Най-голямата "пушилка" пред НС: Тревата за лични цели - легална!

МВР се занимавало с това, вместо с истинските престъпления
Обновена: 20 апр 2019 18:04 | 20 апр 2019 18:03, Веселина Йорданова
293

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Младежи се събраха, за да направят "най-голямата пушилка на едно място" пред сградата на институцията, която упражнява законодателната власт в държавата - Народното събрание.

Искането на събралите се е само едно - декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.

Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част в европейските държави и САЩ, предаде БулФото.

Освен това полицейските сводки и статистики били пълни с младежи, задържани с минимални количества от растението, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.

Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на марихуана, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали я в живота си, са се увеличили пет пъти.

Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се пенявете.Във повечето държави пистепенно ще я легализират.Ще си останете само вие в България и може би още 7-8 от по изпадналите държави с гордо вдигнати глави ,налъми и скъсани ***.Нали наркоманските държави са бедни пропаднали?Що в Канада не са бедни и пропаднали?Ами в Холандия?Франция? То вашето си е типична шизофрения хем искате да ходите там да получавате хиляди евро заплата хем в БГ ви е хубаво ровейки в кофите.
172
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо съм за легализиране не само на марихуаната,но и на всички наркотици.Защо да спираме отрепките да се тровят?
171
6
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До даАз не разбирам, само ти казвам какво съм чел в едно списание. А ти защо си мислиш, че разбираш повече от технолог завършил ВИХВП? Аз никога не пия домашна ракия, някак си ми е много селско. Падам си по водка "Белуга", която и в момента пия :) Не харесвам бояришниците, но не мога да им отрека няколко неща - имат много красиви жени и имат страхотен хайвер. Сега съм си купил кутия "Сельодка" от Берьозката им. Страшна е с водката :)))
170
6
 
8
 
! Отговори
неам думи преди 5 години
2 типа хора:1) образовани, интелигентни, отговорни, работещи за по 2.5к+ /м (ИТ сектора), социално ангажирани и тн. Просто вместо 2 бири след работа, пафкат 2 коза. 2) ***, деградета, мафиотчета, социално изпаднали - вместо да ходят на училище, пушат трева от 10-годишни и имат досиета.Съгласен съм да наречем едните "наркомани" (въпреки че, реално още не са, но ще станат - ОК), ама да ги слагаме и 2ете групи на едно място, бая трябва да си ***.
169
5
 
11
 
! Отговори
:) х2 преди 5 години
и сега за тези 80% - като толкова скачате срещу дрогата на дрогите "тревата", какво ще кажете за никотиновите наркомани ?! Булгартапако, ТОВА РЕАЛНО УБИВА , *** щом е законно, значи не е "дрога" и децата може да се тровкат с него.
168
6
 
2
 
! Отговори
да преди 5 години
пушещ трева говори за здравословен живот ?:)))))а технологията на варене на ракията и какво се произвежда в алкохолните заводи го разбираш, колкото разбираш и от ядрена физика, дървен философчул нещо, прочел нещо и му станало мнение:)))))
167
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 5 години
ама имало изследвания:)))))))))глупости писани от едни наркомани за оправдание на други:)))ама тревата облекшава страданието при редица тежки заболявания!??а какви страдания облекчава тревата ,когато я пушат хора, които не са болни от нищо ?:))))
166
6
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До даПий си домашната пърцуца и си мисли, че живееш здравословно и че е по-полезна от треволяка. Един от водещите технолози беше писал статия, че и най-лошата заводска ракия, водка или какъв да е алкохол е по-полезен от най-добре сварената домашна ракия. В заводите всичко е под контрол - температура, суровина, а в казаните бутате отдолу дърва и никой не знае колко градуса точно постига. Кога тече първак, кога патоки, всичко е на око
165
1
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
а ти го играеш отворен и не си задръстен щом пушиш трева така ли:))))))))айде не се филмирай:))))
164
10
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Блага тревица, мирна главица. Аз чадя чаделчета и тупам бело със сина ми заедно, на дъщерята обещах, като стане на 15 да се напушим и с нея. По-добре с мен да пушат, отколкото да пушат по градинки и паркове и да се крият
163
7
 
10
 
! Отговори
БайХуай преди 5 години
За да наричаш пушилистите наркомани трябва да си доста задръстен.... :) ай наздраве!
162
4
 
4
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
освен права имаш и задължението да спазваш закона, а щом с пушенето на трева го нарушаваш ще си носиш отговорноста 793
161
5
 
7
 
! Отговори
:))) преди 5 години
защо ли има 60-70 годишни алкохолици, а 60-70 годишни наркомани - не... странно:)))))))май беше щото не доживяват:)))))
160
15
 
6
 
! Отговори
БайХуай преди 5 години
Браво на тези будни хора!!! Желая им успех в почти непосилната задача с която са се заели а именно промяната на мисленето, отстояването на правата им и борбата за отхвърляне на доминацията на промитите мозъци в БГ!! Добра работа мили хора!!!
159
7
 
10
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
събрали се някакви дървени философи - папагали да философстват как всичко се лекувало с пушене на трева:)))))кой се е излекувал с трева, б'алъци ?:)))))не се правете на умни, защото сте прозрачни, наркомани
158
4
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
и като се декриминализира тревата употребата й ще спадне според глупавата ви логика така ли :)))))ами утре педофилите могат примерно да кажат...ето, защото има закони срещу това, което правим, а ние въпреки закона ще продължаваме да го правим..тогава нека педофилията се легализира - педофилите си имат дори партия в любимата ви модерна Холандия !!!не ви минават номерата, наркомани !!!!а това, че закона ви пречи - означава, че работи !!!!
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости, необразовани и озлобени комплексари сме и такива ще си останем. Полвината пият ракия и се пребиват по дискотеките нонстоп и после тръгнали да дават акъл и да слагат определения.
156
3
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
***, злобен и необразован е бългъринът. 80% от коментарите под тази новина са трагикомични.
155
4
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Да изпушиш една трева е лошо. За някои хора е лошо всичко и да дишаш дори. Но да не бъдем супер крайни типично по български, "една трева не е по-лошо от един литър ракия".Значи всички си варят ракия нелегално, но не влизат в затвора за това. Аз дори не пуша трева, но апелирам за декриминализация, защото не може да съсипвате живота на хората. Закона е написан така за да пълни статистиките, че уж нещо е свършено, а съд и полиция всъщност не вършат много.
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам нищо лошо в това от време на време да се пуши за удоволствие по някоя трева. Както Алкохолът е регулиран, с бандероли, легализирани проиводитлели и акцизи, по същия начин да се регулира и марихуаната.

Спонсорирани публикации