Проф. Румен Ралчев: Турция няма право да се меси в нашата политика

Това не е първият път, посочи Великият приор
Обновена: 29 мар 2019 23:00 | 29 мар 2019 21:52, Красимир Ангелов
28
Проф. Румен Ралчев: Турция няма право да се меси в нашата политика
Снимка: Bulgaria ON AIR

Турция няма право да се меси в българската вътрешна политика. Това заяви в "Денят ON AIR" Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери Румен Ралчев. Повод за изказването му станаха думите на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, който разкритикува родното правителство за Закона за вероизповеданията.

Пред Bulgaria ON AIR Ралчев заяви, че това не е първият път, в който представител на южната ни съседка се меси в нашата политика. Великият приор също така призова за единна позиция на правителството в този скандал.

"Това не е първият случай, в който отговорен турски служител се изказва за вътрешните работи на България. Дипломатите правят големи еквилибристики, но това не дипломация, а провокация. В името на българщината трябва да застанем на единна позиция. Важно е дипломатите да си вършат работата - да се наричат нещата с истинската им имена, да се взимат адекватни решения и мерки. Трябва да има остра реакция. Ердоган премина в друга сфера, няма какво да се заблуждаваме. Целта на Турция е да си върне могъществото и земите, които са имали при Средновековието. Това е политически ход свързан с изборите в Турция. Трябва да запазим присъствие на духа, а не да мълчим", каза Ралчев.

Той допълни, че Орденът на рицарите тамплиери у нас е приготвил специална икона, която да подари на папа Франциск при посещението му у нас през месец май.

"Отношенията между папата и тамплиерите са много интересни. Той няма намерение да води оживен диалог. През 2007-ма видяхме голямото извинение на папския двор към тамплиерите. Те издадоха огромна книга, в която се вижда неговото отношение към нас. Подготвили сме икона за папата. Тя е на княз Борис-покръстител. Християнството е опора за всички. Трябва поне веднъж човек да прочете Библията. Колкото и да сме забързани и да сме загледани в Златния телец всички ни чака едно и също. Спазвайки каноните, не само хората стават по-добри, но и Земята става по-приятна за живеене", разясни Ралчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансирането на религиите беше обяснено с прекъсване на външното финансиране и влияние. Днес същите фурнаджийски апартаментчици ни уверяват, че няма да спират финансирането от чужбина. Днес финансирането от чужбина вече не е опасно за националната сигурност. Очевидно говорят лъжи, както за всичко.
19
0
 
0
 
! Отговори
Исторически интерес- преди 5 години
--Др. Живков ордена на тамплиерите ли са го пазели--не сме го учили по история...
18
0
 
3
 
! Отговори
Oktopod преди 5 години
Преди години бяха изразходвани милиони за построяване на паметник в с.Хитрино и с най-голямо нахалство самиат министър на Турция беше на откриването му,тъй като паметникът е на някакъв турчин ,уж бил спортист-борец.Дупедайковската политика позволи това ! Значе свършиха се нашите герои от историята че да издигаме турски паметници ! Жалко че взривената жп.цистерна не го събори !Срещу ромите лаете много но срещу турците,ДПС,Турция -не ви стиска !!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми набийте я! Ако не можете, извикайте Дянков, той е по напляскването!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците не прощават, ако някой се наведе.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък все някой ви се меси все на вас бре? Като ви се меси оседлавайте конете, грабвайте мечовете и препуснете в галоп да освобождавате светите земи като истински рицари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахаха, какъв рицар е тоя? Къде са му доспехите, коня, оръженосеца?
13
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ердо си го каза - България е в душевните граници на Турция.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Але велик рицарю,а защо САЩ постоянно се месят във вътрешните работи на България.Какви рицари,какви ордени бе смешници.Вие живеете в свой свят.
11
4
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Америка може но Турция не може. Не че искам някой да се меси но поне трябва да имаме същите стандарти към всички. Или всеки се меси или никой не се меси в нашите работи.
10
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Турция се месила във вътрешните работи та вие от 30 години грабите собствения си народ и слугувате на Европа и Америка вашата демокрация в България е фалшива опомнете се докато е време защото светът се променя
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя ако се обади на Бенямин Нетаняху може да стане и президент на турция
8
0
 
16
 
! Отговори
До Бойко ефенди преди 5 години
Бойко ефенди спрете да раздавате българско гражданство на ердогановите сънародници. Те дори не знаят български и взимат гражданство защото българските власти са подкупни и продадоха родината си
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не се възмути от факта, че президента получава заповеди от Москва?
6
0
 
8
 
! Отговори
е? преди 5 години
Потърсете в мрежата на кого се кланят тия рицари , кой е техния бог . Ще останете изненадани , ама много
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция се намесва от години не е от сега,ПОЛИТИЦИТЕ ЛЪЖЕХА НО НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.ИСТИНАТА ИЗЛИЗА.АМИ сега ....Грешната политика да скочим срещу Русия ?Европа си взема работна сила от БЪЛГАРИЯ...
4
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Как така няма право да се меси а защо Борисов се прегръща и целува с Ердоган щом му се дупи ще го слуша какво то му каже това ще прави.
3
0
 
9
 
! Отговори
Окото на Уджа преди 5 години
А тамплиерите отде се командват дали пък най-главният тамплиер не е някой мюфтия и слуга на новият световен ред.
2
5
 
12
 
! Отговори
Оставка и затвор преди 5 години
ГЕРБ предаде Българските интереси,и Турския министър го заяви.
1
11
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
турция няма и не го е направила а за русия никой не повдига въпроса със ежедневните си намеси