Студът и вятърът не ги спряха: Над 1000 на площада с папата

Светият отец ще отправи своето послание за мир от София
110
Студът и вятърът не ги спряха: Над 1000 на площада с папата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 1 000 души са се събрали на столичния площад "Независимост", където папа Франциск ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания.

На събитието присъстват и близо 200 официални гости, допълва БТА.

Въпреки облачното и ветровито време, хората са в приповдигнато настроение, държат в ръце флаговете на България и Ватикана.

Независимо от засилените мерки за сигурност, гражданите преминават сравнително бързо през пропускателните пунктове и спокойно изчакват началото на молитвата.

Шест деца - представители на различните вероизповедания, ще държат запалени факли - символ на мира.

На сцената ще има маслиново дърво и рози - символ на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: молитваФранцискпапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
това са безбожници които не знаят по кои свят са живи кои ще плаща масрафасега и за какво беше всичко това преди изборите
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЕЦКО СЕ Е СКРИЛ. ЩОТО ГО ТЪРСЯТ ДА ГО БИЯТ!
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климатичните условия показаха, че НачалникА, не е доволен от тиквун и роболепието му пред един еретик.
61
1
 
4
 
! Отговори
"СВЕТИТЕ" преди 4 години
На 22 юли 1209 г.папските войски превземат град Безие (Франция), където част от населението били катари(богомили). Папата наредил да избият всички катари. На въпрос как да ги познаят, папата наредил : Избиите всички, Господ ще познае своите. Така било изклано цялото население на града - 20 000.Това е католическата църква. Да не говорим за стотици хиляди ИЗГОРЕНИ НА КЛАДА от "Светата" инквизиция или за избиването на стотици хиляди индианци в Латинска Америка.
60
1
 
4
 
! Отговори
ба-си преди 4 години
Той, криско събира повече публика, бе . Га-ти папата. 20 дни ни проглушиха ушите с него, пък на края има-нема илядо човека!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам за ББ! Браво на Патриарха!!!
58
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Когато има избори за правителство софиянците заминават на Витоша в чужбина а сега като дойде папата са на площада .
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, къде е Цецо?
56
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1000 души, какъв фурор каква еуфория в 2Милионен град.
55
9
 
8
 
! Отговори
К преди 4 години
Стига си лъгал и обиждал .Да насочваш омразата си към българските католици е подло и непочтено .Тези хора са милеели за България и са написали първата ни история далеч преди Паисий,който ползва тях за своята история .А Паисий е искал да ни спаси от погърчване .Престани да лаеш .Ако някой е мразел българите това са гръцките фанариоти преди ,а днес това са ромите .Католиците са 40 хиляди разпръснати по страната.Даваш ли си сметка колко си гламав.
54
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ватикана спаси Австрия и Унгария от потурчване, но 500 години гледаше с наслада как ятагана мъчи милиони християни на Балканите!Сега се загрижили за мира!Да каже на САЩ, Франция и Германия да спрат да продават оръжия по-добре!Радвам се, че нашата църква устоя на големия натиск и не се поддаде да участва в този политически пърформанс. Жал ми е за Папата, размотаваха го като кукла на конци, на моменти беше откровено нещастен горкият...А иначе ние, християните, не се делим. Но мразим лицемери!
53
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига си лъгал и обиждал .Да насочваш омразата си към българските католици е подло и непочтено .Тези хора са милеели за България и са написали първата ни история далеч преди Паисий,който ползва тях за своята история .А Паисий е искал да ни спаси от погърчване .Престани да лаеш .
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен" И още ли твърдиш ,че не мразиш българите католици .Ти сам се отричаш ."Омраза имате единствено и само вие, българските католици. Ние, мнозинството НЕ се занимаваме с вас, продажници.
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей много хора на площада. Ако това бяха протестиращи срещу банкянския и цецко ухото с чакрите, ушафите щяха да наредят на свободните медии, да казват че десетина човека, предимно футболни агитки, наркомани и престъпници се интересуват от цената на един квадрат в изгрев .
50
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите отчета излязоха прави ,да не го посрещат и да нямат работа с него . Той дошъл да ни увещава ,,да подадем ръка ,,и да приемаме ,,мигранти ,, за мулти-култи и Стамбулската конвенция .Браво на БПЦ !
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още ли твърдиш ,че не мразиш българите католици .Ти сам се отричаш .
48
10
 
3
 
! Отговори
Великият преди 4 години
Този католикът е прав за православието че е ерес , но и папата обрязан ли е като Христос католицизма също е отклонение ... бях на площада ще посрка Пъмпкин ба изборите , спестяват ви тука че всичко започна с песен на Джако педофила и някакви деца и пеена и върха беше пуснаха някакъв мюмюн да пее за Акбаар такава гнус ако беше направена в Ирландия където папи беше наскоро да са го изкормили католиците. Тиквата си подписа погрома на изборите ., Корнелия и социалистите се покриха и спечелиха яко
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение от мнение 74:"Може би ни изглежда по-добре, по-удобно да имаме малко куче, или две котки; и любовта ни отива при двете котки и малкото куче.После, в крайна сметка, този брак ( днес повечето европейци са ПРОТИВ брака и децата) (БЕЗ деца и УМИШЛЕНО НЕраждане на деца, УМИШЛЕНА БЕЗДЕТНОСТ, УМИШЛЕНА и ПРЕКАЛЕНА грижа към кучета и котки, отколкото любов и грижа към човеците и децата и уви, НЕЖЕЛАНИЕТО да се раждат деца- моя бел.) стига до старини на самота, с горчивина на изолация"
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност българите сме православни само по една причина ,съседи сме на Византия .Да бяхме 500км по на северозапад никога нямаше да ни достигне Византия.Щяхме да сме като унгарци и хървати .
45
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да католицизма е истинското християнство ,православието е гръцка ерес .Същите гърци дето колеха и поробваха нашите прадеди .А България е била няколко пъти и католическата държава ,да си бяхме останали такива и нямаше да сме пет века под турско .