Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията

Семейство от Ниш се оплаква и от отношението към тях
6 юни 2019 11:14, Елка Василева
310
Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията
Снежана и Неманя Милошевич. Снимка: "Вечерне новости"

С лошо ще запомнят пътуването си до София миналата неделя  Неманя /36 г./ и  Снежана /30 г./ Милошевич, след като на паркинг пред „Джъмбо“ посред бял ден само за 3 минути им е бил откраднат автомобилът Kia Sportage. Семейството от Ниш веднага съобщило на полицията, но вече изобщо няма надежда да си върне колата.

Неманя тръгнал в неделя с жена си за София, откъдето да купи за майка си цитостатик, използван при химиотератия, който е по-евтин в България. На връщане двамата решили да се отбият до магазин за играчки, пред който паркирали автомобила си, пише сръбското издание „Вечерне новости“.

Когато само след минутки се върнали до колата си, те видели, че нея я няма.

„Успокояваше ме това, че всичко стана много бързо и че знаех, че няма повече от пет литра в резервоара – казва Неманя. - Надявах се, че полицията ще успее лесно да залови крадците. Това, което не очаквах обаче, е българите да реагират бавно. Дойдоха чак след половин час, едва успяхме да им се примолим и да ги убедим да изпратят патрул да провери случая“.

По думите на Снежана и Неманя полицаите не ги питали за каква кола става дума, нито какви са номерата, а казали, че трябва да отидат в полицейското управление и там да попълнят данните.

„Тогава ми стана ясно, че повече няма да видя колата си“ разказва мъжът от Ниш.

В управлението прекарали часове. Около полунощ за първи път ги попитали за модела на автомобила, но не могли веднага да го обявят за издирване, защото началникът им не бил там. Едва на третия ден полицията уведомила за случая Интерпол, казва Неманя.

„Абсолютно никой в полицейското управление онази вечер не го интересуваше къде ще прекараме нощта, нито, че става дума за бременна жена, казва Неманя. - Дори чаша вода не й дадоха, нито стол да седне. За щастие носехме със себе си картите и имахме малко пари, за да платим за нощувката, иначе вероятно щяхме да останем на улицата“, обяснява мъжът.

Ситуацията на Снежана и Неманя допълнително се усложнила от това, че паспортите им останали в колата и двамата не можели да напуснат България. „Трябваше да изчакаме да получим пътни листове. От посолството максимално ни помогнаха да направим това за 24 часа. Взеха предвид, че съпругата ми е бременна, че вкъщи имаме малко дете, иначе се чака по една седмица и през това време не може да се напусне страната“, казва Неманя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: Нишкражба на автомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
6
 
! Отговори
200 преди 4 години
*** ставай србин бе, кво пишеш на кирилица, ходи да удряш канче и да се биеш за Косово извечно Югославско
189
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей жалки коментиращи(на 80%). Вие ходили ли сте в Сърбия, ама да сте поживяли поне половин година там? Знаете ли как си помагат хората там и как живеят по-бедно от нас, но не са такива парвенюта? Какво ми плюете само почивайки на стари лаври 'срби на врби'? Знаете ли че са по-добре от нас откъм младо население 20-30 годишните ??Естествено е срби да разчитат на полицията да им помогне ( не че и те си нямат незаконни начини да го направят), просто там има повече държава от тук, въпреки войните.
188
5
 
3
 
! Отговори
194 преди 4 години
Кво ти пука за Графа, нали си емигрант бе? Обилно се хранел, хахаха, ти от кое село си, като малък явно си гладувал и стилистиката ти стига до "обилно"? Марули, трохици... колко си жалък, нищо ново не си научил от гурбета, нищо старо не си забравил от бедното ти детство
187
5
 
14
 
! Отговори
Момчил преди 4 години
Още едно доказателство че не заслужаваме да сме в европейския съюз камо ли в шенген. Гадни долни твари. Не сме дорасли за европейци.
186
2
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Бг полицаите не са на държавна хранилка да служат на закона . Те са там да го възпрепятстват.
185
1
 
28
 
! Отговори
Nikolov преди 4 години
Трагични сме. Все едно няма полиция. Огромни претенции за пари, а нула или почти нула свършена работа.
184
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми да си стоят в Югославия, кво идват тука. Там живота е супер.
183
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 192А не, поставям плочки но веднъж а не по 10 пъти около графа. Граматиката ми е родоотстъпническа но храни мен и семейството ми обилно. Е пускам по трохица на някой изгладнял български ориентал но то е за забавление. Зоологията в България е на ниво даже с марули!
182
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По NATGEO тия с лекарствата ги арестуват на границата.
181
1
 
6
 
! Отговори
до 190 преди 4 години
Хахахха, изключително жалък коментар на инвалид, ти трети клас имаш ли завършен? Караш баничарка, нали? Затова не ти се удава граматиката и правописа, хаха
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 180 Лютеничка поръчваш ли си от Бг, м?........Защо от България? Има я във всеки турски склад на половин цена в сравнение с българските. На всичкото отгоре е многократно по качествена защото е за износ, а щом е за българите качеството веднага колапсира.
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 188 Що пишеш на кирилица бе, нали е негодна? Жалък предател.......в БГ останаха единствено не-предателите и интелектуалците - ВЕРВАЙТЕ!
178
3
 
10
 
! Отговори
сем. Крадич преди 4 години
--До сем.Милошевич- Другият път си купете джип Мерцедес и елате пак в БГ!
177
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 188За какво е годна кирилицата или по точно по какър критерии оценяваме годността и? На теб определено не ти е послужила в борбата с житейската мъдрост а от там следва и примера с негодността на повечето умопомрачени българи, макър и не изцяло по тяхна вина.
176
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истинска история 186Дали не може да се говори с нея или причината е в оскъдния интелект на повечето български мъже? Повечето са от редиците на "чвор" но се мислят за Григор.
175
7
 
9
 
! Отговори
185 преди 4 години
Що пишеш на кирилица бе, нали е негодна? Жалък предател
174
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик е нашия войник Да го духат ТИР долни сръбски айдуци Яд ме е че не са им взели X5
173
2
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
когато ни кажат че сме втора категория европейци се сърдимтова е тишпичен пример за това как функционират институциите в нашата изостанала държавазащо трябва началника да се появи за да пусне колата за търсене?бавана първобитна администрация и бюрокрациябез значение кой потърпевш каква националност е и т.н..ситуацията доказва не реформирани изостанали от европейските институци не е ефективни или полуфункциониращи методиредовия полицай не носи лична отговорност но омбаши боко е гнилата ябълк
172
5
 
15
 
! Отговори
Истинска история преди 4 години
Само сервитьорки познавам в чужбина, и повечето са от село, но са доволни, в Бг като си отидат отпуска и се пъчат, колко са успели, една успя да стане стюардеса, мелей, няма такава надувка, не може да се говори с нея, *** то момичето е от Бургас, какво да очакваш от нея, завършила гимназия и преди да стане стюардеса разправяше как за едни парфюм била готова да си легне с който й го предложи!
171
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 182От БГ не поръчвам нищо защото всичко "родно" е негодно.