Министър към медиците: Разбирам справедливия ви гняв!

Кирил Ананиев с поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето
Обновена: 7 апр 2019 12:16 | 7 апр 2019 09:55, Красимир Ангелов
82
Министър към медиците: Разбирам справедливия ви гняв!
Снимка: Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев се обърна към работещите в системата на българското здравеопазване в поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето - 7 април.

"Убеден съм, че посрещате този празник със смесени чувства, защото често оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са съпоставими", се чете в честитката на Ананиев.

Още по темата
"Разбирам причините за справедливия ви гняв, възникнали далеч преди момента, в който ми бе поверен настоящият пост. Уверявам ви, че оттогава досега вашите стремежи са моите най-важни задачи. Срещнах се лично с много от вас, очертахме предстоящите стъпки за действие в редица направления. Готов съм да продължа работата по всички ваши справедливи искания, защото вярвам, че проблемите се решават в диалог. Имате моята дума, че никога няма да огранича или спра, който и да е от вас, да изразява свободно мнението си", заяви министърът и продължи:

"Наясно съм, че стресът е голям. Пациентите ви гледат под лупа и всеки очаква специално отношение, нямате достатъчно време за близките си, не работите при най-благоприятните условия на труд, има дни, в които се занимавате повече с администрация, отколкото с медицина, но въпреки това успявате. Вашият професионализъм е доказан във времето и се проявява ежедневно".

Самият Ананиев признава в адреса, че си дава сметка, че за болния човек няма значение кой е министърът на здравеопазването и какви реформи провежда той. "За пациента съществувате само вие, той е във вашите ръце и това е единственото, което има значение. С всичко това ви казвам, че вие сте хората „на първа линия“, вие сте водещият фактор, за да го има здравеопазването. С това трябва да се гордеете".

В писмото си Кирил Ананиев обещава пълна подкрепа за медиците и тяхната работа, както и за гарантирането на по-безопасни условия на труд.

"Образованието по медицина в България е на високо ниво, медицинските ни университети са предпочитани и от чуждестранни студенти. За да обърнем процеса, така че нашите специалисти да остават тук и да не търсят реализация в чужбина, е необходимо да си съдействаме", заявява още здравният министър.

"Не се отказвам от думите си, че безвремието в българското здравеопазване приключи. За да продължим започнатото – да изведем българската здравна система на качествено ново ниво, трябва да разчитаме един на друг. Пожелавам здраве, щастие и късмет на вас и вашите семейства", завършва поздравителния адрес на Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Докторите милионери а народа дето им плаща огромните заплати"Ъхъм, затова като завършат медицинския бягат при хилядарките в Германия, щото не щат да стават милионери в България...
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи,съчувствам ви,но не мога да ви помогна.Тогава си подавай оставката и си намери друга работа.Тая явно не е за теб.
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторите милионери а народа дето им плаща огромните заплати беден и болен без достъп до здравеопазване!А министера каза ли кога ще спре източването на здравната каца?
20
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Когато държавата ти е разграден двор, лекарското съсловие се е самоорганизирало и има лоби в законодателната и изпълнителната власт във всички правителства, тогава напълно логично е да се стигне до това положение, когато се крадат милиарди!!!С такива мерки не се решават проблемите на хората, за да бъдат решени, трябва някой да им отвори очите и да ги организира!!!Иначе винаги ще има някой умен и пошъл , да идва и да симулира дейност и да прибира сладки парички!!!Агент Тоби Ханокен!ЦРУ!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Ананиев преди 5 години
В момента сме в предизборна кампания, не ни разваляйте рахата с исканията си за европейски заплати. Изчакайте да минат изборите, да издоим гласовете на матряла пък после си протестирайте колкото си искате.
18
0
 
21
 
! Отговори
Проверете преди 5 години
Имотите и тези на сина му и ще разберете къде са парите.
17
2
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Православната църква чествува днес Свити Цветан Седмоапартаментников.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето на разбирането свърши отдавна.Това са 30 години.И цели 20 от знаменитата ви реформа която доведе до нищо.Отлив на специалисти,липса на техника,болници-търговски дружества.Да те е страх да влезеш в болница.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя в панелна гарсониерка ли живее?
14
0
 
6
 
! Отговори
Василевс преди 5 години
До ВасилевНа владимир владимирович изобщо не му дреме за магарешки.За трети път кани ердюкян в масква тази гадина.Сега ще гледат опера в Большой маленкой,в чест на дните на руско-турската култура,моля ви се.Не знаех,че руската култура е станала ислямска...ба си хумора.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На човек с тежък инсулт му се полагат 10 дни по здравната каса в Пирогов.После да се оправя сам.Ами ако не може? Явно здравното осигуряване отива предимно да пълни джобовете на шайката.Няма смисъл изобщо от осигуряване цял живот.По-добре сам да си събираш пари.
12
0
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Прахр очите на хората....Опит за залъгване, за групова хипноза....Приспивни песнички.А през това време,, едни хора си купиха само с едни държавни заплати апартаменти за милиони, имения, острови.....Кучетата си лаят, керваните си вървят, и всяко чудо за 3 дни.Някой дали попита Цецо, Цецка, и другите найни и незнайни герой, с апартаментите, от къде са им парите, като всички са уж на по една щатна заплата, от години?
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбираш, клоун. Взимаш 6 пъти по-висока заплата от хората, които спасяват животи всеки ден.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да идват други, като не се справят, пак смяна. До като не ни хареса. Оставка и които каквото е надробил да си го сърба и да не си мислят, че са недосегаеми.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказки. При еднокнижник мафиот се чуват само приказки по медиите, а това зад кадър е нечовешка простотия и кражби. Некомпетентността ни залива отвсякъде.Единствено свалянето на това правителство и бързо наказание с изземване на откраднатото от тях и олигарсите може да върне надеждата в очите на българите.
8
0
 
26
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Какво става с имотите. Шефа на КоНпи Борето, шефа на следствието, Цецо, Цеца.
7
0
 
33
 
! Отговори
Големи думи преди 5 години
Големи думи и заявявки даде този, че щеше да прекрати кражбите от директори на болници, щеше да прави реформи, щеше спре кражбите на лекарства. Една година мина и резултати нулеви. Сигурно ходи до обяд на работа и си лежи на министерска заплатка.
6
14
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Медиците да си ходят некадърни нагли и ламтящи за пари.Да заминават за германиика и да не се връщат може и имената си да сменят ако искат и децата си там да отгледат ама и те да не се връщат.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите са проблем номер 1! първо почваме да решаваме заплащането на труда!Докато не стане, и ако ти не можеш, оставка, да идва следващия!
4
10
 
3
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
560лв им стига на мед.сестри.Депутатите не ходят на пари вземат хиляда лева,има ли справедливост.