Знак от Бога: Как приемат идването на папата католиците в Раковски?

Повечето от жителите на града са католици и от седмици се готвят
5 май 2019 07:30,
82

За католиците в Раковски посещението на папата е знаково събитие.

Подготовката за визитата тече от седмици, а на входа на града има и билборд с лика на Светия отец.

"Почисва се градът за да се покаже гостоприемството, един почистен град създава друго впечатление у хората", обяснява пред DW отец Младен.

За него посщението на папата е знак от Бога, че хората в Раковски не са забравени. Наричат града българската столица на католицизма и повечето от 15-те хиляди жители на града са католици.

Особено вълнуващо е за 240-е деца, които ще получат първо причастие от папата.

А сестрите францисканки намират и още едно значение - папата е първият, който избира името на светеца Франциск, който е борец за мир и именно с такова послание папата идва у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
М.П.К преди 5 години
Добре че папата ще посети село Раковски да стане град Раковски. Житилите са бели с руси коси и сини очи, високи на ръст, те го заслужават. Имат нова канализация, пътища и ремонт на централните части...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен42 Зависи,от кой ъгъл се гледа.Ако погледнем в нашата история,религията ни е съхранила като народ и нация,дала ни е добродетели и вяра ,че можем,че някой може би,ни обича и направлява да вършим добро и да бъдем усрешни.Не всички са толкова "високо"образовани,като неандерталцитемарксисти,които рушаха църкви и избиваха свещеници,по заповед на Москва,която правеше същото в СССР.Никога БСП,тя е токсична ,облючваща съзнанието на хората с люжи.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Папата даде!43 Ноп,няма да ти мине руската пропаганда! Станишев,за да се натегне на ПЕС,призоваваше да приемем повече бежанци,или не си спомняш?България има ясна позиция по въпроса за бежанците и вече я изпълнява.Пазим добре границите.
33
3
 
7
 
! Отговори
Папата даде! преди 5 години
Папата даде ясен и силен сигнал: бежанските лагери в Раковски, там католици да целуват крака на мигранти, а католичките може и други части от тялото и така да приобщават към християнството.
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общото между политиката и религията е лицемерието, лъжата и морала!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво боко посрещна папата ,но се питам що не го погали тоя път по главата?
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С пристигането на папата в България се разбра, че тук има и шеста колона в опитите на запада да унищожи българите като народ-петата са турците, а шестата са католиците!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65Ватиана е богата,и се грижиса своите навсякъде по света,правят болници,училища, МайкаТереза беше в Калкута, Индия, и там имаха болница. Защо само за Раковски не се грижат? Майките н иработят за католиците защото ни плячкосаха преди 30 години,и още ни плячкосват защото вече нямаме царе като Калоян,а едни *** с тризонети и тераси, и тлъсти банкови сметки.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56Раковски във Ватикана ли е, че ще го ремонтира? Имам чувството, че за тези 800 000 ви боли повече от "усвоените" пари за вили на депутатите и техните щерки. Предлагам, за да няма сърдите, че се дават пари за друговерци и неверници да се даде Раковски на Ватикана. Пък това, че майките и децата ви бачкат в бастионите на провославито Италия, Испанив, Германия и Англия е доста похвално.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Така е,но и католиците имат участие. Чети по темата има доста. Останал си с инфото от училище по темата.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Избил ги е не,че не са приели християнствоОт,а защото са заплашвали националаната сигурност на държавата,т ъ п а к о. Само католиците са избивали хората,които не са исали да пиремат католиеската ерес. Католическата църква има вековна престъна история,чети историята и се образовай. Нашата БПЦ НЕ Е ВЪРШИЛА ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НИКОГА. НИТО ЕДНА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НЕ Е.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Времената се променят."Но историята се повтаря- днес главата на Ватикана отново работи в полза на пълзящия към Европа ислям.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50За турското робство са виновни владетелите които разделят България на три и така и не се обединяват срещу общия враг.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Времената се променят. То имахме и владетел избил много хора които не са приели християнството а са били езичници.Така че и нашите владетели не са много стока.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКато какъв е поканен ,като държавен глава или ......Нещо не се вързва .
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Всички го плащаме,а след като Ватикана е толова богата да си беше ремонтирала Раковски,да си беше платила за охраната на патата.Това е безсмислено посещение за БГ.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всъщност скапаните католици са виновни за турското робство.Да горят в ада дано."Абсолютно вярно- разгромяването на Константинопол от Рим, води до неговият упадък, след което става лесна плячка за османците, а след тях и ние.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По-добре Балканите да пламнат отколкото цяла Европа?!? ""той би трябвало да постави отново пред Европа въпроса за приемането на бежанци... България е член на Европейския съюз."" Дали това не е посланието на посещенето? Ще видим в обозримо бъдеще! Познато от историята, нали?
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност скапаните католици са виновни за турското робство.Да горят в ада дано.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Тези 800 000 само православните християни ги плащат, нали? След като се отделят и опрощават милиони за другите верпизповедания, едва ли такъв голям проблем тази сума. Да не говорим, че голяма част от нея е за ремонтни дейности в гр. Раковски. Този град е бил меко казано забравен по време на комунизма, именно заради вярата, а сега е един от малкото градове, в които има недостиг на места в детските градини и раждаемостта е сравнително висока. Пийс.