който важи за средновековието. Тиква!
26
0
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира",Баце пак говориш колкото да не заспиш. Закон със задна дата няма. Сградата е в строеж. А иначе - на бас, че Цецко няма да се оцапа и КПНКОНПИКОНПИПИ (или както там му се вика) ще каже че всичко е точно - защото снощи правих кекс - с целия електорат!
25
28
 
1
 
! Отговори
дамбулова преди 5 години
САМО ГЕРБ!
24
0
 
31
 
! Отговори
ТО НЕ БЯХА ПЛОЧКИ преди 5 години
на ГРАФА, то не бяха РЕМОНТИ на РЕМОНТИТЕ, сега си е направо ОТЯВЛЕН РЕКЕТ и ДАЛАВЕРА
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако българската прокуратура не си свърши работата Йончева трябва да сезира Кьовеши. Цвинокио е за раирани дрехи.
22
0
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Твърд бил господина. Толкова е твърд и държи на думата си че това което е наредил сутринта го отменя след обяд. Като палачинка е. Застава на тази си страна на която има полза.
21
1
 
27
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ ДРАГИ преди 5 години
Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И ако ЦАЦАТУРАТА беше ПРОКУРАТУРА половината ви депутати и министри щяха да са НЕ СЪСЕДИ в ЛЕТЕРА , а в ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе барато тоа Генчев ви заби ножо у гърбо бе. Таман ви бех приготвил гласувачи ама като видеа Генчев каков апартамент с асинсиор си купи без пари се отказаа. И тиа дека беа твърдо зад вас казаа че нема да ви гласуват на него. Как можаате така да са изданите бе. Язе се кръстех у вас и патриотарете а сега се кръстим да се маанете по бръзо че ме фаща срам от мене си. Толко народ прецаках като ги агетирах да гласуят за вазе а сега ме е срам да ги гледам. Накрая ше фанат да ме надерат заради вас.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явна корупция!
18
1
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Блажени са вярващите че ще потърси сметка. Ако беше така нямаше вчера да приемат закона за търговската тайна. Абе отдалече си опичат работата. Ще поживеем и ще видим ГЕРБ как в пълен състав продължава да се облагодетелствува.
17
1
 
38
 
! Отговори
НЕЗАКОННО Е преди 5 години
да ПРОМЕНИШ ЗАКОН в угода на АРТЕКС. Да получиш в замяна материална облага като длъжностно лице АПАРТАМЕНТ на 4 пъти по-ниска цена. Това с МОРАЛА го остави на махленските клюкарки...
16
1
 
28
 
! Отговори
Край преди 5 години
Бате ли удари Цецо или някой друг? Цецо се взе доста на сериозно и не е изключено Бате без да го линчува да го спре да назначава кметове есента.80% от кметовете на Герб са негови назначения реално.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и лобизъм и корупция и огромни средства,които уж ще покриват с кредити,а в действителност с присвоени от държавата/всички нас/пари.Каквото и да говориш,всички сте в лай..та и излизане няма.Само оставка на всички е полезния ви ход.
14
0
 
43
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Две са големите истини понастоящем : толкова зле българина не е живял от втората половина на ХХ век и такава голяма корупция България не знае
13
0
 
35
 
! Отговори
АМА РАЗБИРА СЕ преди 5 години
ЦАЦАРОВ няма да вкара в затвора ЦВЪКО за КОРУПЦИЯ. Другарска критика да се поправят и дръг път да не ги хващат...
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 08 юни 2018 г. като председател на парламентарната вътрешна комисия, Цветан Цветанов изпраща писмо до Йорданка Фандъкова, в което иска от нея да направи проверка на небостъргача, който Артекс Инженеринг строи на улица Златен Рог, след което да му докладва резултатите. На 12 юни той прави сделката с Мирянови.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В. Най скоро време виждам как Борисофф,Шестоапартаментников и много други ще търкате наровете много дълго време.