Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета

Дано да не вали на 5 май, защото и големите чадъри ще бъдат конфискувани
46
Три часа проверки за тези, които искат да видят папата на жълтите павета
Снимка: Reuters, архив

Повече от три часа ще протича проверката на всички, които искат да видят папата. Това обясниха от МВР пред "Монитор". Проверките ще се извършват на специално изградени пропускателни пунктове, а преминаването през тях ще става три часа преди официалното появяване на светия отец.

Още по темата
Вече е създадена и координация между всички институции, сред които МВР, ДАНС, общините и Църквата.

Две от събитията ще са в София на 5 май. В 13 часа светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски". Още преди 10 часа сутринта обаче ще започнат щателни проверки на всички миряни, които искат да присъстват на мероприятието. Ще се следи дали не са употребили алкохол или дрога, дали не носят опасни предмети, както и дали не са поставени в някоя рискова група. За последните отговорност ще носи ДАНС, които вече са изготвили списък на лица, които не бива да се допускат в близост до папата. Това са хора, за които има подозрения, че имат връзки с радикални или паравоенни организации.

Точната бройка на потенциално опасните лица не се споменава, тъй като те са под специално наблюдение. За сметка на това обаче ще има цивилни агенти, които зорко ще следят дали те няма да се доближат до местата, където ще е светият отец. По непотвърдена информация над площадите и църквите, където ще е папата, ще се облита с хеликоптер, а снайперисти ще следят за сигурността му.

Освен родните служби за неговата безопасност ще се грижат и личните му охранители, които от месеци се стиковат с българските си колеги.

Единствените вещи, които ще са позволени за пренасяне по време на литургиите, ще са чадърите.

По-дългите и с по-твърди дръжки обаче ще бъдат конфискувани.

Според програмата на светия отец той ще отслужи и света литургия в 16,45 часа на площад "Княз Александър Първи". Папа Франциск ще направи това отново на 5 май, а мерките ще са същите като на първото му мероприятие. Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.

От МВР съобщиха още, че ще има засилени мерки за сигурност и по отношение на движението на автомобилите, които няма да се допускат в определен периметър, за да не може някой да нахлуе с колата си в тълпата.

Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за гражданите ще бъде публикувана на официалния сайт за посещението на папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg, на сайтовете на МВР, на СДВР и на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не хвърли те някоя пиратка че дъртия ще оцапа чаршафа публично.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като го видят зомбитата дето искат да го видят, какво ще стане, пак ще си изживеят живота като зомбита, или очакват някакво просветление.
27
3
 
6
 
! Отговори
ох майкооо! преди 5 години
Хора прибирайте си децата! Тоя педофил дърт за чий е дошъл тук. Тоя *** неземен разправяше за толерастии и глупости, опрощаваше си на своите педофили-кардинали педофилските прояви, миеше краката на някакви *** дето го заплашваха със смърт, а сега ще ми идва тук за чий не знам. Който го е поканил ръцете да му изсъхнат. Такива долни адски изчадия като католическите "свещеници" не трябва да им се позволява да стъпват на Българска земя. Те са по корумпирани и от политиците !
26
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Спокойно. Сергей Антонов го няма.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни интересува нас българите главата (понтифекса) на Римокатолическата църква???Българската православна църква е автокефална поместна източноправославна църква и е призната в 927 г. !!!Нашите политици трябва да се определят какви храмове да строим - църкви, катедрали, джамии, пагоди или нещо друго ("къщи за гости")!
24
1
 
4
 
! Отговори
fiki преди 5 години
добре, че са почивни дни. Амин!
23
4
 
6
 
! Отговори
7777 преди 5 години
Този образ пък кой е?
22
5
 
7
 
! Отговори
:) преди 5 години
Бате Бойчо лъска темето с бебешко масло и чака Папата да го погали по ръбестата мутранска тиква. Седнал е под магнолията в Банкя и мечтае.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой нормален човек му дреме от това?
20
5
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Франциск ще погали господин Бойко Борисов по главата, защото другарят Франциск е католик, а господин Бойко Борисов е катогъз!
19
6
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
как па да не отида да си губя времето с некъв дядка, дето ще ме занимава с глупавите си вярвания....
18
6
 
18
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Да ги проверяват и пет часа щом иската да гледат тоя сектант!
17
4
 
8
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 5 години
Какви 3часа защо лъжете та хората да не идат
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27ако тези "чужди" ги нямаше, тебе нямаше да те има и да пишеш тези отровни постове сега, защото дядо ти и баба ти щяха да са само два черепа от отрязани глави в някой Батак.--тези манипулативни опорки ги пиши някъке другаде!до преди 1878 г раССия и хал-хабер си е нямяла от българия, нито от клането в батак, нито пък бг е имала от раССия, да не говорим за задушаващото "братушкане", което реално започна след 9-и семтември, т.е. някакви 74 години... какви "братя", кви 5 лева ?!
15
9
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
***, ако тези "чужди" ги нямаше, тебе нямаше да те има и да пишеш тези отровни постове сега, защото дядо ти и баба ти щяха да са само два черепа от отрязани глави в някой Батак.Аз бих попитал каква ни е ползата от Батенберга, че на него е кръстен площад, но за хора с мозък като твоя такъв въпрос е излишен.Едва ли ще можеш да го осмислиш.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скъпо ни идва галенето по кухата кратуна *** един - 865 000 лв.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите яки попове по 130+ кила ,като сложат тежките ланци и черните очила и го наобиколят тоя ще стане беля.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с този папа. Да не би ББ да е станал католик докато са го галили по ***? На мнозинството ни е досаден този медиен шум.Много важно папата ще посети БГ.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата "миряни" е доста фриволно използвана за тези, които искат да видят папата, предвид факта, че католиците в София трудно биха запълнили площат "Гарибалди", нежали площат "Ал. Невски".
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15или2019 идва франциск2021 - бг получава най-накрая чистак новите "пепелянки"2024 - бг влиза в 3-тата свет. война в операция "съюзен тайфун" )