Банкови сметки, офшорки... Ще има ли нов скандал около властта?

Експерти: Няма да станем свидетели на ново напрежение
Обновена: 16 май 2019 22:17 | 16 май 2019 21:21, Красимир Ангелов
15

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ДАНС цялата налична в агенцията информация, включително и от финансовото разузнаване, относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова няма да станем свидетели на нова порция скандали по тази линия, тъй като няма подобна процедура по изискване на офшорките.

Цацаров към ДАНС: Дайте информация за офшорки, сметки...

"Медиите са зависими от фалшивите новини и разпространяването на скандалите. Няма такава процедура по изискване на офшорките на властта. Не случайно тези офшорки съществуват там някъде", подчерта тя.

Според нея не могат да се прогнозират резултати на евровота. "Ясни са ни първите три партии. Трябва да бъдем критични към социологията. Мотивацията на гласоподавателите е срината. Това е резултатът от постоянните скандали. Важно е тази информация да излиза, но не само в предизборен период", отбеляза тя в "Денят ON AIR".

По думите на политолога Любомир Милошев, искът на Цацаров към ДАНС за офшорките на властта е с цел да задоволи обществените очаквания.

"Има очакване от българското общество за действия срещу корупцията в държавата. Когато трябва да се следи за корупция – не се следи. Но когато се хвърли нещо в общественото пространство, било то истина или не, всички се втурват да гасят пожари. Съмнявам се да стигнем до офшорките на властта", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Антоанета Христова изтъкна, че ни е много трудно като народ да изградим политическа култура. "Чакаме скандалите да гръмнат, а никой не прави нещо, за да има превенция. Държавата ни има нужда от устойчива система на политическо развитие – трябва да има по-малко партии. Трябва постоянно присъствие", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След срещата на Цацаров с Президента се активира,а Радев за пореден път защити Българските интереси, ка може парите спечелени в България да отиват при крадливите офшорки.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази очиларка неистово брани к..радците от герп , сигурно и тя е е спретанала някоя офшорна фирмичка Цвинокио да и превежда пари заради заслугите към м..афията им
7
0
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Начини има. Единият е проследяване на транзакциите към офшорките. Вторият се нарича "Досиетата от рая", ако помниш!
6
1
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
някой запознат може ли да каже как се изземва информация от офшорка?цацаров още не ни е казал как това може да се случи но иначе си говори по инерция ей така за да се запълват новините
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"До 2. А бе, глу.пак, къде го видя този грабеж и тези проценти като нищо още не е прието. Наистина аман от манипулатори в медиите и сайтовете."Видях го в алчните очи на гербавите крадци, твоите господари и работодатели.
4
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
И как ще излязат банкови сметки, и то в офшорки, като има банкова тайна. Никоя банка няма да разкрие имена и сметки на свои клиенти.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2. А бе, глу.пак, къде го видя този грабеж и тези проценти като нищо още не е прието. Наистина аман от манипулатори в медиите и сайтовете.
2
8
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Много добре казано за медиите. Те са едни от най-големите виновници за омаскаряването и манипулирането. Защото се хващат за всяка фалшива новина и раздухват и най-малкия проблем и го превръщат в скандал.
1
7
 
12
 
! Отговори
Валери преди 4 години
А защо само на властта? Други не могат ли да имат нерегламентирани сметки и имоти?