"Безсмъртният полк" почете падналите в борбата с хитлерофашизма

60 града се включиха в инициативата тази година
9 май 2019 14:25,
284

Снимка: Мария Боровик

Хиляди граждани почетоха 9 май – Денят на Победата, и тази година с антивоенното шествие "Безсмъртен полк". Над 60 български града се включиха в събитието. Президентът Румен Радев също почете падналите в борбата с хитлерофашизма, поднасяйки цветя пред паметника на Незнайния войн в София.
Още по темата

60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"

Шествието в София се придвижи от храм-паметник "Александър Невски" до паметника на Съветската армия, където бяха поставени венци и цветя от участниците и официалните гости. Тази година за първи път пред монумента бе запален паметен огън.

Карина Смирнова, член на младежката организация към Съюза на руските съотечественици в България, сподели пред dnes.bg какво е било чувството да участва в акцията и да даде началото на огъня, почел милионите паднали в борбата:

"За мен 9 май е един от най-значимите празници за човечеството. Аз съм млад човек, който помни през какво е минал руският народ, с какво безстрашие се е впускал в битките за защита на Отечеството от хитлерофашистките армии. Горда съм, че в моите вени тече руска кръв, винаги ще помня подвига на моите деди! Помнете го и вие, България е дала не малко жертви по време на най-големия военен конфликт в историята на света".

„Безсмъртният полк“ се организира от Съюза на ветераните от войните на България, Координационния съвет на руските съотечественици в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и други организации.

През целия ден пред паметника на Съветската армия ще бъдат полагани червени карамфили, символ на победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските безсмъртни полкове трябва да почитат памета на падналите в Балканската ,междусъюзническата и ПСВ над 250х българи за свободата и обединението на България , а не на руснаците които и през ПСВ и през ВСВ воюваха срещу нас. Що за безсрамие -да се гордеят че служат на чужда държава.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама то не е било комунизъм!
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста е поумрял този безсмъртен полк.
13
12
 
26
 
! Отговори
SS преди 5 години
*** са страшни идЕоти! Празнуват нещо заради което България не само губи територии и коренно българско население, ами и червените поТчовеци избиват хиляди българи след девети! Още едно доказателство че червените бУклуци са *** до един! Само вижте снимките какви чучела!
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес руснаците бяха победени от коварен враг,византийското православие ги върна 600г назад .
11
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
До SSПърво се информирай, какво е "комунизъм" и тогава се замисли, дали е съществувал в която и да е държава!
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Карина не знам колко е млада, щом "помни през какво е минал руският народ"....
9
7
 
17
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
на заминаващите за летище Внуково напомняме, че според руската трактовка, задунайская губерния не е от страната на победителите, а страна агресор. тия, безсмъртните, да не са били в "Принц Ойген"?
8
7
 
15
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
хитлерофашизъм ,един вид националсоциалистомусолинизъм.
7
21
 
18
 
! Отговори
Георги Taрабата преди 5 години
Къв кеф щеше да е, ако беше паднала една бомба по средата на тоя предателски калабалък!
6
17
 
13
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Аджаба тази Карина Смирнова на колко години е че помни през какво е минал руския народ и как се впускал в битките. Ама такива млади лапенца като почнат да ми ръсят едни л.*** без да са наясно направи ми идва да я засиля към Сибир.
5
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлерофашизъм - част от речника с измислени думички на кoмyнeтата
4
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради жертвите на нацизма и милионите убити в тази кървава война би трябвало да сведете глави и да им отдадете почит.Не да се хулите, кой какъв е бил.Ясно е че политиците и богаташките синчета не са страдали, жертвите са от народа от трудещите се хора.
3
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..."Горда съм, че в моите вени тече руска кръв, винаги ще помня подвига на моите деди! Помнете го и вие, България е дала не малко жертви по време на най-големия военен конфликт в историята на света"...Помним помним, на 5 септември 1944г. обявявате война на България...
2
5
 
27
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 5 години
НЯКОГА ИМАШЕ ГЕРОИ ВИЧЕ НЯМА
1
13
 
17
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
леле колко *** имало в София .....