Връщат онкоболни заради изчерпани лимити

Столична болница пренасочва пациенти към други лечебни заведения
30 май 2019 22:50, Красимир Ангелов
15

Заради изчерпани лимити столичната болница "Сердика" връща онкоболни пациенти, нуждаещи се от химиотерапия. А докато проблемът бъде разрешен, хората на животоспасяващото лечение се пренасочват към други лечебни заведения.

Съпругът на Даниела е диагностициран с рак на панкреаса през декември. Следват операция и множество химиотерапии. В понеделник обаче такава им е отказана.

Обяснили им, че лечебното заведение е достигнало лимита, наложен от здравната каса и затова трябва да изчакат да следващия месец, когато започва да тече новият период за болница "Сердика".

"Аз нямам претенции към болницата, имам претенции към системата", сподели Даниела Арнаудова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Това семейство имаше алтернатива да се лекува в Германия, то и днес не приема да се лекува в друга болница, настоява да се лекува при нас, при нашите специалисти", посочи управителят на МДАЛ "Сердика" д-р Методи Янков.

Специалистите на болницата ще се грижат отново за съпруга на Даниела след 3 дни, когато лимитите се нулират и започва да тече новия период според Здравната каса.

Така се стига и до порочния кръг- последните дни от следващите месеци болници да връщат пациенти. От Здравната каса отговориха, че проблем според тях няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Явно и вие не знаете какво е да гледаш такъв болен човек. Как умира всеки ден, как се топи, как те гледа с влажни очи, и ти не можеш да му помогнеш. Гледате така сякаш за последно и иска да запечата всеки миг с теб. И накрая като дойде края се обвиняваш, че не си направил нужното да му помогнеш и се обвиняваш всеки ден. Аз и много други хора сме го преживели даже продължаваме да живеем с тази мисъл. Пожелавам на вас и на други хора които мислят като вас да не се зблъсквате с тази болест.
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много шум и истерия за нищо
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е българската демосрация в действие. Мълчи и гласува народа в кошарата, глухо звънтят робски окови...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме съд за такива изверги.Дано животът им покаже лично как се чувстваш с това заболяване и без помощ.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9За тези болни хора всяка минута и секунда са важни. Раковите клетки може да се развиват много бързо и за точно тези три дни да умреш. Пожелавам ви никога да не се зблъсквате с тази ужасна болест. Да гледате как ваш близък умира всеки ден и да не можете да му помогнете.
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за десетина години забравихте какво беше при ндсв, бсп и сдс! затова плюете срещу герб! молете се да не ви се припомни!
8
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 дни нямат никакво значение в случая. За какво е цялата тая дандания?
7
1
 
9
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Надявам се лакомиите от управляващата ни 10 години върхушка да горят в Ада!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Началото на края ... след 20г ще сънувате какво е било в БГ.Държавата ще се обезлюди напълно, младите изчезват, старите си заминават. Осъават само 240 дебели толупи дето окрадаха държавата.Честити овце, така и не се събудихте.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 години вече,нито здравното нито образованието нито пенсионното абе с една дума нищо,няколко некачествени магистрали и ремонти сле ремонта=ГЕРБ
4
2
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА Е НИЩО!!!2010-ТА БОРИСОВ СМЕНЯ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОЛНИТЕ С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ОТ КОЕТО УМИРАТ 2-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОНКОБОЛНИ 2011-ТА БОРИСОВ НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА ХОРАТА НЕ СЛУЧАЙНО ЗАКРИ 16 БОЛНИЦИ САМО ПЪРВИЯ МАНДАТ!ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ СА САТАНИСТИ!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мъж е работил и е плащал осигуровки. Но лекуват и здравнонеосигурените и така свършват парите. Кога ще въвеждат новия здравен модел? Според вноските, такова да е и лечението.Базов пакет с минималното, и разширен пакет за съвестните данъкоплатци.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука е източил парите за изборната си кампания.А и тия заплати за европарламентаристите около 15 000 евро на месецса също на наш гръб.Мандата е пет години.Цифрата става много голяма.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в държавата на суджуците. Само кражби, далавери, измами и развъждане на непотребници. Едните на държавна хранилка с пенсия на младини, а другите на соцял.