Загиналите в Македония - четиричленно българско семейство

Георги Бошнаков, съпругата му и двете им деца са били на борда
Обновена: 3 апр 2019 09:45 | 2 апр 2019 22:31,
102
Загиналите в Македония - четиричленно българско семейство
Снимка: bgonair.bg

49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна са загиналите в самолетната катастрофа в Македония, съобщава "Курир".

Още по темата

Машината, която е била регистрирана в Германия, се е разбила на 35 километра от Скопие.

По информация на българското посолство в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на малък самолет "Чесна", излетял днес от Охрид за София, на борда са били и са загинали четирима български граждани, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов.

Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов потвърди, че загиналите са именно семейството на Бошнаков.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той e с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзката се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христов.

Най-вероятната причина за трагедията са лоши метеорологични условия.

Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
16
 
! Отговори
арматуриста преди 5 години
Според статията загиналите са 8 човека т.е. семейството на Бошнаков- 4 членно,както и пилота,още едно дете и други двама наши сънародници?
46
0
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
До Сата НАТОСъпругата е била Адвокат.
45
3
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
До АнонименСобственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христо Христов, ръководител на звеното за авиационни събития към Министерството на транспорта пред Bulgaria on Air.===Мдаа, тази подробност определно ме кара да се чувствам по-добре. Мислех си, че всички българи сме мишки, а то имало и лъвове...
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така като почнат да слагат снимки извадени от ...... Тоя самолет на снимката, знаеш ли кога ще събере 5 човека товар.. Поне сложете снимка на модела като този от катастрофата.. И за да стане по-ясно и лесно за смилане ето ти пример с нещо по разпространено.. Мерцедес А класа - малко.. В класа - по голямо.. С класа - още по голямо S класа - най голямо...
43
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо:"49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна са загиналите в самолетната катастрофа в Македония".След това:"Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали ЕДНО ДЕТЕ и други ДВАМА наши сънародници."Как да се разбира !? Кой е пилотът? В крайна сметка колко са загиналите? :) :)Василке, да не беше бягала от час по български, чедо! ...
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гоце ДелчевСмех, смех...
41
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жал ми е за децата, за тоя не ми е жал - мошенник, при това и държ. служител!
40
5
 
11
 
! Отговори
чети преди 5 години
До Анонименне четеш ли за какви пари си купуват апартаменти
39
9
 
2
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 5 години
Я кога ода во Македония вие не одете.Секой пат кога сум тамо некой бугарин си губи животот.
38
7
 
18
 
! Отговори
БГ БизнесмАн преди 5 години
Нема пари за заплати. Държавата да докара още роби от Беларус, Киргизтан и Зимбабве. Ще платя за визи ако трябва. Спешно е.
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Солунска глава е висока колкото Пирин.Имаше студен фронт, възможно най-лошото време - висока влажност, ниски температури, турболенция, обледяване. Управление на самолет при такива условия иска железни нерви, освен знамията и уменията, които едва ли е имал достатъчно. Самолетът е бил с доста товар, с дявол знае каква центровка, веднъж решил да кацне в Скопие, после си сменя решението.- знак, че е бил доста объркан. Ветоятно се е качил високо и е набрал лед, а после е паднал в планината.
36
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолет не само се купува, има подръжка която е скъпа, паркинг което не е евтино така че говорим за едни $350000-$500000 най-малко ... от къде ги изкарват тези хилядарки бе хора научете ме, искам и аз.
35
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей брей и такива ли имаме, Българин със самолет регистриран в Германия.Този ще да е ит онези дето неможеш дори да докоснеш... карма...
34
6
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
На друго място писсаха, че Бошнаков е началник на агенцията по вписванията. Т.е. държавен служител с частен самолет.
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район."Целта на снимката е да ни покаже какво е самолет ли? Или може би какво представлява катастрофа на самолет в труднодостъпен планински район?
32
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно докато самолетчето е стояло на летището в Охрид, някой севернодонски крадльо да е наточил 5-6 туби с гориво, а нашия пишман-пилот да е излетял като е пропуснал да провери резервоара.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички медии бяха написали глупости и една и съща фалшива новина за държавен служител. Сега са редактирали новината без да обяснят нищо, затова първите коментари са за държавен служител. Действително става въпрос за бизнесмен с фирма за рециклиране.
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът пише има фирма.. как го изкарахте държ.служител...?!
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лигавнетата трябва да ги поглезят частно
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откраднаха парите за агенцията и ето какво ги сполетя и Цецка цачева.