Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
12
 
37
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До Waffen SSЧеГобара е един кръвожаден убиец, превърнат в лого на тениска. По него се захласват *** на света, а ако някой сам се окачествава като "прогресивен младеж" по-скоро има болна психика.
26
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSЛевски е искал България да е нещо като Сащ.
25
3
 
48
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Цитат от анонимник "Кои наричаш "прогресивни", как прогресират и какво е постигнал Че Гевара в живота, за да е пътеводна звезда?""Четейки този неолиберален въпрос,човек се замисля.Нима според пишещият Ботев,Левски не са постигнали нищо.Да в материалният продажен ,неолиберален свят тях ги смятат за луди,но запалват пламък в сърцета на сводолюбивите ,умни, смели и прогресивни млади хора.
24
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Победителите пишат историята, а истината няма нищо общо.
23
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Много от убитите по това време не са документирани като статистика а телата им са дадени да ги ядат животните.
22
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВескоКакви филми да пускам бе момче, аз съм живял тогава и днес. Да имаше соца много недъзи, тези недъзи днес са норма. Схващаш ли разликата?Спомням си как празнувахме 1300 години България, днес ти казвам, че 1400 по този начин няма да празнувате. Дори се боя, че може да доживея края на Родината си, продадена от алчни търгаши и ***. Каквато и история да си съчините ще сте проклети навеки!
21
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът беше и си остана едно НЕДОНОСЧЕ! Думи на правешкия диктатор - ТАТО.
20
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизъм - сто и шест милиона жертви. Да искаш още комунизъм, означава да искаш още жертви.
19
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма е зло.
18
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото хубаво нещо от комунизма са "Задочни репортажи за България" на Георги Марков.
17
6
 
46
 
! Отговори
Веско преди 4 години
вие *** ли се, равноправие, равни възможности.. я си пуснете старите социалистически филми - гледайте Баш Майстора, Два диоптъра далекогледство, Мъже в командирова и прочее - ще ви стане ясно и за равноправието и за възможностите - коментарите ви са по-комични от комунистическата деиствителност..
16
9
 
52
 
! Отговори
Не съм комунист, но преди 4 години
Всяка власт която е престъпна, продажна и крадлива, преиначава и принизява успехите в миналото които не може да постигне. Истинската власт работеща за народ и държава, търси в миналото героизма, а не престъпленията.Фактите са показателни за всеки който системата все още не е превърнала в пълен д...л - 9 млн. население, нито един без работа, липса на наркотици, престъпленията в пъти по-малко, всеки българин почива на море.Днес - тотална разруха и самоунищожение.
15
17
 
47
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Комунистите са мръсни *** донесли много нещастия на България, а тия *** от ЧеГобара да се гръмнат. Идните поколения ще научат истината за тези престъпници на всякакви закони, юридически и морални. Трябва да е ясно на всички, че СССР окупира България и налага социализъм с цената на много репресии над българския народ. Българите никога не са искали комунизъм освен шепа *** като сегашните от ЧеГобара..
14
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич няма и да се хабя да чета коментарите! Едни и същи, с по няколко ника, пишат каквото са им казали, тия дето им плащат. Аз ще кажа нещо от сърце и с ръка на сърцето:По време на социализма аз растнах и порастнах. Имах ХУБАВО и БЕЗГРИЖНО детство. Нямах айфончИ и беенвенцИ, но имах занимания, далеч по-приятни и градивни. Слушах Биитълс и Свободна Европа и никога не ме биха за това в МИЛИЦИЯТА.За това, не подменяйте историята, поне докато ние измрем. Защото ние ще ви разобличаваме всеки път!
13
6
 
41
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
МОН Готви безпрецедентна измамаРазбира се,че ще готвят.Това са дребни неолиберални душици,готови да угодят,просто са удобни като мека тоалетна хартия.А посочените същества ,провеждат юдо-масонското политика на техните господари и ще пишат в угода на поръчителите.Просто 90% от ново-излюпените български ,неолиберални историци особено от НВУ,Библиотекарският,и Американския имат морал спрямо,който морала на труженичките от магистрата е на космическа висота=
12
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То затова не трябва да хвърляш камък в кална локва.Ето резултата.Хубавото на комунизма беше в равенството на възможностите - нещо толкова невъзможно днес . И то при положение че навсякъде се рекламира американската мечта ,която уж трябваше да е това ,вятър и мъгла.Никога в България не е имало такова равноправие на всеки във всяка област както през социализма .Днес това е абсурд .Капитализма е просто продължение на феодализма ,но освободен от Църковния морален контрол .
11
9
 
46
 
! Отговори
waflen wc преди 4 години
Че, Герой? Ходи на лекар! Че е психопат, който СССР използва, докато имаше интерес. Колкото до "прогресивната младеж" - това от кой учебник по соц реализъм го изкопа? По същата логика емигрантите, които изнасилваха жени в Кьолн са "прогресивна младеж".
10
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистическия режим е обявен за престъпен от Народното събрание. Точка по въпроса. Който милее за него на самолет и в С. Корея или Венецуела. Сега поне може да пътувате свободно извън пределите на България.
9
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, така. Напоследък се наблюдава необичайно увличане на младежта в цял свят по социализЪмЪ и комунизЪмЪ. Това не е случайно и би трябвало да е червена лапмичка, която показва много проблеми на обществено и социално ниво в Европа и Америка. Някой хора в управлението трябва сериозно да се замислят за т.н средна класа, която все повече и повече обеднява и задлъжнява...!!
8
14
 
54
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Зверствата са сега ,защото намаляхме наполовина ! няма учители,няма доктори , корупция на всякъде , няма съдебна система -апатрамент гейт не са виновни хората и ще ги сложим шевове някъде като кума на Цвъ в РВД и т.н. Такава разруха в държавата нашата история не помни . Бай Тошо с мед да го намажеш ,тия само лъжат младите , но тогава имаше държава , а сега само айдуци като Пл....Ю бетониращи всичко и навсякъде !