Четвъртокласниците на "малка матура" по математика днес

Изпитът започва в 10 часа, включва 19 задачи
10 май 2019 08:30, Елка Василева
5
Четвъртокласниците на "малка матура" по математика днес
Снимка: архив, Булфото

Днес ще се проведе Националното външно оценяване по математика, на което се очаква да се явят около 60 000 четвъртокласници от цялата страна.

Началото му е в 10.00 часа и ще продължи 1 учебен час или 40 минути, а за децата със специални образователни потребности - 2 часа или 80 минути.

Изпитът включва 19 задачи, за решаването на които учениците могат да получат максимум 20 точки. 16 от задачите са със затворен отговор, а 3 - с отворен.

Резултатите от изпита ще станат ясни до десет дни.

На 14 май от 10.00 часа е насрочен изпитът по предмета Човекът и обществото, а по Човекът и природата започва по същото време на 16 май.

Целта на т. нар. „малки матури“ е да се оценят индивидуалните способности на учениците по различните предмети и да се направи мониторинг на образователния процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Не сте ме разбрали преди 5 години
До Анонимен Това, че моите и твоите имат имунитет, означава ли, че системата не е болна? Какво оценяват с тези матури имах предвид. И моите споделят, смеят се и разговарят, имат мнение по различни въпроси, много приятели и спортуват... но в училище нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. И не ме успокоява, че имат "имунтет" Въпроса е какво можеше да постигнат, ако образователната система беше друга. И не само моите и твоите.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Моля? 2Ако детето чете - и обича да чете (още отпреди първи клас, не да се вторачва само в телефона или монитора на компютъра) и разговаряте и се смеете на вечеря, то получава естествен имунитет срещу тъпотиите и в образованието, и в средата около себе си. Не сме му висели на главата за подготовка на уроците и никога не сме се интересували от оценки - той търсеше контакт, оценка и обсъждане с нас, и ако ние изразявахме притеснение, той казваше - споко, ние, ученичетата, сме корав народ.
2
4
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е "мониторинг"?
1
3
 
2
 
! Отговори
Моля? преди 5 години
Да се оценят индивидуалните способности на децата?!? С тези зубрашки тестове? По математика-както и да е-там или можеш да мислиш и смяташ, или не. Но останалото е пълна дивотия. С моите деца решавахме пробни тестове тези дни-ужас!!! Какви индивидуални способности-оценява се възможността за зубрашко учене и се стресират децата, които нямат интерес към така зле разработените учебни материали, които изцяло ги отблъскват. По човека и природата и човека и обществото материала е под всякаква критика.