Токът поскъпва от юли, топлият душ също ще ни струва повече

КЕВР сметна ръст в цената на топлинната енергия от 2 до 17%
226
Токът поскъпва от юли, топлият душ също ще ни струва повече
Снимка: flickr

Токът от 1 юли ще поскъпне средно с 3,48%, става ясно от доклада на експертите на КЕВР, който вече е публикуван.

В понеделник регулаторът разгледа докладите за цени на ток, парно и на електроенергията от когенерации и ВЕИ. Откритите заседания за цените ще бъдат на 4 юни, е решила КЕВР, чийто председател е Иван Иванов, съобщава "24 часа".

Най-високо е увеличението при ЕВН, токът за домакинствата и малкия бизнес ще се увеличи с 3,59%, при ЧЕЗ поскъпването ще е с 3,46 на сто, а при “Енерго-Про” - с 3,36%.

Топлофикациите предлагаха поскъпване на топлиннатат енергия от 3,42 до 88,6%. Експертите на КЕВР са пресметнали поскъпването на парното за най-големите топлофикации да е от 1,96 до 17,5%.

Софиянци ще плащат за топлия душ от 1 юли и за парното от есента с 4,81% повече, увеличението е от 92,80 на 96,79 лв.

В Пловдив топлинната енергия поскъпва със 7,3 на сто до 97,58 лв. Увеличението във Велико Търново е също близо до 7,3 на сто, но цената там е традиционно най-висока - 100,01 лв. за мегаватчас, тъй като газът се купува не на едро, а от разпределително дружество. В Бургас цената ще е по-висока със 7,4 на сто до 75,29 лв.

Най-малко поскъпване е предвидено за Варна - с 1,96%, и цената на топлинната енергия ще е 87,39 лв. Най-голямо увеличение е в Разград - със 17,5% до 98,40 лв. за мегаватчас.

Цените, които предлагат експертите на КЕВР, са без ДДС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали си спомняте как демократите от СДС ни обещаваха след 1989 година, че когато цената на тока стане 5 цента за киловатчас, цената няма повече да се вдига. Сега цената колко е? Близо 15 цента и продъжава да се вдига. Грабежът на народа продължава с пълна сила.
109
2
 
25
 
! Отговори
от ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Важното е асансьори и тераси да има.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През капитализма се работи, за да живеят няколко фирми, които чакат парите на народа всеки месец. И тези фирми станаха частни монополисти и печалбите им се изнасят за чуждите пенсионери, за да могат да живеят добре с парите на ***. Това е колониален капитализъм и е много добър за колонизатора и не толкова добър за колонията, която плаща. Но няма да се оплакваме, защото не ни дават. Дават ни да се оплакваме само от Русия и Путин.
107
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През капитализма е по-хубаво, защото като кмет може да вземеш 2-3 милиона лева от общината и да станеш богат и цялата фамилия да стане богат капиталистически род от 200 години. Това беше невъзможно през социализма, защото имаше много лоши присъди и нямаше добри адвокати, както сега.
106
2
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Хубаво е сега при капитализма - най-големите некадърници и престъпници станаха капиталисти, а способните хора масово избягаха и продължават да бягат от "хубавото" в България. При соца трябваше да работиш, за да имаш пари, а сега просто крадеш. Работиш много или работиш малко - все мизерна заплата получаваш, а цените на тока, парното, водата и т.н. все се вдигат
105
21
 
3
 
! Отговори
социалист преди 5 години
Хубаво беше през соца - всичко си набавях без пари. Сега разни капиталисти ми искат пари за всичко. По-хубава система от соца не бях измислил - всеки неудачник и некадърник може да стане началник.
104
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студен следизборен душ за поданиците на цар Тиквар Първи.
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Токът преди 1989-та струваше 2 ст. за киловат по дневната тарифа и 1 ст. по нощната при средна заплата 200-274 лева за периода 1983-1989. Сега колко е, че вече не мога да смятам до толкова?
102
0
 
12
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 5 години
до Капиталист:То и по време на феодализма никой не е бил измисли по-добра система до тогава...
101
0
 
12
 
! Отговори
стефанов преди 5 години
За тези избори велики приказки и то за какво ???.. печеливши определи хора и нищо повече. Останалото са илюзии и фантазии.Дойде време да се ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ЕРП - единствените енергийни наглеци, които се компенсират в държавата... Какво ще кажете за референдум - изгонване или толериране Сладка баница е тази енергетика но защо управляващите НЕ КОМЕНТИРАТ НИЩО Здравеопазване - НАЙ-ТОЛЕРИРАНАТА КАСТА -техниката която се ползва -МЕДИЦИНА ли е . ЗАдайте си въпроса кой на кого върши работата.
100
4
 
21
 
! Отговори
Социалист. преди 5 години
През социализма хлябът беше по 13ст. (типовия) и си хранех прасето. Жената работеше в стола на завода и пари за храна не давахме. Нафтата за колата я уреждах от ТКЗС-то, оставаше и за отопление. Хубаво беше през соца - всичко без пари.
99
0
 
23
 
! Отговори
ЧАКАХА ИЗБОРИТЕ преди 5 години
да минат, че не се знае как ще го приеме българина поредното бъркане в джоба му. Хайде пак на избори
98
14
 
1
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
И да допълня че със спечелените два милиона евро за едно дежурство смятам да си сменя гърнето на фолксвагена защото при демокрацията и капитализма само неудачниците и некадърниците са бедни при демокрацията и капитализма и нямат пари за ток и отопление и за смяна на гърнетата си на фолксвагените си. Демокрацията и капитализма са най-добрата система, никой не е измислил по-добра.
97
2
 
24
 
! Отговори
ЧЕСТИТО ОТ ГЕРБ преди 5 години
Вие гласувате за нас, Ние работим за вас
96
0
 
12
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Дежурството ми е до 23.30 часа довечера и ми донесе още два милиона евро, които смятам да инвестирам в нова клавиатура, защото старата ми вече се изтърка от писане.
95
19
 
1
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Православен и ти си неудачник и некадърник и затова си беден при демокрацията и капитализма и нямаш пари за ток и отопление. Демокрацията и капитализма са най-добрата система, която съм измислил.
94
18
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
И един мой приятел Капиталист също каза че при соцаилизма нямахме свободата да забогатяваме, а при демокрацията и капитализма имаме свободата да забогатяваме и да печелиме милиони и сега живеем на висок стандарт на живот и се ползваме от скъпи придобивки като поцинковани кофи. Само неудачниците и некадърниците са бедни при демокрацията и капитализма и нямат пари за ток и отопление. Демокрацията и капитализма са най-добрата система, никой не е измислил по-добра.
93
1
 
26
 
! Отговори
Православен преди 5 години
За всики овце специален след изборен подарък От бойко мутрата, сега като влезе и тола в действие всичко скача с 20-30%
92
15
 
1
 
! Отговори
Капиталистдо Приятел преди 5 години
Приятел,ти си неудачник и некадърник и затова си беден при демокрацията и капитализма и нямаш пари за ток и отопление. Демокрацията и капитализма са най-добрата система, която съм измислил.
91
14
 
1
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Най-големия проблем на капиталистите като мен е че нямаме време да си харчим спечелените пари за ток и отопление. Само неудачниците и некадърниците са бедни при демокрацията и капитализма и нямат пари за ток и отопление. Демокрацията и капитализма са най-добрата