От ВМРО: Агресията в Куклен – пример за нужда от концепцията на Каракачанов

Наложителни са стъпки за гарантиране на неприкосновеността на полицаи и военни
Обновена: 29 апр 2019 15:01 | 29 апр 2019 15:00, Красимир Ангелов
135
От ВМРО: Агресията в Куклен – пример за нужда от концепцията на Каракачанов
Снимка: Булфото

Поредният случай на ромска агресия, този път в Куклен, показва спешната нужда от концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов, смятат от ВМРО в декларация до медиите.

По този повод утре, 30 април, в централата на ВМРО предстои среща с най-големия синдикат на служителите в МВР, на която ще бъде обсъден и този проблем.

Още по темата
Позиция на войводите идва след снощното меле в Куклен, когато десетки полицаи и жандармеристи блокираха ромската махала в града, след като група мъже атакуваха с камъни полицейски автомобил и счупиха прозореца му. Поводът – патрулът бил изпратен по сигнал на адрес заради побой между ромски фамилии. Скандалът възникнал заради прекалено шумно празнуване.

Напрежение в Куклен: Мъже нападнаха патрулка

"Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда", настояват от ВМРО.

"Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганите си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност. Припомняме само няколко случая – пребитият на Йордановден военнослужещ от Войводиново; бунтът в Столипиново от преди два месеца, който беше вдигнат отново срещу полицията, забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима; побоят над кмет в ломско и т.н. и т.н.", пише в позицията на войводите.

Според тях ромската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено. "Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва задължително и в спешен порядък да бъде приета от МС", посочват от ВМРО.

След камъни по патрулка - петима задържани за шумно празнуване

От там отчитат, че ще настояват и за връщане на предложението да отпадне т.нар. "съкратено следствие", което позволява намаляване на наказанията с 1/3.

"Продължаваме да настояваме  и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на НС", посочват от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
До 71 - анонимен преди 5 години
Специално в Чехия, Словакия и Унгария ИМА ПРОБЛЕМИ с ромите и то големи! Но, предполагам, и навсякъде, където ги има...
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващите избори ще ги спечели БСП
77
0
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Хавана клуб не са хора ... само в лагери или в камерите за по бързо !!! Проблема е обаче другаде ... кои хора им позволяват подобно поведение !!!!??? Няма държава !!!!
76
3
 
15
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Хайде тоя и Жамбазки чакат само някви сбиване и яхат, белким излъжат още някой да им гласува. Псевдо войводи, Ко стана с обещаните двойни пенсии и заплати. Красьо, как се оказа, че и ти си се налапал с палати....кого си тръгнал да лъжеш, и децата разбраха вече, що за стока си ти и Жамбазки.
75
4
 
13
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Предлагам концепция, Каракачанов да обясни как спести половин милион за лукс апартамента си от 250 кв. В София, след като цял живот е безработен?
74
0
 
23
 
! Отговори
НПО преди 5 години
Мили ми каракачанки, тикви, гуменки и майки на нацията! Докато в БГ имат влияние хлезингският комитет и амарика за българия, до тогава само ще си лаете и ще правите "предложения". Просто нямате думата, дори и при добро желание да решите "ромският" въпрос. Този въпрос стои от точно 30 години - НПО-тата също. Това го знаете много добре, господа и дами управляващи, и не се правете, че мислите за нас! Ние си ви знаем, така че не се напъвайте излишно!
73
2
 
24
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
Днес нападнали патрулка на полицията,а колко възрастни хора са нападани ежедневно поругавани.ограбвани и бити от такива нападатели.След като институциите не работят и държавата нехае пред избирателите си остава само едно-ромско ежедневие.Във всяко населено място не само полицай,но и полицейска патрулка-гарантирано от Гроб!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VanguardСега погледнах,това са новите крайно десни"zerohedge англоязычный интернет-блог, посвящнный обзорам Финансы, международной экономической системы.......Блог работает в режиме агрегатора новостей на экономическую тематику и публикует мнение редакции на поступающие новостные сообщения.Материалы блога Zero Hedge отражают точку зрения новых правых"А главния им офис е в Ню Йорк.
71
0
 
9
 
! Отговори
Vanguard преди 5 години
До Анонимене част от еврейския заговор Главата на еврейския заговор е т.н. Базелски Комитет - от там се управляват еврейските централни банки
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея Хайлази,не им ли плащаха за да се занимават с въпроси,извън пределите на държавата.Като ги гледам,където удари тъпана и замирише на кебапчета,все са там.Егати и воеводите смешни.Като се съберат всички заедно,имам чувството че са се снимали на банкет на Комсомола.Всичките до един,без изключение са бивши Комсомолски Секретари от Окръжният Комитет на Комсомола.Вторият Ешалон на БКП.Пълни смешници.
69
1
 
9
 
! Отговори
авс преди 5 години
аз предлагам да се чисти бг от такива като тоя дето само приказват басни и ни лъжат и до последният крадец от държавната хазна ромите са кокошкари на тях един хубвав закон както го правеше живков работа или затвора а децата им в интернат но бг не иска да ги превъспита. защо тез роми тека не правят в германия -спират им помощите и забрана в германия виште колко лесно немците си ги превъспитават децата им учат всички задължително до средното си образувание а бг не бг деца дискриминират ром деца
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чувал до сега в държави като Чехия, Словакия, Унгария, Словения или Сърбия да имат проблеми с ромите! Изглежда ромите си правят каквото им скимне единствено в България и отчасти Румъния. Защо е така???
67
0
 
11
 
! Отговори
....... преди 5 години
КАТО МИ ПЕЕШ ПЕНКЕ ЛЕ,КОЙТЕ ЧУВА !?НАЛИ СА "НАШИТЕ" ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ПЕНКЕ
66
4
 
3
 
! Отговори
Джони преди 5 години
Кои са в социалогическо те проучвания след Патрротите ... искам да гласувам за тях за да ги няма тия в Европарламента един от тях да няма :-) ,
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз *** пак се вживя в позата на опозиция!
64
5
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Тоя май си мисли, че му вярвяме!На тази пoMuя никой не вярва вече.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната ромска новина от коя голяма новина цели да ни отклони?
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
махайте го тоя с цокалото на главата - карикатура на тоя отговорен пост! Той не става за нищо, ченгето от ДС!
61
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ШЕБЕК ВОЕВОВОДАТА НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ Е МИНАЛО! !!!!!!!!!
60
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
С такива политици горките българи!!!!Товарят ни с данъци и високи цени, а те ядат, пият, слушат музика и след това кютек и кючек.Полицията ги пази и ходи по 100 пъти до адрес и това от нашите данъци???????Какво става със законите кога ще разпръснете гетата?????Ще има ли роми в Младост, Бояна, Драгалевци и Банкя? Отговорът е не. Там живеят крадливи политици и нагли бизнесмени.Работниците да работят без пари, да си плащат данъците и да си траят, че ще ги съсипат от глоби и проверки.